Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Η γιορτή της 28ης Οκτωβρίου στη Χριστιανική Εστία Πατρών


Στην προσφορά των αδελφών νοσηλευτριών στον πόλεμο του ‘40 ήταν αφιερωμένη η φετινή γιορτή που επιμελήθηκαν οι φοιτήτριες της Χ.Φ.Δ. Πατρών και παρουσιάστηκε ανήμερα της εορτής στη Χριστιανική Εστία Πατρών.
Η γιορτή περιελάμβανε εισήγηση από τον θεολόγο κ. Κωνσταντινίδη Γεώργιο και κεντρική ομιλία από την κ. Σαββοπούλου Γεωργία, Καθηγήτρια των ΑΤΕΙ Αθηνών, συγγραφέα και μέλος της Ιεραποστολικής Αδελφότητος αδελφών Νοσοκόμων «ΤΑΒΙΘΑ». Επίσης,  εθνικά τραγούδια αφιερωμένα στη γυναίκα του ’40 από τη χορωδία των φοιτητριών της Χ.Φ.Δ. Πατρών και μια επίκαιρη προβολή ιστορικών στοιχείων και φωτογραφιών για τους «Αγγέλους του πόνου».



 Όλα τα παραπάνω ανέδειξαν την αφανή και ηρωική προσφορά των αδελφών νοσοκόμων, που προσέφεραν τα πάντα για να απαλύνουν τον πόνο, σωματικό και ψυχικό, και να θεραπεύσουν τα τραύματα των Ελλήνων στρατιωτών που υποδέχονταν στα νοσοκομεία τονώνοντας το ηθικό τους. 

Την επισφράγιση της γιορτής έκανε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ, ο οποίος τόνισε την ανιδιοτελή και θυσιαστική προσφορά των νοσηλευτριών στα μέτωπα του πολέμου αλλά και μετόπισθεν και κάλεσε όλους ποτέ να μην ξεχάσουν αυτές και αυτούς στους οποίους οφείλουμε την ελευθερία της πατρίδας μας.
Ευχαρίστησε από καρδιάς τους συντελεστές της γιορτής και ευχήθηκε σε όλους να κρατούν μέσα τους ζωντανό το πνεύμα της θυσίας των αγωνιστών του μετώπου.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Βουλευτής Αχαΐας κ. Άγγελος Τσιγκρής.




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

¨Όπως πάντα ποιοτική η εκδήλωση για την Εθνική μας εορτή στην Χριστιανική Εστία. Είναι ένας θεσμός για την πόλη μας. Τέτοια ημέρα και την 25 Μαρτίου το κέντρο της εορταστικής αναφοράς είναι η Εστία. Συγχαρητήρια στο Συμβούλιο που κρατά, συνεχίζει και ζωογονεί τις παραδόσεις.