Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Επίσημος Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ρώμης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Επίσημος Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ρώμης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο


Επίσημος Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ρώμης επισκέπτεται την Ιερή Καθέδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου προκειμένου να παραστεί στην εορτή της μνήμης του ιδρυτού του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του  Πρωτοκλήτου.
Η Παπική Αντιπροσωπεία,  με επί κεφαλής τον Καρδινάλιο Κουρτ Κοχ, Πρόεδρο του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Χριστιανική Ενότητα, και μέλη της, τον Αρχιεπίσκοπο Paul Fitzpatrick Russell, Αποστολικό Νούντσιο στην Άγκυρα, τον Επίσκοπο Brian Farrell, Γραμματέα του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Χριστιανική Ενότητα, και τον Πανοσιολ. π. Andrea Palmieri,  Υπογραμματέα του ιδίου Συμβουλίου, έγινε δεκτή σήμερα, Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019, από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδια ατμόσφαιρα, παρέστησαν ο Μητροπολίτης Γέρων Περγάμου Ιωάννης, ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού Ιωβ, Ορθόδοξος συμπρόεδρος της Διεθνούς Μικτής Επιτροπής επί του Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και της Ορθοδόξου Εκκλησίας, και ο Αρχιμ.Αγαθάγγελος Σίσκος. Συζητήθηκαν θέματα της ζωής των δύο Εκκλησιών και της μαρτυρίας τους στον σύγχρονο κόσμο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ ΕΝΝΟΕΊΤΑΙ ΕΚΚΛΗΣΊΑ ΜΕΓΆΛΗ ΠΡΟΟΔΟΣ....