Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Ὁ Μητροπολίτης Πειραιῶς εὐχαριστεῖ τόν Μητροπολίτην Κυθήρων καί διακηρύσσει ὅτι δικαιώνονται πλήρως ὅσοι ἐναντιώνονται στήν ἄκυρη Aὐτοκεφαλία τῶν σχισματικῶν


Ὁ Μητροπολίτης Πειραιῶς
εὐχαριστεῖ τόν Μητροπολίτην Κυθήρων καί διακηρύσσει
ὅτι δικαιώνονται πλήρως ὅσοι ἐναντιώνονται στήν ἄκυρη Aὐτοκεφαλία τῶν σχισματικῶν

Αἰσθάνομαι τήν ἠθική ὑποχρέωση δημοσίως νά ἐκφράσω τήν ἀπέραντη εὐγνωμοσύνη μου στόν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυθήρων καί Ἀντικυθήρων κ.κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ  διά τήν πεπαρρησιασμένην, οὐσιαστικωτάτην καί ἀκριβοδικαίαν ἔκθεσιν τῶν διαδραματισθέντων κατά τήν ἔκτακτη σύγκληση τῆς Ἱεραρχίας τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος τῆς 12/10/2019 πού ἀποδεικνύει τό ἀδαμάντινον ἦθος καί τήν τεραστίαν πνευματικήν ποιότητα τοῦ Σεβ. ἁγίου Κυθήρων. Ὀφείλω νά διευκρινίσω ὅτι ὁ Σεβ. καταγράφων τά γεγονότα τῆς συγκληθείσης ἐκτάκτου Ἱεραρχίας, ἄνευ οὐδεμιᾶς ἐπικοινωνίας μέ τήν ἐλαχιστότητά μου, ἀπέδωσε τήν πραγματικότητα τῆς παρεμβάσεώς μου κατά τήν διαδικασίαν, γράφων χαρακτηριστικῶς: «Εἰς αὐτό τό «μῆκος κύματος» ἐκινήθησαν καί οἱ Σεβ. Μητροπολῖται: Καισαριανῆς Δανιήλ, Μεσογαίας Νικόλαος, Πειραιῶς Σεραφείμ (διεισδύσας ἐπιτυχῶς εἰς τήν προβληματικήν τοῦ ὅλου θέματος ἀπό κανονικῆς καί ἐκκλησιολογικῆς πλευρᾶς) καί ἡ ταπεινότης μου», διαλύων οὕτω ὡς αὐτόπτης καί αὐτήκοος μάρτυς τήν εἰς βάρος μου παρασιώπηση. Τόν εὐχαριστῶ ἐκ βάθους ψυχῆς δεόμενος τοῦ Παναγίου Κυρίου τῆς Ἐκκλησίας μας καί Δομήτορος ὅπως ἐπιδαψιλεύει εἰς Αὐτόν εὐδαίμονα ἔτη πλήρη χαρίτων καί εὐλογιῶν, ἐπ’ ἀγαθῷ καί προόδῳ τῆς λογικῆς ποίμνης τοῦ Χριστοῦ.

Ἐν ταὐτῷ εἰλικρινῶς ἐκφράζω τήν εὐγνωμοσύνη μου στόν Πανάγιο Θεό διά τήν ἄμεση δικαίωση ὅλων τῶν μελῶν τοῦ σώματος τῆς Ἐκκλησίας πού ἑπόμενα τῶν ἱερῶν Κανόνων τῆς ἀμωμήτου ἡμῶν πίστεως ἀρνοῦνται τήν ἄκυρη Αὐτοκεφαλία τῶν σχισματικῶν, καθηρημένων, ἀναθεματισμένων καί ἀχειροτονήτων τῆς Οὐκρανίας τήν ὁποίαν «ἀπένειμε!!!» ὁ φερόμενος ὡς «Μητροπολίτης Κιέβου» κ. Ἐπιφάνιος, ὁ ὁποῖος μίαν ἡμέρα μετά τήν ἀναγνώριση ὑπό τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος «τελῶν» ἐκκλησιαστικά ἐγκαίνια τοῦ «Ἱ. Ναοῦ Παναγίας Προστασίας» στήν περιοχή Βαράς εἶχε ὡς «συνιερουργό» τόν Ρωμαιοκαθολικό «κληρικό» Βασίλειο Πλατότκα μέ πλήρη ἱερατική ἀμφίεση, ὅπως ἀποδεικνύεται ἀπό τήν σχετική δημοσίευση καί τίς φωτογραφικές ἀπεικονίσεις τοῦ ἱστολογίου ΡΟΜΦΑΙΑ (https://www.romfea.gr/ekklisies-ts/ekklisia-tis-oukranias/ 32288-katholikos-iereas-summeteixe-se-egkainia-naou-me-ton-kieb ou-epifanio). Συνεπῶς οἱ ἄνθρωποι αὐτοί δέν εἶναι μόνο ἀνίεροι εἶναι καί κακόδοξοι καί ἀθεόφοβοι. Ἑπομένως τό νά ζητεῖται ἀπό τίς αὐτοκέφαλες Ὀρθόδοξες Ἐκκλησίες ἡ ἀναγνώρισίς τους εἶναι τό λιγότερο ἐξωφρενικό.


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+ὁ Πειραιῶς ΣΕΡΑΦΕΙΜ

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το παρακάτω κείμενο δείχνει το ποιοι είναι ανίεροι, κακόδοξοι και αθεόφοβοι που παραπλανούν με τις ενυπόγραφες δηλώσεις τους τον πιστό λαό.
Οι πιστοί έχουμε ξυπνήσει δεν μπορεί να μας περιπέζουν ο Πειραιώς ή ο Κυθήρων. Φτάνει ποια να επέμβει η Σύνοδος για να τους συνετίσει.

Γράφει το blog Ρωμαλέω Φρονήματι...
https://romalewfronimati.blogspot.com/2019/10/blog-post_15.html#more

Σχετικά με την παρουσία Ρωμαιοκαθολικού κληρικού κατά τα Εγκαίνια που τέλεσε ο Μητροπολίτης Επιφάνιος σε Ιερό Ναό στην πόλη Βάρας στην περιοχή Ρίβνε (στο γεγονός που στηρίζει τα μυθεύματά του ο Πειραιώς)

«Παρατίθεται ανακοίνωση του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Τσέρνιχιφ κ. Ευστρατίου, Εκπροσώπου της Ιεράς Μητροπόλεως Κιέβου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, σχετικά με δημοσιεύματα περί δήθεν λειτουργικής συμμετοχής ρωμαιοκαθολικού κληρικού σε Θεία Λειτουργία στην Ουκρανία.
Στις 13 Οκτωβρίου 2019, ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος εγκαινίασε ένα νέο Ιερό Ναό και τέλεσε σε αυτόν την πρώτη Θεία Λειτουργία, στην πόλη Βάρας στην περιοχή Ρίβνε της Ουκρανίας. Ένας τοπικός Ρωμαιοκαθολικός κληρικός παρέστη κατά τις ακολουθίες αυτές στο Ναό. Ο εν λόγω κληρικός, από σεβασμό προς την περίσταση και προς την Ορθόδοξη Κοινότητα της περιοχής, έφερε τα άμφια τα οποία χρησιμοποιεί κατά την τέλεση της λατρείας στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία. Λόγω αυτού του γεγονότος, κάποιοι άρχισαν να διαδίδουν φήμες στο διαδίκτυο, ότι τάχα ο εν λόγω κληρικός συμμετείχε ενεργά στις ακολουθίες, ακόμη και στο Κοινό Ποτήριο της Ευχαριστίας.
Δεδομένου ότι παρόμοιες αβάσιμες υποθέσεις προέρχονται συνήθως από τους εχθρούς της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα εξής.
Είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει ευχαριστιακή ενότητα ανάμεσα στην Ορθόδοξη και τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία. Επομένως, η κοινή τέλεση της Θείας Λειτουργίας, πολλώ δε μάλλον η συμμετοχή ενός Ρωμαιοκαθολικού κληρικού στο Κοινό Ποτήριο, είναι αδύνατη. Επίσης είναι γνωστό ότι αυτό απαγορεύεται και από τους Κανόνες της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
Στην προαναφερθείσα περίπτωση, μέσα στο πνεύμα της αγάπης που πρέπει να εμπνέει όλους τους Χριστιανούς, ο ιερέας της Ρωμαιοκαθολικής Κοινότητας της πόλης Βάρας προσήλθε για να δείξει το σεβασμό του προς την Ορθόδοξη Κοινότητα κατά την ημέρα των Εγκαινίων του νέου Ιερού Ναού τους, επειδή ακριβώς αυτό ήταν ένα εξαιρετικά χαρμόσυνο γεγονός για την Κοινότητα αυτή καθώς και για ολόκληρη την πόλη. Ο ιερέας αυτός δεν συλλειτούργησε και, πολύ περισσότερο, δεν συμμετείχε στο Κοινό Ποτήριο.
Γνωρίζουμε πολύ καλά τις προσπάθειες του Πατριαρχείου της Μόσχας να κατηγορήσει την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας για δήθεν «προδοσία της Ορθοδοξίας». Ταυτόχρονα, το ίδιο το Πατριαρχείο της Μόσχας διαθέτει μια μακροχρόνια και αρκετά βαθύτερη εμπειρία αλληλεπίδρασης με τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ταιριάζει ο λόγος του Κυρίου μας Ιησού Χριστού: «Και γιατί βλέπεις το ξυλαράκι στο μάτι του αδελφού σου και δεν αντιλαμβάνεσαι το δοκάρι που είναι μέσα στο δικό σου το μάτι; ... Υποκριτή! Βγάλε πρώτα το δοκάρι από το μάτι σου και τότε θα δεις καθαρά για να βγάλεις το ξυλαράκι από το μάτι του αδελφού σου» (Μτθ. ζ΄ 3,5).

† Αρχιεπίσκοπος Τσέρνιχιφ Ευστράτιος
Εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κιέβου
της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας

Η ανακοίνωση αναρτήθηκε στη σελίδα του Σεβ. Αρχιεπισκόπου κ. Ευστρατίου στο facebook,( https://www.facebook.com/yevstr https://www.facebook.com/yevstr/posts/2454617341253202 στα ελληνικά, στα ουκρανικά και στα αγγλικά.

Λοιπόν τα όσα γράφει ο Πειραιώς είναι εξωφρενικά μετά τα παραπάνω.
Κρίμα διότι οι Αρχιερείς πρέπει να υπερασπίζονται την Αλήθεια και μόνο αυτή)
Στουδίτης

Ανώνυμος είπε...

Μας έχουν φλομώσει στα ψέματα. Δεν το περίμενα από τον Σεραφείμ να είναι τόσο επιπόλαιος ώστε να πιστεύει χωρίς να ψάχνει ότι διαβάζει.

Ανώνυμος είπε...

Σεβασμιώτατε, αν αυτοι οι "σχισματικοί, καθηρημένοι, αναθεματισμένοι, αχειροτόνιτοι" πήγαιναν με το Πατριαρχείο Μόσχας, κανείς δεν θα ενοχλούνταν και δεν θα ασχολούνταν μαζί τους... Έτσι δεν είναι;

Ανώνυμος είπε...

Ο ψεύτης υπογράφων ως "Στουδίτης" πρέπει να υπογράφει ως "Φαναριώτης Τυφλός οπαδός Βαρθολομαίου".

Οι μητροπολίτες Κυθήρων και Πειραιώς σωστά και εκκλησιολογικά έχουν τοποθετηθεί, μη σκύβοντας το κεφάλι στο Φανάρι!

Χριστιανός Ορθόδοξος

Ανώνυμος είπε...

Ερευνάτε τας γραφάς
Δέσποτα ότι διαβάζεις μην το πιστεύεις. Η μοσχοβίτικη προπαγάνδα είναι μεγάλη. Το χρήμα πρόδωσε τον Χριστό. Οι μοσχοβίτες ψάχνουν ψύλλο στα άχυρα για να σπιλώσουνε τους αντιπάλους τους με την ανίερη προπαγάνδα τους.
Πρόσεχε Σεραφείμ διότι την πάτησες εδώ.

Ανώνυμος είπε...

Τέτοιες αναρτήσεις θέλουμε.

Μπράβο στους αντιοικουμενιστές μητροπολίτες Κυθήρων και Πειραιώς!

Ανώνυμος είπε...

Ας αφήσουμε τις προσωπικές απορριπτέες απόψεις του φιλοφαναριώτικου μπλογκ "ρωμαλλεω...". Δεν μας ενδιαφέρουν καθόλου.

Ανώνυμος είπε...

Στο λιμάνι είναι Μητροπολίτης και τα έκανε θάλασσα. Τι να γίνει στο πρόγραμμα είναι.

Ανώνυμος είπε...

"Ο εν λόγω κληρικός, από σεβασμό προς την περίσταση και προς την Ορθόδοξη Κοινότητα της περιοχής, έφερε τα άμφια τα οποία χρησιμοποιεί κατά την τέλεση της λατρείας στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία."

Ο "εν λόγω κληρικός" που αναφέρει ο "αρχιεπίσκοπος" Ευστράτιος είναι ένας αβάπτιστος αιρετικός παπικός που για την αίρεση του παπισμού νομίζεται σαν ..κληρικός.

Τί παραπάνω είπε ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ και τον κατηγορεί ο οικουμενιστής ψευτο"Στουδίτης";;;

Ελευθέριος

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να έτσουξαν πολύ οι ορθόδοξες δηλώσεις τους φανατικούς φαναριώτες και τον ψευτο"Στουδίτη" 2:45 μ.μ. που έρχεται σε αντίθεση με τους Στουδίτες.

Ανώνυμος είπε...

Ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ στην ανακοίνωση του πουθενά δεν είπε ότι έγινε Κοινό Ποτήριο με παπικό.
Γιατί τον κατηγορεί ο πρώτος ανώνυμος και άλλος ένας φιλοφαναριώτης ανώνυμος;;;
Ευκαιρία βρήκαν να ψαρέψουν σε θολά νερά;

Ανώνυμος είπε...

https://youtu.be/eDDTJhnsPt4

Αξιόλογη ενημέρωση.

Ανώνυμος είπε...

Διαβάστε καλύτερα την καταγγελία του Πειραιώς που παίρνει αφορμή από το ‘’γνωστό’’ πρακτορείο και μετά να μας πείτε τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια της ακτής Θεμιστικλέους.

Αιδώς Αργείοι, υποστηρικτές της παραπληροφόρησης. Οι Ρώσοι δεσποτάδες έχουν χρήματα και Γκαίμπελς πολλούς. Το Φανάρι κατέχει την ΑΛΗΘΕΙΑ δεν θέλει τίποτα άλλο. Από τους 80 τόσους Έλληνες δεσποτάδες μόνο δύο φωνάζουν

Ανώνυμος είπε...

ΤΑΣΟ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΓΑΛΕ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΡΙΜΑ ΕΙΝΑΙ.ΕΔΩ ΒΡΙΖΟΥΝ. Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ.ΕΝΑΣ ΕΛΕΓΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Αιδώς Αργείοι γκαίμπελς φαναριολάτρες!
Στην Ορθοδοξία δεν έχουμε παπικές εξουσίες υπεράνω σχολιασμού!
Οι δύο και ο ένας μητροπολίτης μπορεί να δείξει το λάθος και στη συνέχεια μπορεί να ξυπνήσει και άλλους πολλούς μητροπολίτες.

Θα απαγορεύσετε εσείς την ελεύθερη έκφραση των μητροπολιτών;
Αιδώς Αργείοι φαναριολάτρες!

Ανώνυμος είπε...

Ο αείμνηστος Θεολόγος Νικόλαος Σωτηρόπουλος δεν έλεγε βρισιές την κριτική στους δεσποτάδες.
Ο ανώνυμος 5:26 μ.μ. κανένας φιλοφαναριώτης θα είναι που τσουρουφλίζεται απο τα ορθόδοξα σχόλια γι' αυτό ζητά να φύγει ο "πίνακας των σχολίων".

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΕΒΡΙΖΕ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΜΑΛΟΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΚΑΛΛΑ.ΕΣΥ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΩΝΤΑΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ.ΝΑΙ ΖΗΤΑΩ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΚΑΚΟ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΙΣΤΙΟΛΟΓΙΟ ΚΑΚΟ ΤΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΗΡΕ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ.ΜΗΝ ΜΟΥΤΡΩΣΕΙΣ ΑΜΑ ΔΕΙΣ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΙ ΜΕΤΡΑ ΚΑΛΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Εξω η φαναριωτικη προπαγανδα

Ανώνυμος είπε...

Όχι ανώνυμε 6:37 μ.μ. αυτά είναι δικά σου δεν είναι του αείμνηστου Θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου!
Ο αείμνηστος Θεολόγος Νικόλαος Σωτηρόπουλος δεν φοβόταν την κριτική στους δεσποτάδες. Ούτε έλεγε "κρύψτε τα σχόλια για να μην φαίνονται τα λάθη των δεσποτάδων". Καλό τους κάνει και τους ίδιους για να μην νομίζουν ότι είναι ...αλάθητοι και να προσέχουν περισσότερο.
Φαναριώτης είσαι μου φαίνεται και τρέμεις τα σχόλια...

Ορθόδοξος

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρει να διαβάζεις ανώνυμε 6:37 μ.μ. Δεν διάβασες καλά και παρερμηνεύεις και το σχόλιο 6:08 μ.μ.. Δεν σου είπε ο 6:08 μ.μ. ότι είπες ότι ο Σωτηρόπουλος έβριζε. Άλλο είπε, σου είπε ότι δεν ονόμαζε ο Σωτηρόπουλος βρισιά , την κριτική στους μητροπολίτες, όπως κάνεις εσύ που ονομάζεις βρισιά την κριτική στους μητροπολίτες.
Εκτός και αν εννοείς τις βρισιές των φαναριωτών στους μητροπολίτες Κυθήρων και Πειραιώς. Αλλά και πάλι δεν χρειάζεται να κρυφτεί ο πίνακας των σχολίων.

Ανώνυμος είπε...

ΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝΑ ΣΑΣ ΛΕΩ ΦΑΝΑΡΙΩΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΗΜΟΥΝ ΠΟΤΕ.ΡΩΣΟΦΙΛΟΣ ΜΠΩΡΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

Προστέθηκε και η αποκαλυπτική συνέντευξη του πολύ μορφωμένου μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικολάου. Είπε ότι δεν έγινε ψηφοφορία στην Σύνοδο. Και συναισθάνθηκε το βάρος του σχίσματος γι' αυτό ο ίδιος δεν θέλει να το φορτωθεί. Μπράβο του!
Ο μητροπολίτης Μεσογαίας είναι απο τους μητροπολίτες που ζήτησαν ν' αναβληθεί η συζήτηση για το Ουκρανικό στο μέλλον.