Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΙΣ ΠΡΟΣ κ. ΠΑΝΑΓ. ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΝ - π. Τιμοθέου Πασπασταύρου

ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΙΣ ΠΡΟΣ κ. ΠΑΝΑΓ.  ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΝ  ΔΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΙΝ ΤΟΥ ΥΠΟ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟΝ : 
"ΣΙΓΗΣΑΤΩ ΠΑΣΑ ΣΑΡΞ ΒΡΟΤΕΙΑ! 
Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΤΡΩΝ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ!!!" 

 ΚΥΡΙΕ ΤΕΛΕΒΑΝΤΕ, ΛΥΠΟΥΜΑΙ ΠΟΥ ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΤΕΘΩ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ. ΥΠΗΡΞΑ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟ ΤΙΝΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΑΤΡΩΝ. ΠΑΡΗΤΗΘΗΝ ΔΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΞΕΘΕΣΑ ΕΙΣ ΤΟΝ ΠΛΕΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟΝ, ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΝ ΜΟΥ. ΗΜΟΥΝ ΤΑΚΤΙΚΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΑΣ ΣΕΛΙΔΟΣ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΤΙ ΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ ΕΝΙΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΕΘΟΥΣΙΑΖΟΝ. ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΝ ΤΩ ΠΑΡΟΝΤΙ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ, ΕΞΕΠΛΑΓΗΝ ΚΑΙ ΗΛΛΑΞΑ ΕΝΤΕΛΛΩΣ ΑΠΟΨΙΝ ... !!! ΤΙ ΕΠΑΘΕΤΕ ;;; ΠΑΡΕΛΟΓΙΣΘΗΤΕ;;; ΔΙΕΣΤΡΑΦΗΤΕ ΨΥΧΙΚΩΣ ;;; ΗΛΛΑΞΕΝ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΣ ΣΑΣ ;;; ... ΓΙΝΟΜΑΙ ΣΑΦΕΣΤΕΡΟΣ ... ΚΑΤΑΦΕΡΕΣΘΕ ΜΕ ΑΝΑΡΜΟΣΤΟΝ Ή ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΧΥΔΑΙΟΝ ΤΡΟΠΟΝ, ΚΑΤΑ ΤΟΥ κ. ΖΟΡΜΠΑΛΑ, ΔΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΥΧΩΜΑΙ ΟΤΙ ΕΙΧΟΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΗΝ ΟΜΑΔΑ! ΚΑΤΑΦΕΡΕΣΘΕ ΚΑΤΑ ΤΡΟΠΟΝ ΚΥΝΙΚΟΝ ΚΑΙ "ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑΚΟΝ" ΚΑΤΑ ΤΗΣ Μ Ο Ν Η Σ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ, ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΤΥΠΟΥ" ΕΙΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΤΙΜΗΝ ΝΑ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩ! ΥΒΡΙΖΕΤΕ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ, ΩΣ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΙ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΩΣ ΝΑ ΕΙΣΘΕ Ο ... ΚΡΙΤΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ !!!
ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΨΕΥΔΗ ΔΙΑ ΝΑ ΥΠΟΒΙΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΝΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕΤΕ ... ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ ΑΝΕΥ ΤΙΝΟΣ ΔΙΣΤΑΓΜΟΥ ... ΔΕΝ ΕΝΤΡΕΠΕΣΘΕ;;; ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΙΧΝΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΥΛΑΒΕΙΑΣ ;;; ΑΥΤΑ ΕΔΙΔΑΧΘΗΤΕ ΠΑΡΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ - ΩΣ ΕΧΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗ - ΕΙΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΕΜΑΘΗΤΕΥΣΑΤΕ ;;; ΤΙ ΥΠΟΤΙΜΗΣΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ;;; ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΕΤΕ ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ ΤΟΥΤΩΝ; ΜΗΠΩΣ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΤΟΥΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ; ΕΙΣΘΕ ΕΙΣ ΘΕΣΙΝ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣΘΕ ΚΑΤΑ ΜΙΑΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ ΜΕ ΤΟΣΗΝ ΕΝΔΟΞΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ, ΟΤΑΝ ΤΑΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΤΗΣ ΕΤΙΜΗΣΑΝ, ΕΝΑΣ π. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ π. ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ; ΗΝΟΙΞΑΤΕ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ... "ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ", ΝΑ ΙΔΗΤΕ ΕΑΝ ΕΓΡΑΨΑΜΕΝ ΠΟΤΕ ΔΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΕΥΔΟΣΥΝΟΔΟΝ ΤΟΥ ... ΚΟΛΥΜΠΑΡΙΟΥ ;;; ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΑΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΣΤΙΓΜΗΝ ΤΑΣ ΨΥΧΙΚΑΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟΝ ΦΡΟΝΗΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ... ΑΞΙΟΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΑΣ ΙΝΑ ΑΓΓΙΞΕΤΕ ΕΣΤΩ ... "ΤΟ ΚΡΑΣΠΕΔΟΝ ΤΟΥ ΙΜΑΤΙΟΥ ΑΥΤΩΝ";;; ΠΟΣΟΝ ΕΞΕΠΕΣΑΤΕ ... !!! ΠΙΣΤΕΥΣΑΤΕ ΜΕ, ΟΤΙ ΟΣΑ ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ, ΣΑΣ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΕΝ ΑΓΑΠΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΔΥΝΩ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ ... ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΙΝ ΔΙ ΥΜΑΣ! ΕΠΙΤΡΕΨΑΤΕ ΜΟΙ ΚΑΙ ΜΙΑΝ ΑΚΟΜΗ ΣΗΜΕΙΩΣΙΝ ΔΙΑ ΤΟΝ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΝ κ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΖΟΡΜΠΑΛΑΝ ... ΩΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΕΜΟΥ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΓΝΩΡΙΖΩΝ ΑΥΤΟΝ ΕΚ ΤΟΥ ΕΓΓΥΣ ... ΘΕΩΡΩ ΤΟΥΤΟΝ ΤΙΜΙΟΝ ΚΑΙ ΕΧΟΝΤΑ, ΓΝΗΣΙΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΝ ΦΡΟΝΗΜΑ ΚΑΙ ΗΘΟΣ! ΕΙΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ... "ΠΥΡΦΟΡΑ" ΒΕΛΗ ΣΑΣ !!! ΕΤΑΧΘΗΤΕ ΙΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΤΕ ΤΙΝΑΣ ;;;; ΚΑΙ ΠΑΛΙΝ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ... ΣΩΦΡΟΝΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ !!!.
π. ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

41 σχόλια:

Γιάννης Ιωαννίδης είπε...

Ο έγκριτος πατήρ Τιμόθεος είναι υποστηρικτής της αποτείχισης;
Μήπως έχει λάβει γνώση και συμμερίζεται το περιεχόμενο των απόψεων όλων των συνεργατών του "Ορθοδόξου Τύπου" και της "Κατάνυξης", εν οις ο π. Ιωάννης Διώτης, ο Γ.Καραλής και ο Δ. Κ. Αναγνώστου, ο Μέτοικος κλπ., όπως με ιδιαίτερη ένταση εκφράσθηκαν το εντελώς τελευταίο διάστημα, στα άρθρα των οποίων γίνεται λόγος, μεταξύ άλλων, για βιομηχανία αγιοποιήσεως, που έθεσε σε λειτουργία το εσβεσμένο Φανάρι;
Συμμερίζεται ο π. Τιμόθεος τις απόψεις που εκφράζουν οι αρθρογράφοι αυτοί κατά των συγχρόνων αγίων μορφών της Ορθοδοξίας μας;
Έχει διαβάσει άρθρα και σχόλια της Κατάνυξης με χαρακτηρισμούς ιδιαίτερα σκληρούς και βάναυσους, κατά του Μητροπολίτου Ναυπάκτου, Πειραιώς, Θεσσαλονίκης και άλλων;
Θεωρεί ότι οι ανωτέρω συνεργάτες δικαιούνται να εκφράζονται με όποιον τρόπο θέλουν για τους Αγίους και τους Επισκόπους της Εκκλησίας μας; Εγκρίνει και επικυρώνει το ύφος και το φρόνημά τους;

Γιάννης Ιωαννίδης

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ορθή η παρέμβαση του π.Τιμοθέου.
Και πολύ παράδοξη η φιλοπατριαρχική μετάλλαξη του συγκεκεριμένου ιστολογίου.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον π. Τιμόθεο Παπασταύρου και για την στήριξη του κ. Ζορμπαλά, αλλά περισσότερο για τον αντιοικουμενισμό του!

Αντιαιρετικός και Αντιοικουμενιστής

Ανώνυμος είπε...

κ. Ιωαννίδη διαβάστε τον ιε' Κανόνα της Πρωτοδευτέρας Συνόδου για να δείτε ότι η αποτείχιση είναι προβλεπόμενη απο τους ι. Κανόνες της Εκκλησίας.

Και για τους υπόλοιπους που αναφέρετε ονομαστικα δεν είναι άξιοι απόρριψης επειδή κράτησαν αυτή την στάση για τον άγιο Σωφρόνιο!

Αντιαιρετικός και Αντιοικουμενιστής

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι για πέταμα όλοι οι συνεργάτες του "Ορθοδόξου Τύπου" και της "Κατάνυξης" εν οις ο π. Ιωάννης Διώτης, ο Γ.Καραλής και ο Δ. Κ. Αναγνώστου, ο Μέτοικος κλπ επειδή κάπου έσφαλλαν!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο Τελεβάντος κάθεται στον υπολογιστή του, κρίνοντας τους πάντες.
Τζάμπα μάγκας!

Ανώνυμος είπε...

Την ποιμαντική και την κηρυκτική ευθύνη την έχει ο Μητροπολίτης. Αυτός έχει τον πρώτο και το τελευταίο λόγο. Αυτός ορίζει τους ομιλητές και σταματά αυτούς. Το ίδιο κάνει με την γραμμή πλεύσεως της Μητροπολιτικής του περιφέρειας. Σε μια Μητρόπολη χωρίς την έγκριση του Μητροπολίτου δεν μπορεί να μιλήσει ούτε Πατριάρχης ούτε επίσκοπος ούτε άλλος κληρικός ή λαϊκός.
Τα όσα έγραψε ο κ. Τελεβάντος είναι σωστά για να καταλάβουν κάποιοι ότι δεν μπορούν να ξεσηκώνουνε τον κόσμο με τις αντιλήψεις τους και τις ιδέες τους. Μόνος αρμόδιος είναι ο Μητροπολίτης οι άλλοι σιωπούν ή αν δεν τους αρέσει αναχωρούν με ένα απολυτήριο για άλλους τόπους.

Ανώνυμος είπε...

Τον λόγο της ματαιώσεως της ομιλίας του παπά-Τάσου Γκοτσόπουλου μόνος αρμόδιος είναι να μας τον πει ο ίδιος και όχι τα παπαγαλάκια. Την είδα να την δημοσιεύει αλλά αφού δεν έγινε δεν έπρεπε να την δώσει στην δημοσιότητα και έτσι και εγώ δεν την διάβασα. Διαβάζοντας του Τελεβάντου την κριτική την βρήκα 80% σωστή και χωρίς πάθος.

Ανώνυμος είπε...

Στον 4:44 μμ
Δεν είναι καθόλου τζάμπα μάγκας αυτός που κάθεται στον υπολογιστή του, κρίνοντας ΣΩΣΤΑ τους πάντες και με δικαιοσύνη και κριτήρια τον λόγο της Εκκλησίας.
Το λάθος στον Παν. Τελεβάντο είναι ότι δεν κρίνει αρκετές φορές σωστά και δίκαια. Οπως είναι και η κατάκριση του κ. Ζορμπαλά.

Ανώνυμος είπε...

Ερώτηση στον 7:03 μμ
Ο Μητροπολίτης είναι ασύδοτος;
Δεν υπάρχουν όρια όπου οι ιερείς του πρέπει να πράξουν κατα συνείδηση και να μην τον ακούσουν;

Χριστιανός

Ανώνυμος είπε...

Δεν λέγεται παπα Τάσος, ανάγωγε ανώνυμε 8:47 μμ! