Τρίτη 7 Μαΐου 2019

ΜΥΣΤΙΚΑ ΒΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΗ


Απόσπασμα και την εισαγωγή από το βιβλίο της Σοφίας Κιόρογλου ΜΥΣΤΙΚΑ ΒΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΗ που κυκλοφόρησε τον φετινό Μάρτιο. Το βιβλίο διατίθεται  στο Βιβλιοπωλείο στο Μαρούσι στην Βασ. Σοφίας 14.  από 29 Μαρτίου 2019, απέναντι από το Δημαρχείο Αμαρουσίου. 

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

...καὶ ἐπλήσθησαν ἅπαντες Πνεύματος Ἁγίου, καὶ ἤρξαντο λαλεῖν ἑτέραις γλώσσαις καθὼς τὸ Πνεῦμα ἐδίδου αὐτοῖς ἀποφθέγγεσθαι…. ἤκουον εἷς ἕκαστος τῇ ἰδίᾳ διαλέκτῳ λαλούντων αὐτῶν…. ἐξίσταντο δὲ πάντες καὶ ἐθαύμαζον….πῶς ἡμεῖς ἀκούομεν ἕκαστος τῇ ἰδίᾳ διαλέκτῳ ἡμῶν….ἐξίσταντο δὲ πάντες καὶ διηπόρουν…

Πόσοι από τους συμπροσκυνητές, φίλους, μοναχούς, πατέρες, ασκητές και ανθρώπους της διπλανής πόρτας που τους νομίζεις μακριά πάνω σε κάποια βουνά, μέσα σε σπήλαιαέζησαν και ζουν το θαύμα της πίστεως μας!
Αυτούς τους ανθρώπους που δεν φαντάζεσαι ότι μπορεί να τους συναντήσεις μέσα στην ανυποψίαστη καθημερινότητα των πόλεων και πουτυχαία συνάντησες σε κάποιο φιλικό σπίτι, νοσοκομείο, αεροπλάνο ή κοινωνικό δίκτυοφαίνεται να έχουν να σου πουν κάτι σημαντικό. Αυτοί οι απαρατήρητοι άνθρωποι φαίνεται να εκπέμπουν στην ίδια ουράνια συχνότητα και να έζησαν συγκλονιστικές στιγμές της καθόδου του Αγίου Πνεύματος και αυτού του υπερφυούς, του υπερλόγου σημείου, τις οποίες θέλουν να μοιραστούν με άλλους. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι με την χάρη του Παναγίου Δωρεοδότη Θεού, ο απλός άνθρωπος μπορεί να βιώνει συνεχώς αυτό το ασύλληπτο θαύμα μέσα στον χώρο της Αγίας μας Εκκλησίας σαν εκείνους τους Αγίους Μαθητές και Αποστόλους του Χριστού μας! Τους επομένους τοις Αγίοις Πατράσι. Σε μια άλλη διάσταση μπορεί ο άνθρωπος μέσα στην ελεεινότητα του να βιώσει μια προσωπική Πεντηκοστή. Να πλησθεί Πνεύματος Αγίου και χαρισμάτων του Αγίου Πνεύματος όπως εκείνοι οι απλοί και άσημοι ψαράδες ή να συνομιλήσει με τον Κύριο μας σαν άλλος Μωυσής στο όρος Χωρήβ. Τη ιδία διαλέκτω ! Ελάτε αδελφοί να κάνουμε γιορτάσι γιατί ΖΕΙ Ο ΘΕΟΣ.

ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΙΚΟΣΤΗ ΕΒΔΟΜΗ

Τα χαρμόσυνα νέα της εγκυμοσύνης στο Φρέαρ του Ιακώβ

Στο τελευταίο προσκύνημα στους Άγιους Τόπους, μαζί με τον γλυκύτατο αείμνηστο ΠατέραΜάρκο, ένα απόγευμα μια κοπέλα από το γκρούπ μας του ζήτησε να εξομολογηθεί. Αφότου η εν Χριστώ αδελφή μας του είπε αυτά που ήθελε, ο Πατέρας Μάρκος της είπεχαμογελώντας, έχουμε και παιδάκι και θα είναι πολύ ευλογημένο...Η αδελφή μας δεν τογνώριζε και μάλιστα περίμενε να αδιαθετήσει. Το είπε στον σύζυγο και πήγε να φέρει τεστ εγκυμοσύνης. Το έκανε και βγήκε θετικό!!!! Αργότερα όταν γεννήθηκε το κοριτσάκι τους, τηνονόμασαν ΦΩΤΕΙΝΉ. Το διάλεξαν μαζί με τον Πατέρα Μάρκο γιατί την ημέρα που έγινε η εξομολόγηση βρίσκονταν στο Φρέαρ του Ιακώβ εκεί που συνάντησε ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός την Αγία Φωτεινή την Σαμαρείτιδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: