Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Περικλής Καρύδας, ο καλός μας γείτονας


Περικλής Καρύδας

Ένας δικός μας άνθρωπος 
μετέστη  από την φθορά στην αφθαρσία, 
από τα πρόσκαιρα στα αιώνια και ουράνια. 

 Με βαθύτατη συγκίνηση πληροφορήθηκα σήμερα στην Κύπρο όπου ευρίσκομαι την εκδημία του  πολυαγαπητού μας γείτονα στην «Αγία Σκέπη» Περικλή Καρύδα.
 Το γνωμικό λέει «Ο Θεός και ο γείτονας». Είχαμε την ευλογία στην «Αγία Σκέπη» να έχουμε έναν καλό γείτονα τον κ. Περικλή, που με απλότητα μας επισκεπτόταν κάθε πρωί, και σκορπούσε την παρηγοριά με τα καλά του λόγια, και την χαρά με τα τραγούδια του, στους τροφίμους και το προσωπικό.  
 Υπήρξε άριστος οικογενειάρχης, σοβαρός, ευπρεπής, αξιοπρεπής, συνεπής, ευσυνείδητος. Η ευλαβική παρουσία του στη Θεία Λατρεία, και τις ιερές ακολουθίες στον Ναό έδειχνε την πνευματικότητά του.  

   Ως τελευταία του πολύτιμη αποσκευή έφερε το ύστατο άθλημα της ασθενείας του σώματος, στο οποίο στάθηκε με θαυμαστή καρτερία, γενναιότητα και δοξολογική διάθεση, ζητώντας τις προσευχές όλων και «αφορών εις τον της πίστεως αρχηγόν και τελειωτήν Ιησούν» έχοντας και την συμπαράσταση της εκλεκτής συζύγου του Δήμητρας και της κόρης του.
Καλή ανάπαυση και καλή Ανάσταση, 
αγαπημένε και σεβαστέ μας κ. Περικλή!
Θα σε θυμόμαστε πάντα.
Αναστάσιος Κωστόπουλος


Με τον καλό του φίλο π. Βασίλειο Χριστοδούλου


  















16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλή ψυχή ο κυρ Περικλής. Ντόμπρος άνθρωπος και αρχοντικός. Καλή ανάπαυση να έχει.

Ανώνυμος είπε...

καλη αναπαυση

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Θα είναι αισθητή η απουσία του στην γειτονιά και στην οικογένειά του. Αγαπητός σε όλους μας. Τώρα απολαμβάνει τον Παράδεισο.
Αιωνία του η μνήμη.
Μαρία

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΧΩΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΡΦΕΣ - ΣΥΜΒΟΛΑ!!! ΜΟΡΦΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ!!!! ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΙΕΡΕΣ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΕΣ!
Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΕΙΧΕ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ, ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΓΑΒΡΙΗΛ

Ανώνυμος είπε...

Αιωνία του η μνήμη και καλή παρηγοριά στην οικογένειά του.

Ανώνυμος είπε...

Η παρουσία του στον Ναό ήταν μόνιμη. Τον θυμάμαι που τον έβλεπα. Δεν τον γνώριζα προσωπικά αλλά τον εκτιμούσα ως φυσιογνωμία. Τον τελευταίο καιρό τον είχα χάσει μάλλον λόγο της ασθένειας. Ο Κυριος να τον αναπαύσει.

Ανώνυμος είπε...

Δεν τον ήξερα αλλά θα πω το Ο Κυριος να τον αναπαύσει.

Ανώνυμος είπε...

Ήταν αγαθός άνθρωπος, καλόκαρδος, ευγενής. Καλή ανάπαυση να έχει.

Νικόλαος Παπαγιάννης είπε...

Για αυτές τις ψυχές όλοι ξέρουμε σίγουρα την αιώνια κατάστασή τους: κοντά σε Εκείνον που τόσο πολύ αγαπούσαν με λόγια Κ με έργα Κ που το έδειχναν με την καθημερινή βιοτή τους!
Ας είναι αυτή η σκέψη Παρηγοριά για τους δικούς του ανθρώπους!
Ας ευχηθούμε να ακολουθήσουν κι εκείνοι τον ίσιο δρόμο που τους έδειξε ο εκλιπών για να συναντηθούν ξανά στον Παράδεισο, τον μοναδικό προορισμό καθενός μας!!!

Ασπασία Καρύδα είπε...

Ο δικός σας καλός γείτονας και ο δικός μου αγαπημένος πατέρας. Σας ευχαριστώ πολύ κ. Κωστόπουλε για το τόσο ιδιαίτερο αφιέρωμα στο πρόσωπο του πατέρα μου. Τα γραφόμενά σας με συγκίνησαν, μα ταυτόχρονα ακούμπησαν την καρδιά μου ανακουφίζοντάς την και παρηγορώντας την, καθώς και τα σχόλια των υπολοίπων. Πράγματι ο ιερός ναός της Αγίας Σκέπης, ο χώρος φιλοξενίας των ηλικιωμένων, αλλά και τα πρόσωπα που επανδρώνουν την Αγία Σκέπη, ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του, των καθημερινών συνηθειών του και των λεγόμενών του. Οι φωτογραφίες μαρτυρούν πως ήταν το δεύτερο σπίτι του και η μεγάλη συντροφιά και για τον ίδιο.Μαρτυρούν επίσης τη θερμή φιλοξενία που έβρισκε τόσο από το νοσηλευτικό προσωπικό, όσο κι από τους αγαπημένους του τροφίμους, κι έτσι πέρασαν πολλά πολλά χρόνια με πληρότητα ψυχής και πνεύματος.
Σας ευχαριστούμε για τις τόσες όμορφες αναμνήσεις που μας αφήνετε στο μυαλό και στην καρδιά από αυτήν την καλή γειτνίαση!

Αναστάσιος είπε...

Προς: 17 Μαρτίου 2019 - 4:50 μ.μ.

Σας εκφράζω κ. Ασπασία Καρύδα,
τα εκ μέσης καρδίας ειλικρινή συλλυπητήρια μου για την εκδημία του πατέρας σας τον οποίο ιδιαίτερα εκτιμούσα και σεβόμουνα διότι ήταν υπέροχος άνθρωπος όσοι ολίγοι.
Την Παρασκευή το απόγευμα αισθάνθηκα την ανάγκη να πάω ως το κοιμητήριο αγίου Γεωργίου Λάρνακας για την τέλεση Τρισαγίου στην μνήμη του.
Ο πατέρας σας ήταν από την στόφα εκείνη των παλαιών καλών ανθρώπων, και πράγματι θα τον θυμάμαι διότι ήταν ξεχωριστός.
Σας ευχαριστώ και για τα καλά σας λόγια για την «Αγία Σκέπη»
Αιωνία του η μνήμη. Την ευχή του να έχουμε.

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Περικλής ήταν ευγενικός και καλός άνθρωπος. Σοβαρός και χαμογελαστός με μετρημένα λόγια. Τώρα είναι στην αγκαλιά του Χριστού μας τον οποίο αγαπούσε. Ξεχώριζε σαν φυσιογνωμία με το αγέρωχος αρχοντικό του παράστημα.
Αιωνία του η μνήμη.

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεός να τον αναπαύσει.
Εκ του καρπού γνωρίζεις την αξία του δένδρου. Ο κόρη του Ασπασία με τα όσα καλά έγραψε εδώ μαρτυρά για την ευγένεια
του πατέρα της. Τα λόγια της με συγκίνησαν καθώς και ‘ότι παρά τον πόνο της αφιέρωσε χρόνο για ένα ευχαριστώ. Ο Θεός να τις χαρίζει παν ποθητό.

Ανώνυμος είπε...

Ήταν καλή ψυχή και καλόκαρδος. Πάντα χαμογέλαγε και όταν ασκούσε κριτική σε κάτι το έλεγε με υπέροχο τρόπο. Είχε το ίσκιο του και την παρουσία του στην περιοχή. Καλό Παράδεισο να έχει.

Mαρια Ν.Καρδαμα είπε...

Ασπασία μου,ναναι αιώνια η μνήμη του πατερουλη σου. Θυμάμαι πως πάντα το προσωπο του είχε ένα μειδίαμα,ένα διαρκές χαμόγελο που πηγαζε από την καλοσύνη της ψυχής του.Εφυγε πλήρης,όχι τόσο ημερών οδο πλήρης έργων αγάπης.Ας έχουμε όλοι την ευχή του .