Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Εξ αίματος - Αλεξανδρεύς


Εξ αίματος
  
Υπήρξαν συγγενείς.
εν  πνεύματι

Μα σαν αρχίσανε
τα δύσκολα
αμέσως
αναζήτησε τους συγγενείς
εξ αίματος 
για να τον παραδώσει
για φροντίδα!

Τι βολικό το αίμα
είναι τόσο δύσκολο
να το αμφισβητήσεις!
Αλεξανδρεύς

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ποίηση κάνει βελούδινο τον πόνο του πετάγματος. Με το πέταγμα αυτό κλονίζετε ο κόσμος αυτού που ζει στον υπέροχο κόσμο των αδελφών εν πνεύματι και τον οδηγεί στην οδυνηρή πραγματικότητα με ανώμαλη προσγείωση.

Ανώνυμος είπε...

Κτύπησες στο κόκαλο και πονάει…

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχουν εν Χριστώ αδελφοί και συνοδοιπόροι (εκτός ελαχίστων 0,0001% περιπτώσεων) υπάρχουν συμφέροντα τα οποία όταν δεν ευδοκιμούν τότε… άντε και γειά!

Ανώνυμος είπε...

Αλήθειες που τις κρύβουν και τις λένε μυστικά ο αγαπητός Αλεξανδρεύς τολμάει να μας τις πει ποιητικά.

Ανώνυμος είπε...

αυτή είναι η πραγματικότητα, τουλάχιστον στην περιοχή μας. Δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό, χριστιανικό ή μη, αν υπόκειται στην περιοριστική πεπτωκυία ανθρώπινη φύση και αν απαιτεί υπέρβαση. Πάντως αυτή η πραγματικότητα μου φαίνεται πολύ στενάχωρη, ελλειμματική. Θα τολμούσα να πω ότι ως χριστιανοί οφείλουμε να την υπερβούμε, όπως το φυσικό-ρεαλιστικό: δόντι αντί οδόντος. Αναρωτιέμαι μετά....που βρίσκεται η αγάπη προς τον πλησίον, αυτόν τον ξένο που δεν είναι αίμα μας.... τι νόημα έχουν τα λόγια του Χριστού για τους κατατρεγμένους, τους φυλακισμένους, τους αρρώστους, τα ορφανά, στο πρόσωπο των οποίων υπάρχει Αυτός....τελικά έχει δίκιο ο Αλεξανδευς το αίμα είναι πολύ βολικό, ο δρόμος προς την Αλήθεια όμως απαιτεί ξεβόλεμα, αβεβαιότητα και σχοινοβασία.
Σε ευχαριστούμε Αλεξανδρέα!

ένας συνοδοιπόρος σου

Ανώνυμος είπε...

Πικρή αλήθεια είναι αυτή. Με την διαφορά ότι οι εν Χριστώ αδελφοί «οι συγκινείς εν πνεύματι» είναι των λόγων όπως οι περισσότεροι. Δεν βγάζω έξω και μένα.
Δ.

Ανώνυμος είπε...

Τι με καλείτε, Κύριε, Κύριε, και ου ποιείτε α λέγω;
Λουκά στ΄ 46.
π.Νεόφυτος

Εωράκαμεν είπε...

Πέρα για πέρα αληθινό!

Ανώνυμος είπε...

Αλλοίμονο σε αυτόν που είναι το μπαλάκι της επιτραπέζιας αντισφαιρίσεως των συγγενών εν πνεύματι και εξ αίματος. Και οι δύο μόνο κακά φέρνουν και προσφέρουν.

Αριμαθαίος είπε...

Βαθυστόχαστο, φιλοσοφημένο, θεολογικό. Από την πένα ενός σπουδαίου ποιητή και λογοτέχνη που πάντα μας εκπλήσσει η δημοσίευση των πνευμονοφόρων σκέψεων του.
Κάθε ποίημά του είναι αριστοτεχνικά αποδομένο.