Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

Διήμερο των παλαιών κατασκηνωτών στην Κατασκήνωση «ΑΓΚΥΡΑ»


Κατασκήνωση «ΑΓΚΥΡΑ»
της Γ.Ε.Χ.Α. Πατρών

 Το διήμερο των παλαιών κατασκηνωτών θα γίνει -συν Θεώ- στις 10 και 11 Αυγούστου 2019 στην Κατασκήνωση ΑΓΚΥΡΑ
Έναρξη προσέλευσης κατασκηνωτών 11π.μ. του Σαββάτου.
Μετά την Θεία Λειτουργία την Κυριακή ο 
Αρχιμανδρίτης π. Μάρκος Τζανακάκης 
Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπολέως Πατρών 
θα εισηγηθεί το θέμα: 
«Η μειοψηφία των Χριστιανών».
Δήλωση συμμετοχής στον κ. Ηλία Σκόνδρα


14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλώ να πληροφορηθώ τι ώρα θα μιλήσει ο π. Μάρκος για να γνωρίζω τι ώρα θα πάω.

Ανώνυμος είπε...

Σας ευχαριστώ κ. Επόπτη για την ενημέρωση. Αφού μιλάει ο π. Μάρκο θα πάω να τον ακούσω. Εννοείται ότι θα πάω μόνο για την ομιλία με την ελπίδα ότι θα συναντήσω και σας. Άρα δεν είναι ανάγκη να τηλεφωνήσω στον κ. Σκόνδρα.
Α. Φ.

Ανώνυμος είπε...

Η καλύτερη επιλογή. Στην εισήγησή του θα πάω και εγώ. Μιλάει τέλεια και είναι σπουδαίος στην συζήτηση. Τρεις ώρες θα τις αφιερώσω για να πάω στην Αγκυρα.

Ανώνυμος είπε...

Είναι μεγάλη ευλογία για την Κατασκήνωση η ενεργή παρουσία και η όλη διοργάνωση του διημέρου από τον σεβαστό σε όλους μας κ. Ηλία Σκόνδρα. Επί χρόνια φροντίζει με την ίδια πάντα αγάπη και ενδιαφέρον για την εξυπηρέτηση και στην παραμικρή λεπτομέρεια του προγράμματος για να απολαύσουμε ξεχωριστές στιγμές. Αποκορύφωμα τα πηγαδάκια με αυτόν να μας μιλάει.

Ανώνυμος είπε...

Είναι όντως πολύ καλός ομιλητής ο π. Μάρκος και αξίζει να το παρακολουθήσει κανείς. Όμως το θέμα είναι αλλού. Το διήμερο δεν είναι μόνο μια ομιλία. Και θα πρέπει να απασχολήσει τους υπεύθυνους εάν αξίζει όλο το διήμερο ή μόνο η συγκεκριμένη ομιλία. Εκτός αν χρησιμοποιούν τον π. Μάρκο σαν μέσο για να αναδείξουν κάτι που εκ των πραγμάτων δεν έχει πολύ ενδιαφέρον.

Αναστάσιος είπε...

Ως προς την ομιλία δεν τον ομιλητή δεν έχεις δίκιο. Ανατρέχοντας στην πορεία του διημέρου αυτού, θα διαπιστώσεις ότι η οργανωτική επιτροπή, φρόντιζε πάντα να προσκαλεί ομιλητές προς ωφέλεια των συμμετεχόντων. Έτσι σε αυτό το διήμερο έχουν μιλήσει σπουδαίες προσωπικότητες, οι οποίες ερχόντουσαν από διάφορα μέρη της πατρίδας μας, για να συνεισφέρουν με την γνώση τους στην πνευματική ωφέλεια των παλαιών κατασκηνωτών.

Ανώνυμος είπε...

Για κάθε ενδιαφερόμενο :
''.Ουαί υμίν όταν καλώς υμάς είπωσι πάντες οι άνθρωποι...''(Λουκ.6,26)

Ανώνυμος είπε...

Το ρητό αυτό 3:44 μ.μ. το είχε αναφέρει ένας αντιοικουμενιστής σχολιαστής όταν τον επαινούσε συριζαίος εθνομηδενιστής σε άλλη ανάρτηση πριν λίγο καιρό. Ο διαχειριστής να δώσει προσοχή στο Λουκ.6,26 και να μην γίνεται "πλουραλιστής" [π.χ. και οικουμενισμός και Ορθοδοξία) για να τον επαινούν όλοι.


Αναστάσιος είπε...

Προς: 5 Αυγούστου 2019 - 3:44 μ.μ.

Συμφωνώ μαζί σας.
Κάποτε μήνα Σεπτέμβριο ξέσπασε ξαφνική νεροποντή. Δεν διέθετα ομπρέλα και κατέφυγα σε ένα υπόστεγο καταστήματος. Ο υπάλληλος του καταστήματος μάζευε τα εμπορεύματα τα οποία ήταν επί του πεζοδρομίου. Εντός ολίγου είχε βραχεί από το κεφάλι μέχρι τα παπούτσια. Συνέχιζε το έργο του χωρίς να δίνει σημασία στην νεροποντή. Εγώ προφυλασσόμουν συστηματικά κάτω από το υπόστεγο. Όταν τα μάζεψε όλα και έκλεισε το κατάστημα -ήταν ώρα κλεισίματος- παρατήρησα ότι ανέβηκε έτσι βρεγμένος όπως ήταν σε μια μεγάλη μηχανή και μέσα στην βροχή έγινε άφαντος. Εγώ πάντα κάτω από το υπόστεγο παρέμεινα επί πολύ ώρα μέχρι να σταματήσει να βρέχει. Τότε μου ήρθε στο νου η παροιμία η σοφή του λαού μας «ο βρεγμένος δεν φοβάται την βροχή» και έτσι την κατανόησα πλέον.
Οι «ενδιαφερόμενοι» γνωρίζουν ότι στον χώρο μας με την ευκολία που τους λένε πολλοί τα καλά λόγια «ωσαννά!» θα λουστούν και τα «άρον, άρον». Κοινή η μοίρα των χριστιανών.
Και ο υπογράφων έχει την γεύση και των δύο περιπτώσεων. Ο σεβαστός π. Γαβριήλ Αθανασιάδης μου είχε μάθει το «Ητοιμάσθην και ουκ εταράχθην» (Ψαλμ. 118, 60) καθώς και ότι αυτά είναι «υλικό για ταπείνωση». Προσωπικά ως «ενδιαφερόμενος» έχω φάει πολλές ξαφνικές βροχές αδελφών εν Κυρίω τις οποίες πλέον μετά από αγώνα προσπαθώ να τις αντιμετωπίσω με «ειρήνη» και «απάθεια»
Σας ευχαριστώ για το ψυχοφελές σχόλιό σας.

Αναστάσιος είπε...

Προς: 5 Αυγούστου 2019 - 6:23 μ.μ.

«οὐαὶ ὅταν καλῶς ὑμᾶς εἴπωσι πάντες οἱ ἄνθρωποι· κατὰ τὰ αὐτὰ γὰρ ἐποίουν τοῖς ψευδοπροφήταις οἱ πατέρες αὐτῶν.»
Λουκ. 6,26

Σε ευχαριστώ για το Λουκ. 6,26 το οποίο μου υπέδειξες να προσέξω. Ο αείμνηστος προϊστάμενός μου Κωνσταντίνος Καντζιούρας μου έλεγε «κάθε προβατάκι από το ποδαράκι του θα κρεμαστεί».
Καλή αυριανή.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι τόσο ξεκάθαρο το σχόλιο 5 Αυγούστου 2019 - 6:23 μ.μ.
Ο συριζαίος εθνομηδενιστής σε άλλη ανάρτηση πριν λίγο καιρό επαινούσε τον διαχειριστή και τότε ένας αντιοικουμενιστής σχολιαστής το ανέφερε.

Ανώνυμος είπε...

"Ο αείμνηστος προϊστάμενός μου Κωνσταντίνος Καντζιούρας μου έλεγε «κάθε προβατάκι από το ποδαράκι του θα κρεμαστεί». "

Δεν διαφωνώ. Αλλά και τα άλλα προβατάκια όταν βλέπουν ότι κάποιο προβατάκι δεν πάει καλά, για παράδειγμα πηγαίνει σε χαράδρα, καλό είναι να του το λένε.

Ανώνυμος είπε...

Ο 7.19 δεν γνωρίζει από αγροτική ζωή και από στάνη. Τα προβατάκια πάνε με το κεφάλι κάτω το ένα πίσω από το άλλο. Αν ο καλός Βοσκός δεν τους αλλάξει πορεία όλα θα πέσουν στην χαράδρα. Είναι τόσο αθώα τα κακόμοιρα Άντε και μου άνοιξε η όρεξη σε σαρακοστή και τρώω χορταράκια τώρα αντί αρνάκι.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι κακό που τρως χορταράκια και τα αρνάκια χορταράκια τρώνε. Νιώσε ένα αρνάκι που ακόμα δεν το κρέμασαν από το ποδαράκι του και θα δοξάσεις τον Θεό.