Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Με παρουσία των Σχολείω ντης περιοχής- Ιερατική Σύναξις στο Καράτουλα

  Με παρουσία των Σχολείων της περιοχής
Ιερατική Σύναξις στο Καράτουλα
Την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019
Με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλείας κ. Γερμανού και πλήθους ιερέων πραγματοποιήθηκε στο Καράτουλα η προγραμματισμένη Ιερατική Σύναξις της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας το πρωί της Τρίτης 10 Δεκεμβρίου 2019. Προηγήθηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καράτουλα, όπου παρέστησαν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές των τοπικών σχολικών μονάδων, Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Η συμμετοχή των μαθητών και των μαθητριών από τα Σχολεία απετέλεσε αφορμή να απευθύνει σύντομο κήρυγμα προς αυτούς ο Μητροπολίτης κ. Γερμανός, που τόνισε και την αξία της μορφώσεως για τον άνθρωπο, αλλά και τι πρέπει να σημαίνουν τα Χριστούγεννα για κάθε Χριστιανό. 
 Στο πλαίσιο αυτής της συναντήσεως ο Μητροπολίτης κ. Γερμανός είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει και σκέψεις με τους εκπαιδευτικούς, ενώ τους εκδήλωσε την συμπαράσταση της Ιεράς Μητροπόλεως στο δύσκολο, αλλά δημιουργικό έργο τους.  το κεντρικό θέμα που ανέπτυξε στους ιερείς ο ίδιος ο Μητροπολίτης είναι οι πρόσφατες εξελίξεις στην Εκκλησίας την Ουκρανία, όπου ο κ. Γερμανός έδωσε απαντήσεις σε απορίες και εξήγησε την δική του θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: