Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Ο Ιερώνυμος συνάντησε ζευγάρι άστεγων ηλικιωμένων - «Βρείτε διαμέρισμα και αναλαμβάνω όλα τα έξοδα»

 Κεραμεικός: Ο Ιερώνυμος συνάντησε ζευγάρι άστεγων ηλικιωμένων - 
«Βρείτε διαμέρισμα και αναλαμβάνω όλα τα έξοδα»

Ο 84χρονος με την 82χρονη συζυγό του εδώ και 44 ημέρες ζουν στο προαύλιο της εκκλησίας στον Κεραμεικό

Μία επίσκεψη-έκπληξη από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο δέχθηκε το ηλικιωμένο ζευγάρι που ζει εδώ και ενάμιση μήνα στο προαύλειο Εκκλησίας στον Κεραμεικό, ύστερα από έξωση που του έγινε.
Οι εικόνες-σοκ του ηλικιωμένου ζευγαριού που κοιμάται στην κυριολεξία στον δρόμο, που παρακολούθησε από δελτία ειδήσεων προ ημερών, συγκίνησαν τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, που έκανε πράξη το μήνυμα του Χριστού που είναι μήνυμα αγάπης.
 Αποφάσισε το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, πριν από την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Καλαβρύτων, να πάει να συναντήσει από κοντά τον Φίλιππο και τη σύζυγό του Ελένη. Έκπληκτοι οι δύο ηλικιωμένοι που ζουν στον δρόμο γιατί χρωστούν πολλά ενοίκια βρήκαν μία πλαστική καρέκλα για να «φιλοξενήσουν» τον Αρχιεπίσκοπο ο οποίος τους είπε να βρουν γρήγορα ένα διαμέρισμα. 
Ο ίδιος, όπως τους εξήγησε, αναλαμβάνει προσωπικά από δικά του χρήματα, και για κάθε μήνα από εδώ και στο εξής, τη χρηματοδότηση του ενοικίου, και όλων των εξόδων του νοικοκυριού τους αλλά και των λογαριασμών τους.

Το ζευγάρι χρωστούσε πολλά ενοίκια με αποτέλεσμα να τους κάνουν έξωση, όπως είπαν οι ίδιοι. Ο 84χρονος με την 82χρονη σύζυγό του εδώ και 44 ημέρες ζουν στο προαύλιο της εκκλησίας στον Κεραμεικό, χωρίς να χάνουν την εμπιστοσύνη τους οτι σύντομα θα βρεθεί «ένα σπιτάκι», όπως έλεγαν χαρακτηριστικά.
Ο κ. Φίλιππος και η σύζυγός του Ελένη κοιμούνταν στις παγωμένες πλάκες του προαύλειου χώρου του ναού έχοντας δύο κουβέρτες για το κρύο. «Είχα κάποια χρέη και δεν είχα να τα πληρώσω και η γυναίκα που είχε το σπίτι το χρειαζόταν. Δεν την κατηγορώ» έλεγε αποστομωτικά ο κ. Φίλιππος που ζει όλον αυτόν το καιρό από το φαγητό που το φέρνουν οι κάτοικοι της περιοχής. 

Πηγή: Πρώτο Θέμα

36 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χωρίς ορθό δόγμα, τα καλά έργα δεν σώζουν!

Αναστάσιος είπε...

Προς: 28 Νοεμβρίου 2019 - 6:44 μ.μ.

Ἐπείνασα γάρ, καὶ οὐκ ἐδώκατέ μοι φαγεῖν,
ἐδίψησα, καὶ οὐκ ἐποτίσατέ με,
ξένος ἤμην, καὶ οὐ συνηγάγετέ με,
γυμνός, καὶ οὐ περιεβάλετέ με,
ἀσθενὴς καὶ ἐν φυλακῇ, καὶ οὐκ ἐπεσκέψασθέ με.
Μτθ. κε’ 42-43

Διάβασε τον βίο του Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονος από τις εκδόσεις Ζωή «Ο Άγιος της Αγάπης», και στην συνέχεια το βιβλίο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου Κοτσώνη με τίτλο «Είμαστε Χριστιανοί;», και αν τολμάς ας κάνεις μετά τις ομολογιακές σου υποδείξεις.
Αναστάσιος Κ. Κωστόπουλος

Αναστάσιος είπε...

Προς: 28 Νοεμβρίου 2019 - 6:44 μ.μ.

Και ως επιδόρπιο σου προσφέρω και το ποίημα του καταξιωμένου Χριστιανού συγγραφέα
Ιωσήφ Δ. Αγαπητού (Νικήτα Θεοδωρίδη)
«Ούτος»
http://anastasiosk.blogspot.com/2009/07/blog-post_7015.html
που με τον σπουδαίο ιεραπόστολο και Θεολόγο Ησαΐα Γιαβρόγλου ίδρυσαν τις εκδόσεις «Καρδιάς». Τα έσοδα των εκδόσεών -από τα βιβλία του Ιωσήφ Δ. Αγαπητού- ως και την δραχμή την πρόσφεραν σε έργα αγάπης, φιλανθρωπίας και ιεραποστολής.

Ούτος

Μου είπε:
Μια οικογένεια υποφέρει πολύ.
Είπα
Κύριε, ελέησον.
Πρέπει κάτι να της προσφέρουμε.
Εμείς; Παράσχου, Κύριε.
Μα κάτι πρέπει να κάνουμε κι’ εμείς, μου είπε ανήσυχος.
Ειρήνη πάση, είπα.
Αυτό για άλλη ώρα για άλλους.
Και τω πνεύματί σου.
Λοιπόν, τίποτα δεν θα κάνουμε;
Θα τα αναθέσωμεν όλα εις τον Κύριον. Σοι, Κύριε.
Τότε άκουσα φωνή – κεραυνό !
Ούτος…… (ούτε τι χριστιανικό μου όνομα δεν θέλησε να πει. Αυτός…) Ούτος τοις χείλεσι με τιμά, η δε καρδία αυτού πόρρω απέχει απ’ εμού.
Τρόμαξα.
Συνήλθα.
Και είπα, επί τέλους, και κάτι σωστό.
Αμήν (αληθώς) …..

Ιωσήφ Δ. Αγαπητός

Ανώνυμος είπε...

Προς ανώνυμο 6:44 μ.μ.
Κοιτώ και ξανακοιτώ το "απόφθεγμά" σου. Όποια καλά-υποθέτω και όσα καλά εννοείς-κι αν πράξει κανείς, σε καμία περίπτωση-αυτό το συμπεραίνω από τη χρήση του θαυμαστικού στο τέλος της πρότασης σου-δεν σώζεται εάν δεν ακολουθεί το ορθό δόγμα.
Απλά διερωτούμαι, ποιο είναι, τέλος πάντων, το δικό σου ορθό δόγμα, που σου επιτρέπει τόσο απόλυτα να κρίνεις τους άλλους και ακόμα χειρότερα, σου επιτρέπει να γνωρίζεις ποιοι δεν θα σωθούν κι ας κάνουν καλά έργα!
Το δικό μου πάντως, φρικάρει με όλα αυτά που ακούει!
Ή λες, το δικό σου και το δικό μου, να είναι ένα και το αυτό;

Unknown είπε...

... τουτέστιν αν κάποιος αλλοδοξος θυσιαζεται για την αγάπη του πλησίον στο όνομα του Χριστού,θα υποστεί την κόλαση, γιατί κάποιοι θα πρέπει να θερμαίνουν τη σόμπα των σωσμενων που καυχώνται για την ορθότητα του δόγματος....

Ανώνυμος είπε...

Κοινός τόπος είναι για όσους διαβάζουν λίγο τους Πατέρες, το πρώτο σχόλιο.
Οι αντιρρησίες δείχνουν ότι διαβάζουν ανάποδα την Γραφή και τους Πατέρες!

Ανώνυμος είπε...

Προς απάντηση των νεοεποχίτικα επηρεασμένων αντιρρησιών στο πρώτο κοινότυπο, αυτονόητο και σωστό σχόλιο.

"Λοιπόν, δεν είναι αρκετά μόνο τα καλά έργα και δεν αρκεί μόνο η ηθική, χρειάζεται και η πίστη. Διότι μόνο η Θρησκεία, μόνο η Πίστη στον Θεό και η κοινωνία μαζί Του μας δίνει τη δύναμη να κάνουμε γνήσια καλά και ευάρεστα στον Θεό έργα. Αυτή την δύναμη δεν την δίνει η ηθική και μεγάλο λάθος κάνουν αυτοί που νομίζουν ότι μπορούμε να αντικαταστήσουμε την θρησκεία με κάποια ηθική διδασκαλία. Πρέπει η θεία χάρη να κατοικήσει στην καρδιά μας για να γίνει αυτή ναός του Παναγίου Πνεύματος. Αμήν"

Άγιος Λουκάς Αρχιεπ. Κριμαίας

Ανώνυμος είπε...

Είναι αιρετική και νεοεποχίτικη η αντίληψη ότι σώζεται ο άνθρωπος με μόνα τα καλά έργα, καθαρά αντι-ορθόδοξη!

Ανώνυμος είπε...

Και μόνο να διαβάσει κανείς τις αποφάσεις των Αγίων Οικουμενικών Συνόδων, φθάνει για ν' αντιληφθεί ότι η σωτηρία εξαρτάται πρώτα απο την ορθόδοξη πίστη!

Τιμόθεος

Ανώνυμος είπε...

..και προφανώς, ο Άγιος Λουκάς, εννοεί μια Πίστη που δεν κρίνει τους άλλους για να μην..κριθεί..και που δεν κάνει υποθέσεις για τη σωτηρία των άλλων, γιατί δεν μπορεί ποτέ να είναι βέβαιη για να μην χάσει τη δική της..

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε ακατήχητε 10:28 μ.μ. γιατί δεν μπορείς να καταλάβεις τα απλά;

Όταν ο άγιος Λουκάς γράφει "Λοιπόν, δεν είναι αρκετά μόνο τα καλά έργα και δεν αρκεί μόνο η ηθική, χρειάζεται και η πίστη", εννοεί ότι δεν είναι αρκετά τα έργα για την σωτηρία.
Κάτι που θα ήξερες και εσύ αν είχες ανοίξει την Αγία Γραφή έστω και μία φορά προσεκτικά!

Ακόμα όταν ο άγιος Λουκάς γράφει "χρειάζεται και η πίστη", εννοεί την ορθόδοξη πίστη που χρειάζεται για την σωτηρία!!

Αυτή πρέπει να κρατήσουν καθαρή οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί σαν κόρη οφθαλμού μέσα στον ανεμοστρόβιλο του συγκρητικού παν-αιρετικού οικουμενισμού για να έχουν ελπίδα σωτηρίας!

Φιλομακεδόνας

Ανώνυμος είπε...

"συγκρητιστικού" θα 'θελε να γράψει ο Φιλομακεδόνας.
Κατ' τ' άλλα σωστό.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 11:33 π.μ.,
το σχόλιό μου 11:28, δεν αναιρεί σε καμία περίπτωση τα λόγια του Αγίου Λουκά, κάτι το οποίο είναι ολοφάνερο εξάλλου, απλά εσύ θέλεις να φαντάζεσαι πως τα διαστρεβλώνει.
Επιμένω λοιπόν σ' αυτό που ξανάπα. Όχι, δεν είναι βέβαια αρκετά τα καλά έργα για τη σωτηρία. Είναι απαραίτητη μια Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη που να μπορεί να το βουλώνει κάθε φορά που πάει να κατακρίνει αμείλικτα τους άλλους. Και πάψετε επιτέλους να επικαλείστε τους Αγίους και τη Γραφή προκειμένου να μπορείτε ανεξέλεγκτα και φανατισμένα να κατηγορείτε τους πάντες!
Και επειδή είμαι ακατήχητος, όπως λες και χαμένο κορμί, σου λέω αυτό. Και καμία φορά να μην άνοιξα την Αγία Γραφή, ενώ εσύ εικοσι μία να την έχεις ανοίξει, σωτηρία δεν βλέπεις εάν συνεχίσεις να κρίνεις τους άλλους, από οποιαδήποτε έργα τους. Και κυρίως εάν συνεχίσεις να έχεις αυτή τη λανθασμένη αντίληψη πως, η Πίστη είναι απλή ανάγνωση και αποστήθιση ενός Βιβλίου που πρόκειται να παρακαθήσεις σε εξετάσεις-χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν πρέπει να τη διαβάζουμε! Απλά λέω πως και ένας που την έχει διαβάσει άπειρες φορές, εάν δεν έχει νιώσει την Πίστη σαν βίωμα, να πάψει να ασχολείται με τη σωτηρία ων άλλων και να κοιτάζει τη δική του!

Ανώνυμος είπε...

Κρυφο-Οικουμενιστή ανώνυμε 3:41 μ.μ.
Αν πραγματικά πιστεύεις αυτό που υποκριτικά γράφεις ότι χρειάζεται η Ορθόδοξη Πίστη για την σωτηρία, τότε γιατί αντιδράς τόσο φανατισμένα και κατακρίνεις τον πρώτο σχολιαστή που δεν κατέκρινε κανέναν, αλλά απλά μας θύμισε κάτι που δεν λέει κανένα νεοεποχίτικο ΜΜΕ, ότι δεν φθάνουν τα καλά έργα για την σωτηρία αλλά χρειάζεται και Ορθή πίστη;

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 3:41 μ.μ.
Αν είσαι ακατήχητος και δεν έχεις ανοίξει ούτε την Αγία Γραφή προσεκτικά, τότε πώς θέλεις να έχεις γνώμη ορθόδοξη για τα ζητήματα της πίστεως και της σωτηρίας; Και πώς κατακρίνεις φανατισμένα και ανεξέλεγκτα τους Ορθόδοξους που γνωρίζουν τα της Πίστεως; Δεν θα ήταν καλύτερα αντί να κατακρίνεις και να κατηγορείς άδικα, να ξέρεις να το βουλώνεις -για να χρησιμοποιήσω το πεζοδρομιακό λεξιλόγιο σου- για πράγματα που δεν ξέρεις;;

Λίγη αυτοκριτική δεν βλάπτει οικουμενιστή ανώνυμε!

Ανώνυμος είπε...

Περισσότερο απο όλους κατακρίνουν αυτοί οι "αγαπούληδες" οικουμενιστές που μιλάνε μόνο για αγάπη και ισοπεδώνουν την ορθόδοξη πίστη με τις ψεύτικες δοξασίες και συνέχεια χύνουν χολή για τους Ορθόδοξους που κρατάνε την ορθόδοξη Πίστη!!

Ελληνας Ρωμιός

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά και θα επικαλούνται οι Ορθόδοξοι την Αγία Γραφή και τους Αγίους για να δείξουν πόσο καθαρά φαίνεται ότι οι κοσμικά σκεπτόμενοι και οι οικουμενιστές έχουν άγνοια της Γραφής και των Αγίων ή τα στρεβλώνουν!!

Ακου εκεί απαίτηση να μην χρησιμοποιούν οι Ορθόδοξοι την Αγία Γραφή και τους Αγίους που είναι οι αλάθητοι δρομοδείχτες μας στην νεοταξίτικη σύγχυση και καταχνιά!!
Ο εξαπωδώ χαίρεται με τέτοιες καταστροφικές απαιτήσεις!!!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 4:53 μ.μ.,
ο φανατισμός σε μένα σε καμία περίπτωση και πάψε να λες τα πράματα όπως τα υποθέτεις και όπως σε βολεύουν. Πάψε επίσης να με κατακρίνεις που κατακρίνω τον πρώτο σχολιαστή ο οποίος κατακρίνει τον εικονιζόμενο. Και με όλα αυτά τα λυπηρά που συμβαίνουν στον χώρο της Πίστης μεταξύ οικουμενιστών και αντιοικουμενιστών, μάλλον κρυφοχριστιανός θα καταλήξω. Για να μην ακούω και να μην βλέπω τίποτα, που κάνατε την Πίστη πεδίο βολής!
Ανύνυμε 5:50 μ.μ.,
βάζω κάθε πρωί στοίχημα με τον εαυτό μου, πως μέχρι το βράδυ, δεν θα κατακρίνω κανένα. Δεν τα καταφέρνω. Θυμώνω. Απογοητεύομαι. Εξοργίζομαι και κατακρίνω. Αλλά ποτέ δεν θεωρώ τον εαυτό μου άξιο να μπορεί να κρίνει εάν ο δίπλα μου θα σωθεί ή όχι με τις οποιεσδήποτε πράξεις του, γιατί αυτό ανήκει στη δικαιοδοσία ενός Άλλου Κριτή. Προτιμώ λοιπόν να μείνω ακατήχητος και να με απασχολεί η δική μου σωτηρία, παρά να έχω διαβάσει καμιά δεκαριά φορές την Αγία Γραφή και να ασχολούμαι με τη σωτηρία των άλλων..

Γιάννης Ιωαννίδης είπε...

Τα ανωτέρω ενδιαφέροντα σχόλια καμία σχέση βεβαίως δεν έχουν -και δεν δύνανται να έχουν- με το περιεχόμενο της ανάρτησης, που αφορά δράση του αφοσιωμένου στον Θεό από μικρό παιδί και αγλαϊσαντος, λαμπρύναντος και δοξάσαντος την Εκκλησία του Χριστού με την αρχιερατική και αρχιεπισκοπική του δράση, Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας. Χρειάζεται πολλή αυθάδεια, αυταρέσκεια και αυτοπεποίθηση "κακιάς πάστας", για να αποφαίνεται κανείς, έστω και εμμέσως, ότι ο Αρχιεπίσκοπος στερείται πίστης στο ορθό δόγμα και άρα δεν θα σωθεί. Ο Άγιος Σωφρόνιος του Έσσεξ διδάσκει τους πιστούς (και τους κληρικούς) να μην υποκύπτουν στον πειρασμό της κατακρίσεως των Επισκόπων, διότι τούτο προκαλεί πνευματική ζημία.
Γιάννης Ιωαννίδης

Ανώνυμος είπε...

Ο Μακαριώτατος αποδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι είναι άνθρωπος της αγάπης. Αληθινός Ποιμένας λογικών προβάτων που έχουν και ανάγκη βιοπορισμού και όχι μόνο λόγια και αέρα κοπανιστό. Είναι πραγματικά εις τόπον και τύπον Χριστού.
Ο διαχειριστής αποστομώνει με τις παραπομπές του τους σύγχρονους φαρισαίους της παραβολής με τον τελώνη. Άνθρωπος της έμπρακτης αγάπης και αυτός σε όλη την έως σήμερα ζωή του.
Αρχιερείς σαν τον Ιερώνυμο έχει ανάγκη η εποχή μας και η Ορθοδοξη Εκκλησία μας.

Ανώνυμος είπε...

Ο Χριστός μίλησε και δίδαξε την ΑΓΑΠΗ γιατί ήταν ο ίδιος ΑΓΑΠΗ αφού ήλθε και κένωσε τον Εαυτό Του από Αγάπη για τον άνθρωπο. Τα δόγματα είναι δημιούργημα της Εκκλησίας που κάνουν την Εκκλησία της Αγάπης την Ορθόδοξη να ξεχωρίζει από τις άλλες χριστιανικές κοινότητες. Χωρίς την ΑΓΑΠΗ η Εκκλησία δεν έχει περιεχόμενο και νόημα.

Ανώνυμος είπε...

Στον οικουμενιστή 4 Δεκεμβρίου 2019 - 12:05 π.μ.

Ο Χριστός μίλησε και δίδαξε την ΑΛΗΘΕΙΑ γιατί ήταν ο ίδιος Η ΑΛΗΘΕΙΑ αφού ήλθε και κένωσε τον Εαυτό Του από Αγάπη για τον άνθρωπο για τον φέρει στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

Πόσο άδικο έχουν αγαπητέ κ. Κωστόπουλε αυτοί που σας κατηγορούν διάφοροι τύποι του διαδικτύου ως οικουμενιστή εσάς που είσθε ένας ακραιφνώς Ορθοδοξότατος και εκκλησιαστικός ανήρ.
Μην τους ακούτε συνεχίστε την Ορθόδοξη μαρτυρία εις πάσα την γη από αυτή την έπαλξη του Ιστολογίου Αναστάσιος.

Ανώνυμος είπε...

Μπορείς να μας εξηγήσεις ανώνυμε 2:27 μ.μ. αν ο διαχειριστής δεν είναι επηρεασμένος απο τον οικουμενισμό τότε γιατί κόβει πολλά κόσμια ορθόδοξα σχόλια και αφήνει τα οικουμενιστικά;;;

Και ακόμα γιατί έχει αμέτρητες αναρτήσεις απο το οικουμενιστικό Φανάρι;;;

Και ακόμα γιατί φιλοξενεί κοτταδάκειες και άλλες οικουμενιστικές αναρτήσεις;;

Ανώνυμος είπε...

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο Αναστάσιος γνωρίζουν τα λόγια του Μαθητού της Αγάπης Ιωάννου (Α΄ Ιωάννου 4, 7-16). Καλό να τα μάθουν και όσοι νομίζουν ότι επειδή βαπτίσθηκαν είναι Χριστιανοί.

Ἀγαπητοί, ἀγαπῶμεν ἀλλήλους, ὅτι ἡ ἀγάπη ἐκ τοῦ Θεοῦ ἐστι, καὶ πᾶς ὁ ἀγαπῶν ἐκ τοῦ Θεοῦ γεγέννηται καὶ γινώσκει τὸν Θεόν.
ὁ μὴ ἀγαπῶν οὐκ ἔγνω τὸν Θεόν, ὅτι ὁ Θεὸς ἀγάπη ἐστίν.
ἐν τούτῳ ἐφανερώθη ἡ ἀγάπη τοῦ Θεοῦ ἐν ἡμῖν, ὅτι τὸν υἱὸν αὐτοῦ τὸν μονογενῆ ἀπέσταλκεν ὁ Θεὸς εἰς τὸν κόσμον ἵνα ζήσωμεν δι᾿ αὐτοῦ.
ἐν τούτῳ ἐστὶν ἡ ἀγάπη, οὐχ ὅτι ἡμεῖς ἠγαπήσαμεν τὸν Θεόν, ἀλλ᾿ ὅτι αὐτὸς ἠγάπησεν ἡμᾶς καὶ ἀπέστειλε τὸν υἱὸν αὐτοῦ ἱλασμὸν περὶ τῶν ἁμαρτιῶν ἡμῶν.
Ἀγαπητοί, εἰ οὕτως ὁ Θεὸς ἠγάπησεν ἡμᾶς, καὶ ἡμεῖς ὀφείλομεν ἀλλήλους ἀγαπᾶν.
Θεὸν οὐδεὶς πώποτε τεθέαται· ἐὰν ἀγαπῶμεν ἀλλήλους, ὁ Θεὸς ἐν ἡμῖν μένει καὶ ἡ ἀγάπη αὐτοῦ τετελειωμένη ἐστὶν ἐν ἡμῖν.

Ανώνυμος είπε...

Με το σχόλιο σου αυτό 5.55 γελά κάθε πικραμένος με τα ανυπόστατα και δημαγωγικά τα οποία γράφεις. εμφανίζεις τον κ. Κωστόπουλο ως φίλο των οικουμενιστών. δεν είσαι καλά στο μυαλό σου. δεν έχει διαβάσει τυφλέ δημοσιεύματα του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, των π. Θεοδώρου Ζήση, Αναστάσιου Γκοτσόπουλου, Άγγελου Αγγελακόπουλου κ. Παπαθανασίου Γεώργιου και τόσων άλλων. κρίμα που πρεσβεύεις και μεταφέρεις ψέματα και γίνεσαι δαιμονικό όργανο.

Ανώνυμος είπε...

Συμπεραίνω, τελικά, πως είναι άκρως επικίνδυνο σήμερα να μιλάς για την Αγάπη του Χριστού. Κατηγορείσαι αυτομάτως σαν οικουμενιστής-κι ας είναι ο όρος αόριστος στο μυαλό σου-και σαν..αγαπούλης. Ε είμαστε αγαπούληδες..τι να κάνουμε..αλλά όχι όπως θέλουν κάποιοι να το εννοούν, προκειμένου να βγάζουν τα όποια απωθημένα τους.

Ανώνυμος είπε...

Ναι αγάπη έχει ανάγκη ο σύγχρονος κόσμος από την εκκλησία. Όσο εσείς θα μιλάτε για δόγματα τόσο ο κόσμος θα φεύγει γιατί η σκληρότητα μόνο κακό μπορεί να κάνει στον πονεμένο και προδομένο άνθρωπο. Ο λαός ή ο κοσμάκης συμπαραστέκεται στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο γιατι παντού μιλά για την αγάπη του Χριστού, της Εκκλησίας και την δικιά του σε όλους εμάς τους πονεμένους από την αμαρτία ανθρώπους. όσοι κάνουν τον εισαγγελέα θα μένουν απομονωμένοι στους μαρμάρινους ή ξύλινους θρόνους τους μόνοι τους χωρίς λαό.

Ανώνυμος είπε...

Το κόψιμο των ορθόδοξων σχολίων αποδεικνύει αν έχουν δίκαιο ή λάθος οι άνθρωποι που χαρακτηρίζουν οικουμενιστικό το μπλογκ....

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 7:56 μμ μην παραπλανάς με συκοφαντίες. Κανείς απο τους σχολιαστές δεν είπε να μην βοηθήσει ο Ιερώνυμος και ο καθένας και υλικά τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.
Και δεν μιλάνε μεμονωμένοι άνθρωποι για την ανάγκη των ορθών δογμάτων για την σωτηρία. Η Εκκλησία μιλάει!!!
Αλλά για να το ξέρεις αυτό θα έπρεπε ν' ανοίξεις και κανένα στ' αλήθεια ορθόδοξο βιβλίο...

Ανώνυμος είπε...

Τα δόγματα τα φαρισαϊκά και τυραννικά τα πολέμησε ο Σωτήρας Χριστός. Όποιος πιστεύει στην Παναγία Τριάδα είναι Χριστιανός. Ο Χριστός από την άπειρη αγάπη του σταυρώθηκε για όλους τους ανθρώπους και όχι μόνο για του Μαθητές Του. Τα περισσότερα από τα παραπάνω σχόλια είναι ανούσια και έξω από το χριστιανικό Πνεύμα είναι φαρισαϊκά ιουδαϊκά παρακλάδια.

Ανώνυμος είπε...

Πάλι καλά που ο διαχειριστής έβαλε και 2 ορθόδοξα σχόλια σήμερα!! Τα 2:37 πμ και 8:43 πμ

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Διαχειριστής καλά θα κάνει να κοσκινίζει τα σχόλια όπως του 5,26 και όσα εξ αυτών τα γράφουν εξωεκκλησιασικοί που παντού φαντάζονται εχθρούς και είναι έξω και πέρα από την Διδασκαλία της Αγίας Γραφής να μην τα βάζει. Κολάζουν πολλούς τοιούτα σχόλια σκοτισμένων στο μυαλό «χριστιανών».

Ανώνυμος είπε...

Ποιο είναι το όργανο αυτό που κρίνει το αν ένα σχόλιο είναι ορθόδοξο 5,26;
Γράψε μου να το προμηθευτώ για να το βάζω και εγώ να μετρά σχόλια, κείμενα, ομιλίες, τοποθετήσεις κλπ κλπ κλπ.
Πληρώνω όσο όσο…

Αντίθετος στην αίρεση είπε...

Τα δόγματα τα φαρισαϊκά και τυρρανικά τα αντιπροσωπεύεις εσύ ο οικουμενιστής 5:15 μ.μ. και όχι τα Ορθόδοξα Δόγματα που αναφέρονται οι Ορθόδοξοι σχολιαστές!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο Διαχειριστής καλά θα κάνει να κοσκινίζει τα σχόλια των εξωεκκλησιαστικών οικουμενιστών όπως του 6-12-2019 7:08 μ.μ. και 7:13 μ.μ. που βγάζει πρωτοφανή χολή για τους Ορθόδοξους σχολιαστές!!!

Και να αφήνει ελεύθερα τα ορθόδοξα σχόλια.