Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Θεμελίωση Ιερού Ναού στην Ιερά Μητρόπολη Κανάγκας

 Με τις ευχές και τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου του Β΄ θεμελιώθηκε Ιερός Ναός στην μικρή πόλη της Μπιλόμπα (Bilomba) του κεντρικού Κασάι υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κανάγκας κ. Θεοδοσίου. Στην περιοχή αυτή η λατρευτικές ανάγκες των πιστών εξυπηρετούντο σε έναν πρόχειρο Ναό από χόρτα. Ο Σεβασμιώτατος μετακινήθηκε στην Μπιλόμπα αμέσως μετά την επιστροφή του από περιοδεία και θεμελίωσε τον νέο Ναό εις  τιμήν του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου από δωρητή που επιθυμεί να κρατήσει την ανωνυμία του. Οι πιστοί με δάκρυα στα μάτια αλλά και με αυθόρμητα τραγούδια και χειροκροτήματα συμμετείχαν στην θεμελίωση του Ναού τους. 



 Ο Σεβασμιώτατος μετέφερε σε όλους τις ευχές και τις ευλογίες του Πάπα και Πατριάρχου και ευχήθηκε γρήγορα να ευλογήσει ο Θεός και να βοηθήσει η Παναγία να αντικρύσουν τον νέο τους Ναό και μέσα σε αυτόν να λατρεύουν τον παντοδύναμο Θεό και να αγιάζονται.
Συνομίλησε ο Σεβασμιώτατος με τον δήμαρχο της πόλεως και με τις άλλες αρχές οι οποίοι ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο για τον ναό που θα ανεγερθεί. Ο Σεβασμιώτατος κ. Θεοδόσιος ανταπάντησε πως οι ευχαριστίες ανήκουν στον δωρητή και γενικότερα σε αυτούς που στηρίζουν το έργο της ιεραποστολής από το προσωπικό τους βαλάντιο και όχι σε εμάς, είπε, που είμαστε διαχειριστές των χρημάτων αυτών. Οι περισσότεροι ναοί της Μητροπόλεως Κανάγκας αποτελούνται από χόρτα και από λάσπη, μακάρι και άλλοι αδελφοί που έχουν ανάλογες δυνατότητες να γίνουν κτήτορες Ιερών Ναών της Ιεραποστολικής μας Μητροπόλεως.  Οι εργασίες ξεκίνησαν και παρακαλούμε τον Θεό και την Παναγία ο ναός σε σύντομο χρόνο να ολοκληρωθεί.






7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλή αρχή να θεμελιώσει ο νέος Μητροπολίτης πολλούς Ναούς με την βοήθεια της Παναγίας και να σώζονται ψυχές.

Ανώνυμος είπε...

Χαράς ευαγγέλια τα νέα αυτά απο την ιεραποστολική αυτή περιοχή όπου ο σεβ. Θεοδόσιος ποιμαίνει εδώ και λίγο καιρό συνεχίζοντας το δυναμικό έργο του σεβ. Ιγνατίου.

Ανώνυμος είπε...

Χαιρόμαστε που φωτίσει ο Θεός ψυχές να στηρίζουν το έργο του π. Θεοδοσίου. Μακάρι να μιμηθούμε και άλλοι τέτοιες δωρεές εις μνημόσυνο αιώνιο.

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεός να φωτίσει και τις εδώ ενορίες να αναλάβουν να κτίσουν έναν ναό για τις ανάγκες των αδελφών μας που ποθούν και περιμένουν με λαχτάρα να στεγαστούν σε ναό στα μέρη τους. Να μας ανακοινώνει ο σεβασμιώτατος σε κάθε ανακοίνωση και κάποιο τραπεζικό λογαριασμό για να καταθέτη κάθε πιστός το κερί του.

Ανώνυμος είπε...

Αυτές οι ειδήσεις μας γεμίζουν αισιοδοξία. Τελικά άσπρες μέρες μας δείχνουν οι μητροπόλεις της Αφρικής.

Ανώνυμος είπε...

Σπουδαίο και σημαντικό γεγονός η θεμελίωση και στην συνέχεια η ανέγερση ενός νέου Ναού από τον νέο δεσπότη. Η Παναγία η Ευαγγελίστρια να φέρνει συνεχώς ευλογημένα νέα στην επισκοπική αυτή περιφέρεια. Επιτέλους να μπουν κάτω από μια αξιοπρεπή σκέπη αυτοί οι πιστοί της περιοχής αυτής. Συγχαρητήρια Σεβασμιώτατε κ. Θεοδόσιε.
Ν.Β.

Ανώνυμος είπε...

Με δάκρυα στα μάτια είδαν τον θεμέλιο λίθο οι αδελφοί μας στην Μπιλόμπα και με δάκρυα και εμείς δοξάζουμε τον Θεό που πήρε μεν τον π. Θεοδόσιο από την Πάτρα αλλά τον αναδεικνύει δραστήριο Μητροπολίτη. Εδώ δεν θα μπορούσε να προσφέρει τα όσα η καρδιά του ποθούσε και τώρα τα κάνει πραγματικότητα. Με χαρά διαβάζω τα νέα του. Αλλά αυτό εδώ με έκανε και εμένα να δακρύσω διότι η ανέγερση εκ θεμελίων ενός ναού στην διψασμένη για Χριστό αυτή περιοχή είναι μεγάλο πράγμα.