Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

Λαμπρός ο εορτασμός της μνήμης του Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου εις την Πάτρα

 Με τις ευχές και ευλογίες του Σεπτού Ποιμενάρχου μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου εορτάσθη η μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Νικοδήμου του Αγιορείτου εις το εν Πάτραις Ιερόν Μετόχιον του Αγίου Νικοδήμου του Μυροφόρου της Ιεράς Μονής Μαρίτσης, όπου η Β΄ Αγία Τράπεζα είναι εγκαινιασμένη εις το Σεπτόν Όνομα του και αποτεθησαύρισται Ιερά Εικών ιστορηθείσα εις Καρυές Αγίου Όρους.



Την παραμονή ετελέσθη μεγαλοπρεπώς Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μ. Πατρών Αρχιμ. π. Αρτεμίου Αργυροπούλου, καθηγουμένου της παλαιφάτου και ιστορικής Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων Βελημαχίου, ο οποίος εκήρυξεν τον Θείον Λόγον αναφερθείς εις το περισπούδαστον έργον του Αγίου και εις τον οσιακόν και ομολογιακόν βίον του.
Συμμετείχαν οι Αρχιμανδρίτες π. Κων/νος Θεοδωρακόπουλος, προϊστάμενος Ι. Ν. Αγίων Κων/νου και Ελένης Αγυιάς Πατρών και π. Γερβάσιος Παρασκευόπουλος, εφημέριος του Ιερού Μετοχίου, οι πρωτοπρεσβύτεροι π. Ανδρέας Γεωργακόπουλος, προϊστάμενος Ι. Ν. Αγίας Τριάδος Πατρών και π. Ιωάννης Μπαρούσης, εφημέριος του Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου "Άξιον Εστί", ο πρεσβύτερος π. Αντώνιος Ρηγόπουλος εφημέριος Ι. Ν. Αγίων Κων/νου και Ελένης Μπάλα και ο διάκονος του Ι. Ν. Παντοκράτορος π. Νικόλαος Τριανταφύλλης.
Την πρωΐαν της Κυριακής ετελέσθη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία εις την οποίαν εκήρυξεν τον Θείον Λόγον ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Προκόπιος Κόρδας, Ιεροκήρυξ της Ι. Μ. Πατρών. Ο Ιεροκήρυξ ανεφέρθη εις τις αιρέσεις τις οποίες κατεπολέμησαν οι Άγιοι Πατέρες "δογματίσαντες συνοδικώς" καθώς και εις την οσιακήν μορφήν του Μεγάλου Πατρός Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου. Συλλειτούργησαν οι Αρχιμανδρίτες π. Προκόπιος Κόρδας, π. Γερβάσιος Παρασκευόπουλος και ο διάκονος π. Νικόλαος Τριανταφύλλης.
Το Ιερόν Αναλόγιον διηκόνησαν ο Νομικός Σύμβουλος της Ι. Μ. Πατρών κ. Πέτρος Ρηγάτος μετά των Ιεροψαλτών κ. Κωνσταντίνου Τσίγγανου και Παναγιώτη Τσίγγανου.
Μετά τις Ιερές Ακολουθίες προσεφέρθη εκκλησιαστικό μοναστηριακό κέρασμα, προσφορά των ευσεβών διακονούντων κυριών.



3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αξίζει ο δίκαιος έπαινος στον κ. Ρηγάτο γιατί έχει αφιερώσει κομμάτι της ζωής του σε αυτόν τον Ναό τον οποίο μεν δημιούργησε ο π. Δαυίδ, τον ανακαίνισε ο Πατρών Νικόδημος αλλά επιβιώνει και μεγαλουργεί από τον εκκλησιαστικό εργάτη κ. Πέτρο Ρηγάτο.
Μπράβο του ο Θεός και οι προστάτες άγιοι του Ναού να τον ευλογούν.

Ανώνυμος είπε...

Άξιος επαίνου ο κ. Πέτρος Ρηγάτος.
Τον έμαθα από νομική εισήγηση κατά της καταραμένης βλασφημίας.

Χριστιανός

Ανώνυμος είπε...

Στο ναό του Αγίου Νικοδήμου προσφέρει σεμνά, ταπεινά και αθόρυβα την ιερατική και κηρυκτική του διακονία ο σπουδαίος κληρικός π. Γερβάσιος Παρασκευόπουλος. Χρόνια τώρα είναι η ζωντανή παρουσία του αγνού και καλού λευίτη ο σπουδαίος παράγοντας της πνευματικότητας στην περιοχή μας. Θα μπορούσε να είναι σε μεγαλύτερο ναό ως αρχιμανδρίτης και πρώην διευθυντής Λυκείου αυτός όμως αγαπά την περιοχή και τον ναό μας. αγαπά εμάς και εμείς αυτόν.