Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Τιμητική εκδήλωση για τον Δημοσιογράφο Ιωάννη Μαρίνο στο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…»


Τιμητική εκδήλωση για τον Δημοσιογράφο Ιωάννη Μαρίνο 
στο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…»

Τον επιφανή Δημοσιογράφο Ιωάννη Μαρίνο, τον μακροβιότερο Εκδότη – Διευθυντή του οικονομικού – πολιτικού περιοδικού Οικονομικός Ταχυδρόμος και πρώην Ευρωβουλευτή, θα τιμήσει το πρόγραμμα «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.
Η τιμητική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Νοεμβρίου και ώρα 19.30, στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού.
Για τον τιμώμενο θα μιλήσουν, ο κ. Αθανάσιος Παπανδρόπουλος, Δημοσιογράφος, Οικονομολόγος αναλυτής, Επίτιμος διεθνής πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, ο κ. Γεώργιος Μπήτρος, Ομότιμος Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ο κ. Δημήτρης Καπράνος, Δημοσιογράφος – Συγγραφέας, αρθρογράφος της εφημερίδας ΕΣΤΙΑ, μακροβιότερος Διευθυντής του Ρ/Σ «Κανάλι 1» του Δήμου Πειραιά.


Ο Γιάννης Μαρίνος υπήρξε ο μακροβιότερος διευθυντής του περιοδικού Οικονομικός Ταχυδρόμος (Απρίλιος 1965 – Οκτώβριος 1996), ο οποίος επηρέασε σημαντικά την κοινή γνώμη, δίνοντας εκτενέστατο βήμα έκφρασης άποψης σε μεγάλο αριθμό αναγνωστών του.
Στην πολύχρονη δημοσιογραφική του διαδρομή ευτύχησε όχι μόνο να ζήσει από κοντά τον ελληνικό δημόσιο βίο των τελευταίων 60 χρόνων, αλλά και να συνδεθεί στενά με πολλές σημαντικές προσωπικότητες.
Η μαχητική και συχνά εναντίον του ρεύματος αρθρογραφία του, κυρίως στον Οικονομικό Ταχυδρόμο, καθώς και οι συχνές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εμφανίσεις του είχαν εκτιμηθεί τόσο ώστε να τιμηθεί από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα, αλλά και με περισσότερες από 30 ακόμη διακρίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: