Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ -ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

Προσκύνημα στο Άγιον Όρος, πραγματοποίησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.
Ο Θεοφιλέστατος μετέβη στο Άγιον Όρος συνοδευόμενος από τον Ιεροδιάκονο π. Αλέξανδρο Παναγόπουλο  κατόπιν προσκλήσεως της Ιεράς Μονής του Αγίου Παύλου για να τελέσει την Ιεράν Πανήγυρη επί τη εορτή του Οσίου και  Θεοφόρου Πατρός ημών Γερασίμου του νέου ασκητού του εν Κεφαλληνία.
Κατά την παραμονή του στο Άγιον Όρος ο Θεοφιλέστατος πραγματοποίησε Ιερά προσκυνήματα  στις Ιερές Μονές  Ιβήρων, Καρακάλλου, Σίμωνος Πέτρας ,Γρηγορίου, καθώς  και στα Ιερά Κελλιά Προφήτη Ηλία (Φιρφιρή),στα  Ιβηριτικά κελλιά Αγίας Άννης και Αποτομής του Τιμίου Προδρόμου καθώς και στο Καρακαλληνό κελλί Τριών Ιεραρχών.





 Στις ιερές Μονές Οσίου Γρηγορίου και Σίμωνος Πέτρας  ο Θεοφιλέστατος τέλεσε θείες Λειτουργίες . 

Επίσης ο Θεοφιλέστατος  με την συνοδεία του, προσκύνησαν στον Πάνσεπτο Ιερό Ναό του Πρωτάτου, την θαυματουργό εικόνα της Κυρίας Θεοτόκου της επονομαζομένης  Άξιον Εστί,θαύμασαν τις σπάνιες και απείρου κάλλους  αγιογραφίες και έπειτα μετέβησαν κατά την τάξη  στην Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους προκειμένου να υποβάλλουν σεβάσματα στην Ιερά Επιστασία και να παραλάβουν το Συστατήριον γράμμα από τον άγιο Πρωτεπιστάτη Γερ. Συμεών.
Αξίζει να σημειωθεί πως σε όλες τις Ιερές Μονές και στα Ιερά Κελλιά η υποδοχή που επεφύλαξαν  στον Θεοφιλέστατο ήταν η αρμόζουσα και προσήκουσα προς το αρχιερατικό του αξίωμα.
Τέλος ο Θεοφιλέστατος αφού μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές και ευλογίες του Σεβασμιώτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου ευχαρίστησε από καρδίας τον Οικουμενικόν Πατριάρχην κ.κ. Βαρθολομαίον ,τον Άγιον Καθηγούμενον της Ιεράς Μονής του Αγίου Παύλου Γερ. Παρθένιον καθώς και όλους τους Αγίους Καθηγουμένους των Ιερών Μονών και γέροντες των Ιερών Κελλίων που επισκέφθηκε.
Αλέξης Στροφύλλας





























4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσανθος είναι κληρικός με φόβο Κυρίου και ιεροπρέπεια.
Ένα ακόμα ντοκουμέντο για τον φόβο Κυρίου και την ιεροπρέπεια και την ευλάβεια του είναι οι συχνές επισκέψεις του στο Άγιον Όρος.

Ανώνυμος είπε...

Θεοφιλέστατε σας ευχαριστούμε που επισκέπτεστε συχνά το Άγιον Όρος και σας παρακαλούμε να μνημονεύετε στα πανάγια προσκυνήματα κλήρο και λαό της Ιεράς Μητροπόλεως μας, καθώς και όλους τους ορθοδόξους χριστιανούς σε όποιο σημείο του κόσμου κατοικούν.

Ανώνυμος είπε...

Δέσποτα μας μακάρι το Άγιον Όρος να φωτίζει για πάντα το Άγριον Όρος.

Ανώνυμος είπε...

Ο θεοφοβούμενος και καλός επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσανθος να συνεχίσει να πηγαίνει στο Άγιον Όρος το ίδιο συχνά και ακόμα συχνότερα.
Έτσι θέλουμε τους επισκόπους. Όχι κοσμικούς και με νερουλό κρασί.