Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

 Με ιερά κατάνυξη και λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Παϊσίου του Αγιορείτου στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών, με επίκεντρόo του εορτασμού τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πατρών (όπου υπάρχει παρεκκλήσιον του Οσίου Παΐσίου).


Στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία που ετελέσθη την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019 με την ευχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ Χρυσοστόμου , προεξάρχων της Θείας Λειτουργίας ήταν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος ο οποίος εκήρυξε τον Θείον λόγο και ετόνισε ότι η Αγία μας Εκκλησία είναι η ταμιούχος της Θείας χάριτος και μέχρι συντελείας των αιώνων θα τροφοδοτεί τα συναξάρια της εκκλησίας μας τόσο με Όσίους όσο και με μάρτυρες.

Έκλεισε την ομιλία του υπογραμμίζοντας ότι ο Όσιος Παΐσιος έζησε ασκητικά, ελευθερώθηκε από τα πάθη του και χαριτώθηκε από τον Κύριο μας Ιησού Χριστό.
Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα , Θεοσκέπαστα και Θεοφρούρητα.
Αλέξης Στροφύλλας









2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από το διαδίκτυο άκουσα προ ολίγου τον επίσκοπο Χρύσανθο να ομιλεί στον Αγιο Ανδρέα Πάτρα. Το κήρυγμά του ήταν σπουδαίο, ολιγόλεπτο και ωφέλιμο. Μου άρεσε που στο τέλος κατέληξε με το μυστήριο του γάμου και το ασυμβίβαστο του πολιτικού ή του σύμφωνου συμβίωσης. Αυτά τα κηρύγματα πρέπει να κάνουν οι δεσποτάδες να μας διορθώνουνε από τους λάθους δρόμους που παρεκκλίνουνε από την ορθόδοξη πίστη μας.

Ανώνυμος είπε...

Ταιριάζουν εδώ δύο ρητά του ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ.


"Μετά λύπης μου, από όσους φιλενωτικούς έχω γνωρίσει, δεν είδα να έχουν ούτε ψίχα πνευματική ούτε φλοιό. Ξέρουν, όμως, να ομιλούν για αγάπη και ενότητα, ενώ οι ίδιοι δεν είναι ενωμένοι με τον Θεόν, διότι δεν Τον έχουν αγαπήσει."

ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ



"Επίσης ας γνωρίσωμεν καλά ότι η Ορθόδοξος Εκκλησία μας δεν έχει καμμίαν έλλειψιν. Η μόνη έλλειψις, που παρουσιάζεται, είναι η έλλειψις σοβαρών Ιεραρχών και Ποιμένων με πατερικές αρχές. Είναι ολίγοι οι εκλεκτοί˙ όμως δεν είναι ανησυχητικόν. Η Εκκλησία είναι Εκκλησία του Χριστού και Αυτός την κυβερνάει... Ο Κύριος, όταν θα πρέπη, θα παρουσιάση τους Μάρκους τους Ευγενικούς και τους Γρηγορίους Παλαμάδες, διά να συγκεντρώσουν όλα τα κατασκανδαλισμένα αδέλφια μας, διά να ομολογήσουν την Ορθόδοξον Πίστιν, να στερεώσουν την Παράδοσιν και να δώσουν χαράν μεγάλην εις την Μητέρα μας». "

ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΝΕΟΣ