Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΣΒΙΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

 Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου και ενδόξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Πάτρα.
Την παραμονή της εορτής, Παρασκευή 19 Ιουλίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος χοροστάτησε  στον πανηγυρικό Εσπερινό στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Ανθουπόλεως Πατρών. Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην δεινή κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον κόσμο και στην ανάγκη επιστροφής μας, διά της μετανοίας, εις την οδόν του Κυρίου.



Ανήμερα, Σάββατο 20 Ιουλίου, στην Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Πατρών, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, εν πληθούσῃ Εκκλησία.

Στο κήρυγμά του o Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο ζήλο του Προφήτου Ηλιού, στην φλόγα της πίστεώς του για τον Θεό, στην αυστηρότητα του κηρύγματός του σε καιρούς αποστασίας και στην παρρησία του ενώπιον του Κυρίου, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την προσευχή του να σταματήσει ο ουρανός να βρέχει επί τρία χρόνια και έξι μήνες και να κατεβάσει φωτιά από τον ουρανό.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Θεοφιλέστατος χοροστάτησε στον μεθέορτο Εσπερινό, στην Ιερά Παράκληση και στην Ιερά Λιτανεία στην Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Πατρών, όπου στην ομιλία του αναφέρθηκε στο προφητικό χάρισμα του εορταζομένου Προφήτου, αλλά και στα πνευματικά μηνύματα που απορρέουν από τη ζωή του.
Σε όλες τις ακολουθίες ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα, θεοσκέπαστα και θεοφρούρητα.












Δεν υπάρχουν σχόλια: