Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

ΑΙΤΗΣΙΣ ΣΥΓΚΛΗΣΕΩΣ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΣΥΝΟΔΟΥ


Παρασκευή  29 Νοεμβρίου 2019


ΑΙΤΗΣΙΣ ΣΥΓΚΛΗΣΕΩΣ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΣΥΝΟΔΟΥ

Οἱ Σεβ. Μητροπολίται Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανῆς καί Κονίτσης κ. Ἀνδρέας, Πειραιῶς κ. Σεραφείμ, Κυθήρων καί Ἀντικυθήρων κ. Σεραφείμ, Αἰτωλίας καί Ἀκαρνανίας κ. Κοσμᾶς, ὡς διαποιμαίνοντες Ἱ. Μητροπόλεις τῆς Αὐτοκεφάλου Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος καί οὕτω μέλη τῆς ὁποτεδήποτε συγκληθησομένης Πανορθοδόξου Συνόδου (ἀκριβέστερον Οἰκουμενικῆς) ἀπέστειλαν πρός τήν Α. Θ. Παναγιότητα, τόν Οἰκουμενικό Πατριάρχη κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ καί τούς Μακαριωτάτους Προκαθημένους τῶν κατά τόπους Ἁγιωτάτων Αὐτοκεφάλων Ὀρθοδόξων Ἐκκλησιῶν κανονικήν αἴτησιν ἀμέσου συγκλήσεως Πανορθοδόξου Συνόδου διά τήν ὑπέρβασιν τοῦ ἀνακύψαντος Οὐκρανικοῦ ζητήματος.
ΕΚ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΝ

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ας συγκαλέσουν μόνοι τους οι τέσσερις Άγιοι Αρχιερείς της εν Ελλάδι Εκκλησίας μια Σύνοδο διότι κανένας από τους Προκαθήμενους δεν θα τους ακολουθήσει. Μπορούνε βέβαια να βρουν στην Κύπρο κάποιος αλλά και σε άλλα σημεία τηε υφηλίου.

Ανώνυμος είπε...

Πολλά Μπράβο!!!

Μακάρι να τους ακολουθήσουν όλοι οι μητροπολίτες!!!

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα έκλεισε για την Εκκλησία της Ελλάδας. Αυτοί τι θέλουν και φωνάζουν. Θέλουν να βάλουν την διχόνοια στον θρησκευόμενο λαό. Να κάνουν υπακοή στην Σύνοδό τους στην Ιεραρχία ειδάλλως να παραιτηθούν. Δεν θα κάνουν σκορποχώρι την Εκκλησία της Ελλάδας αυτοί με τέτοια τελεσίγραφα ανακοινώσεις.

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

Δοξα τω Θεω και μπραβο στους αξιους μητροπολιτες!


Το γνωριζουμε καλα ολοι,
Ο Θεος δεν ευλογει το Σχισμα,,,,,,
Γιαυτο και επιβαλλεται Συγκληση Συνοδου!!!

Ανώνυμος είπε...

Την διάβασα με σεβασμό την ανακοίνωση των 4 Μητροπολιτών. Όταν όμως είδα ότι ζητούν, όχι όπως αρμόζει την διαβίβαση του αιτήματός τους, δια της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, προς τους Προκαθημένους των Ορθοδόξων Εκκλησιών αλλά την στέλνουν οι ίδιοι (χωρίς να μας δημοσιοποιούν την επιστολή στην οποία στηρίζουν το αίτημά τους) ως μέλη και αυτοί οι 4 Μητροπολίτες της υπό Σύγκλιση Οικουμενικής Συνόδου, μειδίασα διότι οψόποτε αυτή συγκλιθεί, τούτοι (οι 4) δεν θα ζουν, αν υποθέσω ότι θα χρειασθεί περισσότερος χρόνος από αυτόν της εν Κρήτη κολοβής Συνόδου. Διότι μέχρι να συνεννοηθούνε οι 13 πόσοι είναι από αυτούς Προκαθήμενοι θα περάσουν χρόνοι και καιροί.
Προς τα 4 προτείνοντα μέλη της Οικουμενικής Συνόδου εύχομαι καλά κρασά.

Ανώνυμος είπε...

Αφού δεν υπέγραψε ο Γόρτυνος Ιερεμίας (Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών) και λαμπρός Ιεράρχης. Οι τέσσερες Μητροπολίτες Κονίτσης Ανδρέας (γιορτάζει σήμερα, είθε ο άγιος του να του φωτίσει τα σκότη) Πειραιώς Σεραφείμ, Κυθήρων Σεραφείμ, Αιτωλίας. Κοσμάς, «εποίησαν ουδέν».
Στουδίτης

Ανώνυμος είπε...

Ας μην ξεχνούν οι Ιεράρχες αυτοί ότι έχουν εκλεγεί από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην οποία οφείλουν υπακοή, και ότι έχουν εγκατασταθεί στις Μητροπόλεις τους με Προεδρικά Διατάγματα της Ελληνικής Πολιτείας. Αν θέλουν να το πάνε μέχρι τέλους, να το παίξουν μεγάλοι "ομολογητές" (τίνος πράγματος αλήθεια; του μίσους τους για το μαρτυρικό Φανάρι;), ας παραιτηθούν και ας κάνουν ό,τι νομίζουν. Ως κανονικοί Μητροπολίτες όμως είναι υπόλογοι στην Εκκλησία της Ελλάδος και στην Ελληνική Πολιτεία που τους περιβάλλει με την τιμή και τα προνόμια του αξιώματός τους!

Ανώνυμος είπε...

Θρασύ ιεροκατήγορε οικουμενιστή Ψευδοστουδίτη εσύ έχεις σκοτάδια και εσύ χρειάζεσαι φωτισμό των σκοταδιών σου!!!

Ο λαμπρός Αντιοικουμενιστής μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας είναι μέσα στο φως της Ορθοδοξίας.

Και μιας και υποκρίνεσαι ότι σέβεσαι τον αντιοικουμενιστή μητροπολίτη Γόρτυνος Ιερεμία σου θυμίζω ότι στην επαρχία του έχει μάθει τους πιστούς να ξέρουν σαν ποιηματάκι το "ο παπισμός είναι αίρεση και ο οικουμενισμός παναίρεση"!!!

Περαστικά σου!!

Μνήμων