Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Το blog «Αναστάσιος» κλείνει σήμερα αισίως 11 χρόνια λειτουργίας διαδικτυακής πορείας


Το blog «Αναστάσιος» κλείνει σήμερα αισίως
11 χρόνια λειτουργίας διαδικτυακής πορείας
γεμάτη από υπευθυνότητα, συνέπεια, δημιουργία, σκληρό αγώνα, μεγάλη προσπάθεια, πολλή αγωνία, ένταση, χαρές, πικρίες, επιτυχίες μεγάλες ή μικρές.

Έντεκα χρόνια  με μεγάλη ζωντάνια και πάθος για όσο το δυνατόν πιο σωστή ενημέρωση, κατά τη διάρκεια των οποίων έγιναν και λάθη ανθρώπινα, πάνω στην πίεση, χωρίς σκοπιμότητα ή δόλο… δεν είμαι επαγγελματίας αλλά ερασιτέχνης.

Σήμερα έντεκα χρόνια μετά, μπορώ να είμαι υπερήφανος ότι ανταποκρίθηκα στις υψηλές απαιτήσεις των 4.500 καθημερινών αναγνωστών.
Ευχαριστώ θερμά τους αναγνώστες, οι οποίοι επιλέγουν το ιστολόγιο «Αναστάσιος» για την ενημέρωσή τους, στηρίζοντας έτσι το ερασιτεχνικό μου εγχείρημα.

Σταθερός στόχος και χρέος μου η παράθεση των γεγονότων με υπευθυνότητα, η προβολή πνευματικών κειμένων, η ενημέρωση των φίλων επισκεπτών-αναγνωστών. Η προσπάθεια -συν Θεώ, και με την δικιά σας βοήθεια και παρουσία- θα συνεχιστεί. Με περισσότερο ζήλο και ζωντάνια, με μεγαλύτερη όρεξη για καλύτερη ενημέρωση, με περισσότερη κριτική διάθεση για το καλό του ιστολογίου. Τον λίγο ελεύθερο χρόνο μου τον διαθέτω εδώ και τον απολαμβάνω. 
Το ταξίδι συνεχίζεται με το ίδιο πάθος
ακόμη πιο δυναμικά με ευθύνη και συνέπεια…
με όλους εσάς ως συντροφιά μου.

Σας ευχαριστώ
Αναστάσιος Κ. Κωστόπουλος

73 σχόλια:

Modern Father είπε...

και στα 22 ετη ευχομεθα!

Ανώνυμος είπε...

Καλή αντιοικουμενιστική στροφή εύχομαι για να έχει καλή συνέχεια και την ευλογία του Κυρίου και Σωτήρος!

ΓΛΘ είπε...

ΚΑΛΗ ΣΥΝΈΧΕΙΑ

Νικόλαος Μεσσαλάς είπε...

Ἀγαπητέ μου Ἀναστάσιε,
Σοῦ εὔχομαι ὁλόψυχα κάθε φωτισμό, κάθε διάθεση, κάθε ὑπομονή, κάθε χαρά, κάθε ἐπιτυχία, κάθε συνέπεια, κάθε σκληρό ἀλλά καλό ἀγώνα καί κάθε εὐλογία παρά τοῦ Παναγάθου Θεοῦ γιά νά συνεχίσεις αὐτό τό ἱερό καί εὐάρεστο ἔργο τοῦ ἱστολογίου σου.
Μέ πολλή ἀγάπη Χριστοῦ καί εὐχές
π. Νικόλαος

Παπαδόπουλος Ανδρέας είπε...

Να τα εκατοστήσεις Αναστασιε!!!!

Ανώνυμος είπε...


Αναστάσιε, χρόνια πολλά για το blog , καλή συνέχεια καί λιγότερη λογοκρισία σε θέματα αντι-Οικουμενιστικού ενδιαφέροντος. Μή καταχωνιάζεις τήν αλήθεια για να φανείς ευχάριστος όπου δεί....Άφησε να ακούγεται και η σωστή Εκκλησιαστική τάξη καί Παράδοση σύμφωνα με τήν αρχαία σειρά, όχι μέ την νέα, την υπερ Ατλαντική, ξέρεις εσύ... Νά ακούγεται καί καμιά δογματική αλήθεια, μη μάς ζητήσει μετά ο Κύριος τίποτα ρέστα.... Είμαστε πού είμαστε δογματικώς ακατήχητοι εδώ στην "ευσεβή" πολιτεία μας ( ακούγεται μήπως κανένας αντιαιρετικός λόγος ; ) και το Ουκρανικό ( με τους «κακούς τους Ρώσους») τό έδειξε κατάφωρα, μη επιδεινώνουμε λοιπόν τήν όποια κατάσταση κλείνοντας τίς "άλλες φωνές".

Ανώνυμος είπε...

π. Νικόλαε γιατί δεν του εύχεσθε καλή αντιοικουμενιστική στροφή;

Ανώνυμος είπε...

Για μένα που ζω σε ένα μικρό νησί που τον χειμώνα υπάρχουν ελάχιστοι άνθρωποι. Είσαι το καθημερινό μου στήριγμα και ο πνευματικός μου καθοδηγητής.
Να ήξερες την συντροφιά που μου προσφέρεις!!!
Καλή δύναμη.
Καλή συνέχεις
Μάρκος Σιάντας

Ανώνυμος είπε...

Τα χρόνια περνούν αλλά το ιστολόγιό σου παραμένει νέο και ακμαίο.

Ανώνυμος είπε...

Βρε αχάριστε 8,38 λες στον π. Νικόλαο να ευχηθεί στον Αναστάσιο αυτό που σου έχει καθίσει ως όγκος στο μυαλό. Μην με βάλεις να ψάξω και να δημοσιεύσω τα μύρια όσα κείμενα διαφόρων φίλων σου που ο Αναστάσιος έχει δημοσιεύσει. Ένα από τα λάθη του Αναστάσιου είναι ότι δεν κρατά γραμμή και προσφέρει χώρο σε κάθε ευσεβή βλαμμένο.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον 8:33 μμ!!!!
Επιτέλους να σταματήσει το κόψιμο των αντιοικουμενιστικών σχολίων!!!! Παράγινε το κακό!!!
Θα δώσει ας σκεφτεί ο Τάσος ότι θα δώσει λόγο που τον τρέμει η σκέψη την ημέρα της Κρίσεως για την άδικη λογοκρισία σε βάρος των ορθόδοξων αντιοικουμενιστικών σχολίων!!!

Αντικειμενικός παρατηρητής

Ανώνυμος είπε...

Να τα εκατοστήσεις γινόμενο όλο το μπλογκ σας με αναρτήσεις όλο χρήσιμες και ορθόδοξες που θα αρέσουν στον Κύριο και όχι στους κοσμικούς και οικουμενιστές...

Αντικειμενικός παρατηρητής

Ανώνυμος είπε...

Το ότι σε πολεμούν Κωστόπουλε (έστω και αυτοί οι γνωστοί ολίγοι) δείχνει την αξία που έχει το blog. Αν δεν το διάβαζαν σε Ελλάδα και Εξωτερικό δεν θα τους ένοιαζε το τι κάνεις και τι δημοσιεύεις. Αλλά με τον τρόπο αυτό μαρτυρούν ότι το Αναστάσιος είναι ισχυρό χαρτί γιατί το διαβάζουνε πολλοί και εκλεκτοί. Γνωρίζω δύο δεσποτάδες που καθημερινά διαβάζουν και τα σχόλια.
Συνέχισε δυναμικά. Κάνε ότι λέει η καρδιά σου και όχι οι άλλοι.

Ανώνυμος είπε...

Πορεύου και εργάζου και πολλαπλασίαζε τα έργα σου Αναστάσιε, και ημείς άπαντες θα είμεθα εις το πλευρόν σου συν-αγωνιζόμενοι και συμπροσευχόμενοι διά την από Θεόν ικάνωσίν σου.
Άξιος!
π. Νεόφυτος

Ανώνυμος είπε...

Το ότι μόνο σου τόσα χρόνια το συντηρείς είναι σπουδαίο.
Και μόνο γι’ αυτό σε συγχαίρω.
Αξίζεις πολλά.
Σπήλιος Αντωνιάδης
Κατερίνη

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι σωστό να επιχειρούνε αδελφοί να αλλάξουν την μορφή του χώρο αυτού. Το ποικίλου εκκλησιαστικοί ενδιαφέροντος αυτό μπλοκ φέρνει την σφραγίδα του διαχειριστή. Σε όσους δεν του αρέσει το περιεχόμενο έχουν την δυνατότητα να μην μπουν ξανά ή αν είναι παλληκάρια να κάνουν ένα δικό τους για να συναγωνιστούν τον κ. Αναστάσιο Κωστόπουλο. Κατά τα άλλα σεβασμός στον ιδιοκτήτη.
Μάριος Αραβαντινός, Καθηγητής
Βρυξέλες

Ανώνυμος είπε...

EYLOGEITE ADELFOI
ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΤΟΝ ΜΠΛΟΓΚ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΓΡ
ΑΛΛΑ ΚΑΙ Σ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΟΤΙ Ο ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΕΤΙΜΗΣΕ Ε ΤΟΝ ΧΡΥΣΟΥΝ ΣΤΑΥΡΟΝ
ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΟΝ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΑ ΟΧΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΚΥΡΙΩΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΝ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΤΡΩΣΕΩΝ ΟΤΑΝ ΠΡΟ ΟΛΙΓΩΝ ΕΤΩΝ Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΕΨΗΦΙΣΘΗ ΕΙΣ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΒΡΑΒΕΥΘΕΙ

ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ ΣΤΩΜΕΝ ΜΕΤΑ ΦΟΒΟΥ
ΑΙΔΕΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΤΕΡΗΣ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ


Ανώνυμος είπε...

Έχεις ο δικό στυλ και ύφος στο μπλοκ που το κάνουν να διαφέρει από πολλά που είναι ενοριακά ή συλλόγων. Για τους κόπους σου ευχαριστίες.

Ανώνυμος είπε...

Σε αυτούς που γράφουν για αντιοικουμενιστική στροφή.
Ο Αναστάσιος ηλικία και γνώσεις έχει.
Πνευματικό διαθέτει.
………
Τα υπόλοιπα από μας είναι μόνο λόγια….

Ανώνυμος είπε...

Οι Κασσάνδρες άρχισαν τα δικά τους. Μόνοι τους τα λένε και μόνοι τα ακούνε. Έχω βαρεθεί να ακούω την λέξη οικουμενισμός να την χρησιμοποιεί ο κάθε ανίδεος ως γλειφιτζούρι.
Τα 11 χρόνια ήταν καλά λίαν… συνέχισε Αναστάσιε.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΝΕΦΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟΝ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΝ ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΟΝ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΔΕΙΞΕΤΕ
ΑΛΛΟΙΜΟΝΟΝ ΕΝ ΣΙΩΠΗΣΩΜΕ ΟΤΑΝ ΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ Ο ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΛΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ Ο ΘΕΟΣ ΠΚΑΡΤΕΡΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Με χαρά πληροφορήθηκα τα έντεκα χρόνια σου στο χώρο του διαδικτύου και την τεράστια επιτυχία σου για ένα προσωπικό εκκλησιαστικό ενημερωτικό χώρο. Σε παρακολουθώ και θαυμάζω την αποφασιστικότητα σου και τον πλουραλισμό στα θέματα τα οποία προβάλεις. Καλή ιεραποστολική συνέχεια.
Στουδίτης

Ανώνυμος είπε...

π. Καρτέρη στα θέματα των αμβλώσεων και της ομοφυλοφιλίας ο χώρος αυτός κάνει σπουδαίες δημοσιεύσεις κατά καιρούς.
Από όσο έχω παρακολουθήσει την βράβευση αυτού του πολιτικού δεν την είδα εδώ, και βέβαια δεν την γνώριζα όπως πιστεύω και πολλοί φίλοι. Καλά κάνεις και το επισημαίνεις αλλά οι διαμαρτυρίες μας θα πρέπει να γίνουν και σε όσους πρόβαλαν την είδηση αυτή.
Χ.Α.

Ανώνυμος είπε...

Κάτι περισσότερο από την αποτειχισμένη ιστοσελίδα γνωρίζει η ιερα Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας π. Ιωάννη. Να ανατρέξουν στο site της Αρχιεπισκοπής να δουν οι αναγμώστες φίλοι
http://www.greekorthodox.org.au/?p=21301
τους λόγους της απονομής. Τα της Αυστραλίας και των κοινοτήτων που κάνουν ότι θέλουν είναι γνωστά και δεν είναι ο τόπος και ο χρόνος να τα πούμε. Κάποτε ο Θεός θα δώσει την λύση.
Γιάννης Αγγελάκης Μελβούρνη

Ανώνυμος είπε...

Άκου ανώνυμε 11:49 μ.μ. το να έχει κάποιοι μπλογκ και αντιοικουμενιστικές και οικουμενιστικές αναρτήσεις δεν το κάνει αυτό αντιοικουμενιστικό μπλογκ και δεν είναι αυτό αντιοικουμενιστική στροφή. Αντιοικουμενιστική στροφή σημαίνει ότι θα είναι μόνο του Χριστού-Εκκλησίας και καθόλου των οικουμενιστών.
Τώρα δεν πειράζει αν δίνει βήμα όπως γράφεις σε βλαμμένους σαν και του λόγου σου, φτάνει να βάζει και τις απαντήσεις και όχι να τις κρύβει. Η φτώχεια και η χαζομάρα των βλαμμένων πάντα φαίνεται και νικάται.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 12:07 π.μ. δεν είναι πόλεμος οι καλές και σωστικές συμβουλές. Πόλεμος αφανής είναι οι κολακείες που φέρνουν τους ανθρώπους στην παντοτινή απώλεια της ψυχής τους μέσω του σιγονταρίσματος των αιρέσεων και των αιρετικών...

Ανώνυμος είπε...

κ. Μάριε Αραβαντινέ 1:20 π.μ. δεν επιχειρούν ν΄ αλλάξουν την μορφή, αλλά την ποιότητα του μπλογκ. Είναι κακό αυτό;;; Μόνο καλό είναι! Οι άνθρωποι ζουν για να μετανοούν και ν΄ αλλάζουν προς το καλύτερο- ορθόδοξο. Εννοείται ότι δεν πρέπει ν΄ ανησυχείς : ό,τι καλό υπάρχει (π.χ. καλή ενημέρωση, πατερικά αποφθέγματα, ανακοινώσεις κτλ) όχι μόνο δεν θα εξαφανιστεί αλλά και θα αυξηθεί.
Δεν χρειάζεται καθόλου ν΄ αγχώνεσαι.

Ανώνυμος είπε...

Είμαι καθημερινός επισκέπτη σου και «σε πάω» κατά τον Χριστόδουλο που τέτοιες μέρες μας έφυγε. Κάποιο διήγημά του ο Μπάστας πρέπει να το ονομάζει «πάντα ο ίδιος» αυτό εύχομαι να είσαι πάντα ο ίδιος, ο εαυτός σου.

Ανώνυμος είπε...

Να είσαι καλά που μας κρατάς συντροφιά. Που μας ενημερώνεις και μας οφειλής με τα θέματα τα πνευματικά και όχι μόνο.

Ανώνυμος είπε...

Τα χρόνια περνούν γρήγορα. Μαζί με αυτά καταφθάνει ο η σωματική ατονία. Την καλύτερη ευχή στην έδωσε ο Modern Father που είπε... «και στα 22 ετη ευχομεθα!» τότε θα σου ευχηθούμε περισσότερα.
Αναγνώστης από Βόλο

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ Κ ΑΓΓΕΛΑΚΗ ΝΑ ΤΙΜΑΤΑΙ Ο ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΤΡΩΣΕΩΝ????

Ανώνυμος είπε...

Ο αείμνηστος Κωστής Μπάστας ήταν καλός παραδοσιακός θεολόγος της αδελφότητας "Ο Σωτήρ". Μην τον στρεβλώνουμε ότι ήταν υπερ της αμετανοησίας. Αν τον ρωτούσαμε θα μας έλεγε πρέπει ο άνθρωπος να μετανοεί προς το καλύτερο και όχι να μένει το ίδιο.

Ιάκωβος

Ανώνυμος είπε...

Μην κρύβεσαι πίσω απο το δάκτυλο σου ανώνυμε 10:35 πμ.
Εχεις βαρεθεί ν' ακούς για την συνεχώς εξαπλούμενη αίρεση του οικουμενισμού διότι είσαι οικουμενιστής και μας το κρύβεις. Αλλά φαίνεσαι περισσότερο απο ό,τι φαίνεται μια φάλαινα που πάει να κρυφτεί πίσω απο ένα ψαράκι...

Ανώνυμος είπε...

Για να σε θαυμάζει και ο οικουμενίσταρος "στουδίτης" ( ω τί αντίφαση!!!), πρέπει να ανησυχείς πολύ Διαχειριστή...

Ανώνυμος είπε...

Είσαι φάρος που μας φωτίζει.

Ανώνυμος είπε...

Γνήσιος Ορθόδοξος συνοδοιπόρος το μπλοκ σας στην ζωή μας καθημερινά.

Αλεξανδρεύς είπε...

Έτη πολλά και ευλογημένα!

Ανώνυμος είπε...

Ποιός τους ζήτησε την συμβουλή του 11.27 για αλλαγή της μορφής του μπλοκ. Μια χαρά είναι και να ζήσει ο Κωστόπουλος χρόνια και χρόνια και να διαθέτει χρόνο και δυναμισμό. Η προσφορά του σε μας είναι τεράστια.

Ανώνυμος είπε...

Οποία τιμή δια σε, οποία χαρά δι’ ημάς! Και το τελευταίο τούτο, η χαρά μας δια σε, Αναστάσιε, είναι πλήρως δεδικαιολογημένη διότι επί 11 έτη έφθασεν η φήμη σου εις πολλούς, οι οποίοι ωφελήθησαν πνευματικά υπό του λαμπρού Ιστολογίου σου Αναστάσιος το οποίον είναι φωτεινή εστία της Ορθοδοξίας.
Σεραφείμ

Ανώνυμος είπε...

Ιάκωβε
Το πρώτο σου λάθος είναι ότι το όνομά του δεν ήταν Κωστής αλλά Ευστάθιος
Μετά από αυτό μηδενίστηκες και για τα υπόλοιπα.

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Αγγελάκης ας σου απαντήσει 12.15. Παρεμβαίνω πάτερ για να σας πω ότι ο Αρχιεπίσκοπος όπως διάβασα τον τίμησε για άλλα και όχι για αυτά που αναφέρεις και είναι καταδικαστέα από την Εκκλησία (ηγεσία και λαό). Μην μας παραπλανάς συκοφαντώντας τον Αρχιεπίσκοπό σου.

Ανώνυμος είπε...

Απορία Ψάλτου βήχας.
Κάτι παρόμοιο συμβαίνει με όσους καταγγέλλουν τους άλλους ως οικουμενιστές χωρίς να κάνουν μια βουτιά στο είναι τους.
Κυρίες και κύριοι όσοι μνημονεύουν τους επισκόπους της κρατούσας Εκκλησίας είναι μια από τα ίδια που κατηγορούν. Είσθε οικουμενιστές. Δεν υπάρχει λίγο ή πολύ οικουμενιστές. Καλά κάνει ο ιστολόγος και σας παίρνει όλους σας ψιλό γαζί αφού είστε το ίδιο με αυτόν.
Πέρα από την νομιμοφροσύνη στην κρατούσα Εκκλησία το Αναστάσιος στέκει και πρέπει να συνεχίσει την πορεία του.
ΓΟΧ

Ανώνυμος είπε...

Εσένα τί σε κόφτει 4:01 μμ η συμβουλές στον διαχειριστή; Μας έγινες βασιλικότερος του βασιλέως;;;
Πες μας ότι είσαι οικουμενιστής και θες για μαξιλαράκι τον Τάσο για ν' αναπαύεσαι κοροϊδεύοντας τον εαυτό σου ότι πας σωστά για να τελειώνουμε...

Υγ
Και δεν μιλάμε για αλλαγή της μορφής αλλά της ουσίας...

Ανώνυμος είπε...

Διόρθωση στο προηγούμενο σχόλιο μου. Σωτήρης λέγεται ο αείμνηστος Μπάστας της αδελφότητας "Ο Σωτήρ".

Ιάκωβος

Ανώνυμος είπε...

Οικουμενιστής είσαι 4'01 και σε πιάνει άγχος για τις προτάσεις καλής αλλαγής του μπλογκ;

Ανώνυμος είπε...

Εκλεκτέ Διαχειριστή του Ιστολογίου. Χαίρω με την δίκαιη χαρά σου για την επιβράβευση των κόπων σου με ένα σπουδαίο κοινό πολλών χιλιάδων καθημερινά επισκεπτών. Χαίρω με τις άρτιες αναρτήσεις σου τις οποίες πάντα στολίζεις με καταπληκτικής φωτογραφίες. Δεν χαίρω όμως για τα σχόλια τα οποία υποβιβάζουν το ιστολόγιο. Θέλω να πιστεύω ότι αυτοί θα είναι όσα και τα δάκτυλα του ενός χεριού. Αυτοί είναι οι αγενέστατοι αντιοικουμενιστές που παντού βλέπουν τον μπαμπούλα του οικουμενισμού και μα ζαλίζουν με τις κενολογίες τους. Αν δεν υπήρχαν αυτοί δεν θα βαριόμουν να διαβάσω τα σχόλια.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια. Ο Θεός να ευλογεί τους κόπους σας.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ιάκωβος έχει αυτοδιορθωθεί πριν την δημοσίευση του σχολίου σου ανώνυμε 4:48 μμ.
Οπότε είναι άκυρος ο μηδενισμός του σχολίου του εκ μέρους σου.

Ανώνυμος είπε...

οι (αντι η) συμβουλές ...

Διόρθωση στο 5:35.

Ο ίδιος 5:35

Ανώνυμος είπε...

Καλές υπομονές κ. Τάσο. Δεν σας φοβάμαι είστε γερό σκαρί. Άνθρωπος υπομονής με μεγάλη αγάπη. Πάνω από όλα όμως Ορθόδοξος που έχει μάθει να έχει σεβασμό στις αποφάσεις της Εκκλησίας και όχι στις γνώμες των ανθρώπων της Εκκλησίας. Το μπλοκ σας με ωφελεί. Καλή συνέχεια εις έτη πολλά.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕν είμαι οικουμενιστής 5.35. ΔΕν είναι Τάσος αλλά κ. Τάσος. Μαξιλάρι μου είναι ο Μητροπολίτης μου και όχι ο κάθε τυχάρπαστος που το παίζει σούπερ ορθόδοξος. θα έκανα αναφορά σε ονόματα αλλά δεν θέλω να τους δώσω αξία. Ο Λαός του Θεού τους έχει τοποθετήσει εκεί που τους αρμόζει. Τις αλλαγές ουσίας να τις κάνεις στο δικό σου ιντερνετικό site και όχι να μαλώνετε σε ξένο αχυρώνα.
Μύρια συγχαρητήρια κ. Κωστόπουλε για το ήθος σας και το «Αναστάσιος

Ανώνυμος είπε...

Διορθώνω ξανά και το δεύτερο σχόλιο μου, το όνομα του αείμνηστου Μπάστα: Ευστάθιος είναι το μικρό όνομα του.
Ανθρωποι είμαστε λάθη κάνουμε, φθάνει να το παραδεχόμαστε και να τα διορθώνουμε το γρηγορότερο.

Αυτό προτείνουν και στον Διαχειριστή. Βελτίωση και διόρθωση και αυτό θα ήθελε και ο αείμνηστος θεολόγος Ευστάθιος Μπάστας.

Ιάκωβος

Ανώνυμος είπε...

Το εάν είναι οικουμενιστικό ή αντιοικουμενιστικό το ‘’Αναστάσιος’’ δεν με ενδιαφέρει. αυτό που γνωρίζω είναι ότι με ωφελεί με τα άρθρα καταξιωμένων κληρικών και λαϊκών που δημοσιεύει.
Σας συγχαίρω για τους κόπους σας.
Εύχομαι ο Θεός να σας φωτίζει και να σας χαρίζει υγεία.

Ανώνυμος είπε...

"Το εάν είναι οικουμενιστικό ή αντιοικουμενιστικό το ‘’Αναστάσιος’’ δεν με ενδιαφέρει." (8:19 μ.μ.)

Απάντηση
Θα έπρεπε να είναι το πρώτο που σ' ενδιαφέρει σαν Ορθόδοξος Χριστιανός που υποτίθεται ότι είσαι.
Η μη ισοπέδωση της Ορθόδοξης πίστης είναι το πρώτο μέλημα του Ορθόδοξου Χριστιανού!

Χριστιανός Ορθόδοξος

Ανώνυμος είπε...

