Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

ΧΟΡΩΔΙΑ BelCantes Αγίου Ανδρέα Εγλυκάδας

ΧΟΡΩΔΙΑ BelCantes
Αγίου Ανδρέα Εγλυκάδας
Στην Καλαμάτα στις 9-13 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε το 3ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ, που οργάνωσε η INTERKULTUR, από κοινού με το Δήμο Καλαμάτας, και που απετέλεσε μεγάλο πολιτιστικό γεγονός για την Καλαμάτα και την Ελλάδα .
 Η σπουδαία αυτή διοργάνωση πραγματοποιήθηκε  με την συμμετοχή 38 χορωδιών από 15 χώρες. Ο διαγωνισμός έδωσε την ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει χορωδίες υψηλού επιπέδου. Από την Ελλάδα συμμετείχαν 18 χορωδίες, ενώ 20 προέρχονταν από όλη την Ευρώπη, από την Κίνα, την Ινδονησία, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και τη Νότια Αφρική.
Η γυναικεία χορωδία BelCantes Αγίου Ανδρέα Εγλυκάδας πήρε μέρος στην διαγωνιστική κατηγορία Ομοίων φωνών με βαθμό δυσκολίας 1 .

 Ερμηνεύοντας κυρίως χορωδιακή μουσική Acapella έλαβε το ασημένιο μετάλλιο σύμφωνα με την απόφαση της κριτικής Επιτροπής, την οποίαν αποτελούσαν οι: Kuelli Kiivet- Εσθονία, Μαίρη Κωνσταντινίδου- Ελλάδα, Lucien Posman- Βέλγιο, Baoping Ren- Κίνα και Μαρία -Εμμα Μελιγκοπούλου- Ελλάδα.

Το πρόγραμμα της χορωδίας ήταν  : Ave Maria - Cesar Alejandro Carrillo
Sure οn this shining night - Morten Lauridsen -Πιάνο έπαιξε η Ντίνα Ανδρουτσοπούλου
Η ροδιά μαςΛεωνίδας Ζώρας
Cantate Domino-Vytautas Miskinis

Η χορωδία έλαβε μέρος επίσης στη μεγάλη παρέλαση των χορωδιών στο κέντρο της Καλαμάτας το απόγευμα του Σαββάτου, αλλά και στην πανηγυρική Τελετή Λήξης του Φεστιβάλ
Την χορωδία διευθύνει από την ίδρυση της η Έλενα Δρουκοπούλου


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια.
Ευχόμαστε στην άλλη ευκαιρία να πάρει το χρυσό μετάλλιο.
Μπράβο στην Ενορία Εγλυκάδας.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια.

Ανώνυμος είπε...

Τους αξίζουν μετάλλια γιατί κάνουν προσπάθειες και αγαπούν αυτό που κάνουν. Και στην κ. Δρουκοπούλου για τους κόπους αξίζουν λόγια καλά, αλλά και στην ενορία που αγκαλιάζει χορωδίες με αξιώσεις. Ξεκίνησαν από Πάτρα για Καλαμάτα θυσιάζοντας κάτι άλλο αυτά τα υπέροχα κορίτσια. εμείς Τα χαρήκαμε φωτογραφικά και τους εύχομαι πάντα καλύτερα να πηγαίνουν στους διαγωνισμούς και στις παρουσιάσεις τους.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στα καλλίφωνα κορίτσια.
Μπράβο και στην ενορία.