Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Τα Γυμνάσια Καράτουλα και Γουμέρου στην Πάτρα

 Σε Πανεπιστήμιο και Μουσείο Πατρών
Τα Γυμνάσια Καράτουλα και Γουμέρου στην Πάτρα
Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών επισκέψεων βρέθηκαν την Τετάρτη 13 Μαρτίου στην πόλη των Πατρών από κοινού τα Γυμνάσια Γουμέρου και Καράτουλα. Συγκεκριμένα, είχαν την ευκαιρία να δούνε το Μουσείο Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Εκεί ξεναγήθηκαν από Μεταπτυχιακούς φοιτητές στην εξέλιξη των Φυσικών Επιστημών και τις εφαρμογές της Τεχνολογίας, ενώ  συμμετείχαν και σε βιωματικά παιχνίδια, που βοηθούν στην εμπέδωση της γνώσης.

 Στην συνέχεια βρέθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, που φέτος συμπληρώνει 10 έτη ζωής. Εκεί οι μαθητές και οι μαθήτριες γνώρισαν τον Δημόσιο και τον Ιδιωτικό βίο της αρχαίας πόλεως των Πατρών μέσα από πλήθος ευρημάτων.
Ξεχωριστή εντύπωση έκαναν τα ψηφιδωτά και τα κτερίσματα των ταφικών μνημείων από όλην την Αχαΐα, ενώ είχαν την δυνατότητα να συζητήσουν για την ζωή της Αρχαιότητας, όπως την διδάσκονται και στις σχολικές αίθουσες. Το Γυμνάσιο Γουμέρου συμμετείχε με όλες τις τάξεις του και το Γυμνάσιο Καράτουλα με την Β΄ τάξη του, ενώ τους μαθητές συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί κ. Σάββας Παναγιωτόπουλος, Γεώργιος Κουρκούτας, Σπυριδούλα Παπαπάσχου, Βαΐα Φαρμάκη, Γεωργία Μαυροειδή και Ιωάννης Κεχράκος.  


Δεν υπάρχουν σχόλια: