Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Μητροπολίτης Κισάμου Αμφιλόχιος: ''Ακούει κανείς;;;''


Κισάμου Αμφιλόχιος: ''Ακούει κανείς;;;''

Του Σεβ. Μητροπολίτη
Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου

Τραγικά, σοκαριστικά και αποκαλυπτικά τα στοιχεία που πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας από το Αμερικανικό δίκτυο Fox News, το οποίο αποκάλυψε ότι 90.000 Χριστιανοί δολοφονήθηκαν παγκοσμίως το 2018!, κατατάσσοντας τον Χριστιανισμό ως την περισσότερο διωκόμενη θρησκεία στον κόσμο, χαρακτηρίζοντας «σιωπηλή γενοκτονία» το γεγονός.
Σύμφωνα με άλλη έρευνα της Open Doors USA, 215.000.000 Χριστιανοί βίωσαν διώξεις το 2018. Τα τελευταία 15 χρόνια 1,6 εκατομμύρια δολοφονήθηκαν για την πίστη τους στο Χριστό.
Οι επίσημες δε αναφορές συγκλονίζουν: Μέσα σε ένα χρόνο 1.252 χριστιανοί απήχθηκαν, 1.020 βιάστηκαν ή παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά και 793 εκκλησίες καταστράφηκαν... Η Βρετανική Release International προειδοποιεί ότι οι διωγμοί εις βάρος των χριστιανών έχουν κλιμακωθεί ακόμη περισσότερο το 2019 και καλεί τους Διεθνείς Οργανισμούς να αναλάβουν δράση.

Τα πρώτα στοιχεία για το τρέχον έτος είναι άκρως ανησυχητικά και αποκαλυπτικά. Από την αρχή του έτους (2019) περισσότεροι από 6.000 χριστιανοί, κυρίως γυναίκες και παιδιά, έχουν δολοφονηθεί από ριζοσπάστες μόνο στη Νιγηρία.
Εις ότι αφορά τα καθ΄ ημάς την Ευρώπη, δεν είναι λίγοι εκείνοι που μιλούν για τον χριστιανό της «μεταχριστιανικής» Δύσης που πιστεύει λίγο ή καθόλου, έχοντας ως «θεό» του την δίψα για το χρήμα, την εξουσία και την αυτοπροβολή.
Η Χώρα μας, μέλος και μέρος της Ευρώπης, μοιάζει να αντιστέκεται σε αυτή την λαίλαπα αφανισμού και αποχριστιανοποίησης της κοινωνίας της, καθώς σύμφωνα με έρευνα της Κάπα Research το 81,4% δηλώνουν χριστιανοί ορθόδοξοι, ενώ πάνω από επτά στους δέκα δηλώνουν την πίστη τους στον Θεό.
Αυτονόητο ότι το γεγονός αυτό συμβάλει, σε ικανό βαθμό, στην κοινωνική συνοχή, η οποία σύμφωνα με τον καθηγητή Διεθνούς Πολιτικής Χριστόδουλο Κ. Γιαλλουρίδη, υπονομεύεται από τις οργανωμένες ορδές των μεταναστών-προσφύγων, τους οποίους: «διοχετεύουν δολίως και κατόπιν σχεδίου σε ελληνικά νησιά, έτσι ώστε να υπονομεύσουν την ελληνική συνοχή».
40.000 πρόσφυγες και μετανάστες εισήλθαν στην Χώρα μας το τελευταίο τετράμηνο, σύμφωνα με τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.
Φαινόμενο με αυξητικές και ανησυχητικές τάσεις. Προσθέτοντας και πολλαπλασιάζοντας επί ένα έτος, οι εισροές αυτές ξεπερνούν τις 160.000 ετησίως.
Συμμεριζόμαστε, σε απόλυτο βαθμό, το δράμα των χιλιάδων αυτών συνανθρώπων μας, θύματα της ανθρωποφάγου απληστίας των ισχυρών της εξουσίας και της καταδυνάστευσης.
Καταδικάζουμε κάθε είδους βία (θρησκευτική, φυλετική, εθνική, κ.α.) εις βάρος λαών και πολιτισμών. Εξάλλου ο Ορθόδοξος Ρωμιός έχει ιστορικά και διαχρονικά αποδείξει την αλληλεγγύη του και την εθνική και κοινωνική του ευαισθησία σε ότι αφορά λαούς και αδύναμες κοινωνίες.
Όμως, με δεδομένα τα ανωτέρω γεγονότα, γεννάται εύλογο το ερώτημα: Τι μέλλει γενέσθαι; Πόσο ακόμα μπορεί να αντέξει αυτή η Πατρίδα την ανεξέλεγκτη εισροή των δεκάδων χιλιάδων κατατρεγμένων αυτών συνανθρώπων μας;
Αποσυμφόρηση των νησιών, λένε οι ειδήμονες η λύση με εγκατάσταση στην ενδοχώρα. Τοπικές κοινωνίες φαίνεται να αντιδρούν στην λύση αυτή. Υπάρχουν και φωνές που μιλούν για «εθνική αποδόμηση» και για «εποικισμό της Ελλάδας».
Το πρόβλημα καθημερινά διογκώνεται, οι μεταναστευτικές ροές αυξάνονται και μαζί τους παραβατικές συμπεριφορές.
«Η εικόνα ανθρώπων να περπατούν στην άκρη του δρόμου είναι δυστυχώς συνηθισμένη. Το ασυνήθιστο της υπόθεσης και το άσχημο είναι ότι αρχίζουν πλέον να δρουν αρνητικά. Μπλοκάρουν δρόμους», δηλώνει εκπαιδευτικός στον Έβρο που βρέθηκε αντιμέτωπη με τέτοια συμπεριφορά. Κατανοούμε όλοι μας ότι δεν είναι εύκολη η λύση ενός τόσο πολύπλοκου θέματος που τείνει να γίνει εθνικής σημασίας.
Όμως χρειάζεται και πρέπει να βρεθεί λύση που να ισορροπεί τα πράγματα και την ελληνική κοινωνία. Χωρίς ακραίες αντιδράσεις και συμπεριφορές, με σεβασμό όμως εις τον πολιτισμό, την παράδοση και την ιστορία αυτού του τόπου και του λαού, ο οποίος κατά κοινή ομολογία θέλει να μην απολέσει την ιδιοπροσωπεία του και την ταυτότητα του. Σαφώς και η αδιάκριτη πολιτογράφηση και οι μαζικές Ελληνοποιήσεις των πάντων δεν μπορεί να είναι η λύση.
Μέσα και μαζί με όλα αυτά τίθενται και άλλα, μείζονος σημασίας θέματα που θα πρέπει νομίζουμε να θέσουν όλους μας ενώπιον των ευθυνών μας.
Εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου σε παρέμβαση του για την τροποποίηση των Ποινικών Κωδίκων χαρακτήρισε ως «σαδισμό» και «κτηνωδία» τα μπάρμπεκιου με ψήσιμο χοιρινού και κατανάλωση αλκοόλ κοντά σε δομές όπου φιλοξενούνται μουσουλμάνοι μετανάστες, ζητώντας ταυτόχρονα να επιβληθούν ποινές φυλάκισης σε όσους Έλληνες πολίτες διαπράττουν τέτοιο «έγκλημα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, μιλώντας για «ντροπή» και για «ποινικά κολάσιμο σαδισμό».
Εάν το μπάρμπεκιου αυτό ήταν τυχαίο ή σκόπιμο είναι ένα θέμα και σαφώς εάν ήταν σκόπιμο φανερώνει προθέσεις μη αποδεκτές.
Όμως εδώ τίθενται και άλλα θέματα, τα οποία αφορούν ευαισθησίες που θα πρέπει να υπάρχουν όχι μόνον εις την προστασία των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, αλλά και της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού.
Για παράδειγμα όταν συστηματικά και προκλητικά κάθε Μεγάλη Εβδομάδα και συγκεκριμένα την Μεγάλη Παρασκευή, που είναι η ιερότερη ημέρα του Ελληνικού λαού, όταν λοιπόν κάθε Μεγάλη Παρασκευή προκλητικά και αδιάντροπα η Ένωση αθέων Ελλάδας ανακοινώνει την οργάνωση «Ανοιχτού Δείπνου» με κρεοφαγία, βεβηλώνοντας την ιερότητα ενός ολόκληρου λαού, προκαλώντας τον με τρόπο ανεπίτρεπτο, στην περίπτωση αυτή δεν βλέπουμε να ευαισθητοποιούνται τα αντανακλαστικά όλων εκείνων που, εν προκειμένω, ζητούν την κεφαλή επί πίνακι όσων έψησαν χοιρινό και κατανάλωσαν αλκοόλ κοντά σε καταυλισμούς μεταναστών.
Τι σημαίνει λοιπόν αυτό και πως ερμηνεύεται;; Ο χλευασμός της ιερότερης ημέρας ενός ολόκληρου λαού δεν είναι προσβολή του θρησκευτικού του συναισθήματος;;
Γιατί στην περίπτωση αυτή δεν υφίσταται, τουλάχιστον, η αυτή ευαισθητοποίηση;; Ή μήπως τα δικαιώματα του Έλληνα πολίτη θα πρέπει να περιοριστούν περισσότερο από τα δικαιώματα των μειονοτήτων;
Απαντώ δε σε όσους και πάλι θα προστρέξουν να… στοχοποιήσουν πως το να αγαπά και να αγωνιά κανείς για την Πατρίδα του δεν είναι «ρατσισμός» και «ξενοφοβία», αλλά χρέος ιερό και απαράβατο.
Σύνεση, σωφροσύνη, σοβαρότητα, σεβασμός στην ιστορία του Γένους απαιτείται από όλους λοιπόν, κυρίως τους ιθύνοντες, και όχι καταγγελτικές κραυγές, από όπου και αν προέρχονται, οι οποίες τις περισσότερες φορές στόχο και σκοπό έχουν να αποπροσανατολίσουν και όχι να λύσουν το πρόβλημα.
Κλείνω το φτωχό αυτό προβληματισμό μου με τον λόγο ενός μεγάλου Έλληνα – Κρητικού, του Ν.Καζαντζάκη: «Αν λαχταράς την λευτεριά, σε ξένους μην ελπίζεις, μόνος σου παρ’ την αν μπορείς, αλλιώς δεν την αξίζεις»!

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κανένας δεν σε ακούει δεσπότη μου για τα όσα σημαντικά γράφεις. Για διάφορες ανοησίες σπεύδουν να γράψουν οι σχολιαστές για τα ουσιώδη... τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

Είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιεί φράσεις από τον βλάσφημο Καζαντζάκη επίσκοπος αλλά και λαϊκός που θέλει να λέγεται Χριστιανός!

Πώς μπορεί να προσπερνούν άνθρωποι της Εκκλησίας τις μεγάλες ανατριχιαστικές βλασφημίες του Καζαντζάκη;

Η Σύνοδος πρέπει να τον καλέσει σε απολογία άμεσα!

Ανώνυμος είπε...

Ποιές είναι ανοησίες ανώνυμε 12:25 μ.μ.;
Μπορείς να μας πεις;

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο 1:29.

Ανώνυμος είπε...

Τί θέλεις να πεις ανώνυμε 2:28 μ.μ.;
Θέλεις να μας πεις πώς πρέπει να εξοικιωθούμε με τις ανατριχιαστικές βλασφημίες;
Είναι αυτός Χριστιανισμός ή Αντιχριστιανισμός;

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΛΕΣ ΑΝΩΝΥΜΕ 2:28 μ.μ.!

ΟΙ ΒΛΑΣΦΗΜΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΟ;


Ανώνυμος είπε...

ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ:

Ἕνα ἀπό τά φρικτά ἁμαρτήματα τά ὁποῖα ἔχει ἐπινοήσει ὁ μισόκαλος διάβολος, προκειμένου νά ὁδηγήσῃ τούς ἀνθρώπους είς τήν αἰώνιον κόλασιν εἶναι ἡ βλασφημία. Φρίττει κανείς, ὅταν ἀκούῃ ἀνθρώπινο στόμα νά χυδαιολογῇ ἐναντίον τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ, τῆς Παναγίας Μητρός Του, τοῦ Τιμίου Σταυροῦ καί τῶν Ἁγίων τῆς Ἐκκλησίας μας. Εἶναι ἀδιανόητον νά δικαιολογηθῇ τέτοια πράξις καί συμπεριφορά ἐναντίον τοῦ Πλάστου καί Δημιουργοῦ μας καί τῶν λοιπῶν ἱερῶν καί ἁγίων Προσώπων καί Συμβόλων, ἀπό ἀνθρώπους οἱ ὁποῖοι εἶναι βαπτισμένοι εἰς τό ὄνομα τῆς Παναγίας Τριάδος, καί φέρουν χριστιανικόν ὄνομα.

Ανώνυμος είπε...

Ώστε για σένα ανώνυμε 2:28 μ.μ. δεν είναι ανατριχιαστικές οι μεγάλες βλασφημίες του Καζαντζάκη;;;;;


Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 2:28 μ.μ. η βλασφημία δεν είναι παιχνιδάκι για να παίζουμε!

Είναι φωτιά μεγάλη που καίει τον άνθρωπο που παίζει με τις βλασφημίες και την κοινωνία που τις ανέχεται. Ξεσπά η οργή του Θεού λένε οι Άγιοι της Εκκλησίας!

Διάβασε λίγο τους Αγίους της Εκκλησίας πριν μιλήσεις.

Ανώνυμος είπε...

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

Εν Πειραιεί τη 7η Δεκεμβρίου 2017

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΡΕΠΤΟ ΝΑ ΤΙΜΑΤΑΙ Ο Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ;


https://www.impantokratoros.gr/mhtr-peiraios-kazantzakis.el.aspx

Ανώνυμος είπε...

Ο ανώνυμος 2:28 μ.μ. πριν κοροϊδέψει τον Ορθόδοξο 1:29 μ.μ. θα έπρεπε να είχε διαβάσει την ανακοίνωση του ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ, της ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ με θέμα "ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΡΕΠΤΟ ΝΑ ΤΙΜΑΤΑΙ Ο Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ;" που εκδόθηκε
εν Πειραιεί τη 7η Δεκεμβρίου 2017.

Ανώνυμος είπε...

Η εξοικείωση με τις βλασφημίες δεν θα φέρει καλό στον Τόπο μας!

Ανώνυμος είπε...

Οι βλασφήμιες που λέει ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος (6 Νοεμβρίου 2019 - 3:05 μ.μ.) εκφράζονται μερικές φορές και με τον λογοτεχνικό μανδύα!

Μην περιμένουμε να δούμε πάντα βλασφημίες πεζοδρομιακού τύπου.

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΤΡΩΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ:


"Τό πόσο κακόν κάνουν είς τόν ἑαυτόν τους οἱ βλάσφημοι πάλιν μᾶς τό λέγει ὁ Ἱερός Χρυσόστομος.

«Οἱ βλασφημοῦντες τήν οἰκείαν λυμαίνονται σωτηρίαν. Καθάπερ ὁ λίθον πρός ὕψος ἀκοντίζων, τήν πληγήν τῇ οἰκείᾳ δέχεται κορυφῇ» (Περί Ἀκαταλήπτου Γ ‘ ΕΠΕ 3,80 PG 48, 719). Δηλαδή, «ὅσοι βλασφημοῦν εἶναι ἐναντίον τῆς ἴδιας τους τῆς σωτηρίας, ἀφοῦ ὁμοιάζουν μέ ἐκεῖνον πού πετάει ψηλά τήν πέτρα καί εἰς τό τέλος ἐκείνη γυρίζει καί τοῦ κτυπάει τό κεφάλι». "

Ανώνυμος είπε...

ΩΣ ΑΠΆΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 2:28.ΒΛΈΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΈΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΆΒΕΙ ΤΙ ΛΈΕΙ.ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΚΟΡΟΙΔΙΑ.ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΛΕΣΕΙ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ.ΓΙΑ ΣΤΙΧΟ ΤΟΥ ΚΑΖΑΝΖΡΑΚΙ.ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΛΑ.ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ.ΕΙΣΤΕ ΛΑΘΟΣ.ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙ ΣΑΣ.ΤΙ ΛΕΤΕ ΤΑ ΑΚΟΥΟ ΒΕΡΕΣΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

Αδελφοί μου ρίξτε τα μάτια σας στα όσα σημαντικά γράφει ο σεβ. και αφήστε τον Καζαντζάκη. χωρίς να παρεξηγηθώ διαβάζοντας τα σχόλια είπα στον εαυτό μου, όλοι μας έχουμε το μικρόβιο του Φαρισαϊσμού. Δεν βλέπουμε την ουσία αλλά προσπαθούμε να βρούμε αφορμή για κατάκριση.

Ανώνυμος είπε...

Έχω παρατηρήσει ότι αυτοί που κατηγορούν τους άλλους για Φαρισαϊσμό και για κατάκριση, είναι αυτοί που πρώτοι κατακρίνουν και έχουν Φαρισαϊσμό.
Το ίδιο συμβαίνει και με τον ανώνυμο 8:25 μ.μ. που έχει πέσει στην παγίδα να βλέπει κάθε σωστή παρατήρηση και διαμαρτυρία ως κατάκριση και Φαρισαϊσμό.

Δεν μπορούμε να είμαστε απαθείς σαν πιστοί όταν βλέπουμε να εγκωμιάζονται μεγάλοι βλάσφημοι από ιερωμένους και νομιζομένους ανθρώπους της Εκκλησίας!
Δεν μπορούμε να είμαστε απαθείς σαν πιστοί απέναντι στα διάφορα έκτροπα από την Πίστη και την ευλάβεια!

Οι πιστοί οφείλουν να διαμαρτύρονται για κάθε πράγμα που έρχεται σε αντίθεση με την ορθόδοξη ευλάβεια και παράδοση.

Ορθόδοξος Χριστιανός

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνουμε με αυτα που γραφει ο Σεβασμιωτατος, 8 - 25, αλλα δυστυχως δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα για να αλλαξη η κατασταση, διοτι οποιον και αν αναδειξουμε στην Εξουσια, κανει τα ιδια με τον προηγουμενο στο θεμα αυτο.
Παντως ξενιζει το γεγονος, να βλεπουμε Εκκλησιαστικα προσωπα να χρησιμοποιουν κειμενα πολεμιων της Εκκλησιας, ενω θα μπορουσαν ανετα να χρησιμοποιουν λογια Εκκλησιαστικων συγγραφεων η αρχαιων Ελληνων συγγραφεων, κατοπιν επιλογης, οπως συνιστα ο Μεγας Βασιλειος.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ στον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο για τον αντιβλασφημικό του αγώνα!