Την αμετανοησία 8:00 μμ να την δείξεις αν θες να χάσεις την ψυχή σου στο δικό σου ιντερνετικό site και όχι να φερέσαι τόσο αγενώς σε ξένο αχυρώνα, σαν να σου είπαμε εσένα ν' αλλάξεις!! Μην απαντάς αντι για τον Διαχειριστή!
Είναι αγένεια μεγάλη!!
Δεν έγιναν οι προτάσεις αλλαγής στην ...αμετανόητη "αφεντιά" σου....

Ανώνυμος είπε...

Προς "ουδέτερο" ανώνυμο 8:19 μ.μ.

Γράφεις σε ωφελεί χωρίς να σε νοιάζουν τα ζητήματα της πίστης, όπως ο οικουμενισμός.

Η ωφέλεια δεν είναι ψυχολογικό φαινόμενο, υποκειμενικής υφής...
Για την Εκκλησία χωρίς ορθή πίστη, δεν υπάρχει σωτηρία.

Ελληνορθόδοξος

Ανώνυμος είπε...

Το ότι τώρα μετά τα μεσάνυχτα που τελείωσα τις εργασίες μου και λίγο προτού κλείσω τα μάτια να κοιμηθώ διαβάζω το ιστολόγιο αυτό για να ξεκουραστώ ψυχικά και να ειρηνεύσει η καρδούλα μου νομίζω ότι λέει πολλά. Τίποτα άλλο δεν έχω να καταθέσω στην προσπάθειά σου την φιλόθεη κ. Κωστόπουλε.

Ανώνυμος είπε...

Η προσφορά σας προς τους πιστούς της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας είναι μεγάλη.
Ο σεβασμός σας προς τον Οικουμενικό Θρόνο και την Ιερά Μητρόπολη Πατρών δείχνουν την υπακοή σας στην Εκκλησία.
Καλή συνέχεια και πάντα ανοδική.

Ανώνυμος είπε...

Το πρώτο που μας ενδιαφέρει σαν ανθρώπους της Εκκλησίας είναι να μην νοθευθεί η πίστη μας.
Αυτό σαν απάντηση στους σχολιαστές που δηλώνουν αδιαφορία για τον αιρετικό οικουμενισμό και την αντίθεση σ' αυτόν.

Χριστιανός

Ανώνυμος είπε...

Μην ακούς τις κρίσεις, επικρίσεις, κατακρίσεις. Κράτα γερά το πηδάλιο του Ιστολογίου και πορεύου... είσαι έμπειρος και έξυπνος.

Ανώνυμος είπε...

Είσαι όαση πνευματική και σε έχουμε ανάγκη.
Η φωνή σου είναι φωνή της Εκκλησίας.
Φωνή της Ορθοδοξίας και της ορθοπραξίας.
Μην αποκάμεις μαχητή Αναστάσιε.
Στουδίτης

Ανώνυμος είπε...

Είναι ένα από τα καλά και επιμελημένα με αγάπη μπλοκ και ένας χώρος έκφρασης των αναγνωστών με την δυνατότητα του σχολιασμό.
Καλή συνέχεια…..

Ανώνυμος είπε...

Σε κάποιο βαθμό έχει δίκαιο ο 12:36πμ ότι το μπλογκ εδώ είναι ένας χώρος έκφρασης των αναγνωστών με την δυνατότητα του σχολιασμού.
Απο την άλλη όμως μακάρι να ήξερες πόσα καλά και ορθόδοξα σχόλια κόβονται και θάπτονται...

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστίες για τις πολύτιμές υπηρεσίες ενημέρωσης που μας προσφέρεις.

Ανώνυμος είπε...

Και αυτό το χρόνο σου κρατάω σταθερά συντροφιά. Είμαι πεπεισμένος ότι θα περάσω καλά και ωφέλημα.

Ανώνυμος είπε...

Το ιστολόγιο σας σέβεται την Εκκλησία και ακολουθεί την γραμμή την οποία Αυτή χαράζει και όχι οι διάφοροι αυτόκλητοι ταραξίες σωτήρες. Αυτό μια εγγύηση να δείχνει εμπιστοσύνη ο επισκέπτης σας. Σας συγχαίρω και σας ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Η Εκκλησία δεν είναι οι δεσποτάδες που έχεις στο μυαλό σου ανώνυμε 1:21 π.μ. που αρκετές φορές μπορεί να πράττουν αντίθετα από την Εκκλησιαστική Παράδοση και να γίνονται οι ίδιοι ταραξίες όπως και οι φανατικοί οπαδοί τους που τους έχουν κάνει Πάπες και χωρίς την παραμικρή σκέψη χειροκροτούν κάθε απόφαση τους!!

Εκκλησία είναι ό,τι Αποστολικό και Πατερικό μας έχει παραδοθεί!!!

Χριστιανός Ορθόδοξος

Ανώνυμος είπε...

Δύο μόνο ερωτήσεις στον 1,21 πμ:
α. Όταν οι επίσκοποι λένε αιρετικές απόψεις θα πρέπει να τους ακούν οι άνθρωποι της Εκκλησίας;
β. Οι αντιοικουμενιστές κληρικοί και λαϊκοί που βρίσκονται σε αντίθεση με οικουμενιστικά λόγια και πράξεις επισκόπων για σας είναι "ταραξίες και αυτόκλητοι σωτήρες";

Ανώνυμος είπε...

Μια ακόμα ερώτηση στον 1,21:
Ήταν ταραξίας και αυτόκλητος σωτήρας για σένα ο άγιος Μάρκος ο Ευγενικός που δεν υπέγραψε ενώ όλοι οι επίσκοποι υπέγραψαν την προδοτική συμφωνία στην Σύνοδο Φεράρρας-Φλωρεντίας;

Ανώνυμος είπε...



Σημερινό.

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ
Εν Πειραιεί τη 3η Φεβρουαρίου 2020
ΝΕΕΣ ΚΑΚΟΔΟΞΕΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΑΠΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΗΓΕΤΗ

Αυτούς τους εκκλησιαστικούς ηγέτες θέλουν κάποιοι να εμπιστευούν οι πιστοί στα τυφλά;;;;

Ανώνυμος είπε...

Για την συνεισφορά σου στον πνευματικό αγώνα μας, και στην ενημέρωσή μας, σε ευγνωμονούμε αγαπητέ μας «Αναστάσιε». Εις έτη πολλά ακόμα προσφοράς!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Διαχειριστή του ιστολογίου. Είσαι μια πνευματική ανάπαυλα για μένα όπου και καθημερινά σε διαβάζω και σε ευχαριστώ για την κούραση σου στην επιλογή και την δημοσίευση των θεμάτων. Μια συμβουλή που εσύ θα την κρίνεις αν θα την υλοποιήσεις είναι κάθε φορά που σε σχόλιο δεις την λέξη οικουμενισμό να μην δημοσιεύεις το κείμενο. Αυτός ή αυτοί έχουν γίνει κουραστικοί. Συγνώμη για το θάρρος. Πράξε εσύ αυτό που γνωρίζεις ως καλό.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ εν Χριστώ αδελφέ κυρ. Αναστάσιε Κωστόπουλε ο Απόστολος Παύλος μας καλεί να τον μιμηθούμε και να τον βοηθήσουμε όλοι στη διάδοση του Ευαγγελίου στον κόσμο. Μας διδάσκει, ότι όλοι μπορούμε να γίνουμε Απόστολοι του Χριστού. Δεν χρειάζεται να πάμε όλοι στην Αφρική ή στην Ασία για να κηρύξουμε το Χριστό. Υπάρχουν ιεραπόστολοι που έχουν το χάρισμα και μπορούν να μεταβούν στους τόπους αυτούς. Ο καθένας από μας μπορεί να συμβάλλει στο ιεραποστολικό έργο της Εκκλησίας, από τον τόπο της κατοικίας μας ή από τον τόπο της δουλειάς μας. Όταν παραστεί ανάγκη να κάνουμε λόγο για το Χριστό σε όσους, εξαιτίας των δύσκολων κοινωνικών συνθηκών, τον αγνοούν και θέλουν να τον γνωρίσουν. Αυτό κάνεις επί σειρά ετών με συνέπεια και εσύ. Είναι αξιοθαύμαστο το έργο σου. ώρες διαθέτης καθημερινά για την Ιεραποστολή εις «πάντα τα έθνη» με το ιστολόγιό σου «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ»
Αγαπητέ εν Χριστώ αδελφέ κυρ. Αναστάσιε Κωστόπουλε μαζί με τον θαυμασμό και την ευγνωμοσύνη μου σε παρακαλώ να δεχθείς και τις προς Κύριον προσευχές μου.
Αρχιμ. Θεόφιλος Αλιμπράντης