Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Η ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ - Ανδρέας Χριστοφόρου


Πάντα η αμφισβήτηση της Πίστεως στα Θαύματα του Χριστού, προκαλεί μεγαλύτερα θαύματα. Ο πόλεμος των ειδωλολατρών Αυτοκρατόρων της Ρώμης εναντια στην Πίστη των Μαρτύρων, μας έδωσε το Θαύμα των Μαρτύρων που μέχρι σήμερα και πάντα κάνου άπειρα θαύματα.
Το βλάσφημο  βιβλίο με την κατασκευασμένη βλασφημία εναντίον του Αγίου Φωτός, παίρνει επιστημονική απάντηση με το πιό πάνω κείμενο απο σύγχρονο Καθηγητή Ρώσο επιστήμονα.
Όμως παρα πολύ απλά  Κυπρία γνωστή μου προσκυνήτρια , πρίς 4 χρόνια ενώ στεκόταν κατά την Τελετή του Αγίου Φωτός στην πλατεία της πύλης του Δαυίδ, 700 τόσα μέτρα μακρυά απο τον Ναό της Αναστάσεως όπου γίνεται η Τελετή μέσα στον Τάφο του Χριστού, λόγω πλήθους, ήλθε το Άγιο Φώς απο τον Ναό και άναψε τα κεριά της!

Πέσαν όλοι πάνω της  να πάρουν το Φώς και έσβησε!
Δεν πρόλαβε να λυπηθεί και ώ του θαύματος, ήλθε ξανά και άναψαν τα κεριά ξανά.
Η Πίστη και το θαύμα είναι απλά πράγματα διότι αφορούν την σχέση του Παντοδύναμου Θεού και του Ανθρώπου που Τον εμπιστεύεται. Η αληθινή απόδειξη των θαυμάτων δεν είναι η θαυμαστότητα τους αλλά η δημιουργία συναίσθησης Μετανοίας και επιστροφής στην Ζωή του Χριστού και της Εκκλησίας μας , που είναι όχι η συναισθηματική, αλλά η συνεχώς αποκαλυπτόμενη απο τον Χριστό στην καρδιά μας αστείρευτη Αγάπη, προς τον Θεό τον πλησίον και όλη την Δημιουργία του Θεού.
Ανδρέας Χριστοφόρου 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Πατριάρχης Ειρηναίος ,τη Δευτέρα του Πασχα του 2005 ,αφου ομολόγησε στα πέρατα της Οικουμένης "Χριστόν εσταυρωμένον και Αναστάντα" ,λίγο πριν τον κατασπαράξουν οι" αδελφοί και τα πνευματικά του τέκνα", μίλησε για "σκουπίδια " και "σκουλήκια" που αμφισβητούν το Αγιο Φως. Και είναι ο μόνος που δικαιούται να ομιλεί, γιατί χαρη στις δικές του ενέργειες εδώ και 31 χρόνια τώρα βιιώνουμε ένα άλλο Πάσχα, με την έλευση του Αγίου Φωτός μόλις "ανατέλλει" από τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο. Ελάχιστοι όμως τον υπερασπίσθηκαν . Και ακόμα λιγότεροι τον θυμούνται. Όλοι θέλουμε να είμαστε φίλοι των καισαρίσκων και να υπακουουμε σε ενδο και εξω εκκλησιαστικά κέντρα . Η φιλία προς τον Κύριο και το Ακτιστο φως του είναι η μόνη ελπίδα και λυτρωτική αλήθεια. Και τότε μπορούμε να βλέπουμε αλλά και να αποδεχόμαστε τα θαύματα

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε.

Ανώνυμος είπε...

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος δεν θα βρει δικαίωση όπως και άλλοι Αρχιερείς. Δυστυχώς τα συμφέροντα των ισχυρών επί της γης τον συνέτριψαν χωρίς λόγο και αφορμή.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ανώνυμε 6.26 μ.μ., συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.Και εγώ που έχω βιώσει το δράμα των Ιεροσολύμων "από μέσα", το ίδιο πιστεύω. Όσο ο Πατριαρχης είναι εν ζωή ,δεν θα έλθει καμιά δικαίωση.Αμφιβάλλω μαλιστα ,όταν κοιμηθεί, αν θα του αποδόσουν τις αρμόζουσες τιμές,δεδομένου ότι οι πραξικοπηματίες τον διατηρούν στην ταξη των μοναχών (τρομάρα τους).Μετά από χρόνια όμως, θα τρέχουν να πάνε Πατριαρχικές διαγνώμες στον τάφο του, όπως ο Αλεξανδρείας Πέτρος στον Αγιο Νεκτάριο και θα μιλούν για τον Αγιο Ειρηναίο τον ομολογητή.Εξ άλλου υπάρχει κάποια πνευματικότητα που έχουν να επιδείξουν τα τελευταία χρόνια; Η αγιοκατάταξη είναι μια αλάνθαστη συνταγή στην Ορθόδοξη εκκλησία(και όχι μόνο).Αλλά να μην ξεχνάμε τα λόγια του Κυρίου, όπως αυτά αποτυπώνονται στο Ματθ. κγ. 28-35