Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Νέος Μητροπολίτης Κιτίου ο Αρσινόης Νεκτάριος

 Με την Ιερά Σύνοδο να επικυρώνει την προ δύο ημερών ετυμηγορία του Λαού της Λάρνακας, νέος Μητροπολίτης Κιτίου εξελέγη παμψηφεί ο Επίσκοπος Αρσινόης κ. Νεκτάριος, ο οποίος είχε συγκεντρώσει ποσοστό 70% κατά τις εκλογές της Κυριακής 28ηςτρ. μηνός.
Μετά την εκλογή του νέου Μητροπολίτου Κιτίου κ. Νεκταρίου, τα μέλη της Ι. Συνόδου μετέβησαν ἐν πομπῇαπό το Μικρό Συνοδικό στον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου.
Ψαλλομένου του Απολυτικίου και Κοντακίου της Πεντηκοστής, τα μέλη της Ι. Συνόδου, αρχής γενομένης από τον Μακαριώτατο, υπέγραψαν τον κώδικα των Πρακτικών.
Πριν το τέλος, ο δεύτερος τη τάξει, Μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος ανέγνωσε την Κανονική Πράξη εκλογής του Μητροπολίτου Κιτίου Νεκταρίου.

Μετά το δι’ ευχών, ο νεοεκλεγείς μετέβη στον ναό, προπορευομένου του λαμπαδούχου.
Ανεπέμφθη δέησις και ο νέος Μητροπολίτης ανέγνωσε το Μέγα Μήνυμα.  Μετά το πέρας της ακολουθίας, και πάλιν τα Μέλη της Ι. Συνόδου αποχώρησαν εν πομπῇ και ο νέος Μητροπολίτης Κιτίου δέχθηκε τις ευχές του κόσμου στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.
Στο τέλος ο Μακαριώτατος παρέθεσε επίσημο δείπνο στα Μέλη της Συνόδου προς τιμήν του νέου Μητροπολίτου Κιτίου Νεκταρίου.
  Ο Μητροπολίτης Κιτίου Νεκτάριος γεννήθηκε στη Λάρνακα την 15ην Ιανουαρίου του 1969. Σπούδασε θεολογία στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.
Το 1996 έλαβε τον πρώτο βαθμό της ιερωσύνης στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Κοντού και δύο χρόνια αργότερα, το 1998, χειροτονήθηκε ιερομόναχος στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μαυροβουνίου, από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κιτίου κ. Χρυσόστομο.
Το 2005 μεταβαίνει για μεταπτυχιακές σπουδές στο SOASCollege του Πανεπιστημίου του Λονδίνου όπου έλαβε τον τίτλο masterofarts. Τον ίδιο χρόνο προχειρίζεται σε Αρχιμανδρίτη, από τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Γρηγόριο και τοποθετείται προϊστάμενος στον Καθεδρικό ναό του Τιμίου Σταυρού και Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Λονδίνο, μέχρι το τέλος του 2007.
Επιστρέφει στην Κύπρο και διορίζεται από την 1ην Ιανουαρίου 2008 Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Κιτίου.
Την 11ην Σεπτεμβρίου 2008, μετά από εισήγηση του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Πάφου κ. Γεωργίου, εξελέγη παμψηφεί από την Ιεράν Σύνοδον της Εκκλησίας της Κύπρου Χωρεπίσκοπος Αρσινόης. Η χειροτονία του εις Επίσκοπο έγινε από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο Β τήν Κυριακή, 14η Σεπτεμβρίου του ιδίου έτους.

Αρχιμ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου,

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου



Δεν υπάρχουν σχόλια: