Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

Μνημόσυνο Φεβρωνίας Μοναχής, Προηγουμένης Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Πατρών

  Σε κλίμα ιεράς κατανύξεως τελέστηκε  την  Κυριακή 25 Αυγούστου, το  Ιερό μνημόσυνο της μακαριστής Μοναχής Φεβρωνίας, Προηγουμένης της Ιεράς  Μονής Προφήτου Ηλιού Πατρών.
Το πρωί, ετελέσθη η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, με την συμμετοχή του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Ομπλού Αρχιμ. π. Νεκταρίου Κωτσάκη, των ιερέων π. Αποστόλου Ζαφείρη, π. Δημητρίου Τσόκρη  και του διακόνου π. Νικολάου Τριανταφύλλη .
Αλέξης Στροφύλλας


Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του ανέλυσε την Eυαγγελική περικοπή και υπογράμμισε την αξία της χριστιανικής πίστεως αφενός μεν δια τον αγιασμό μας και την σωτηρία  μας αφετέρου δια την αντιμετώπιση των πολλών πειρασμών και δυσκολιών της παρούσης ζωής.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ετελέσθη το ιερό μνημόσυνο της μακαριστής Μοναχής και Προηγουμένης Φεβρωνίας όπου ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην μεγάλη της προσφορά προς την τοπική μας εκκλησία και στην ορθόδοξη πνευματικότητά της.
Τέλος, αφού ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου προς κληρικούς και λαϊκούς, ευχήθηκε στην Ηγουμένη  της Μονής Γερόντισσα Ιερεία και στους πιστούς που κατέκλυσαν όλους τους χώρους της Ιεράς Μονής τα έτη τους να είναι ευλογημένα και Αγιασμένα.






Δεν υπάρχουν σχόλια: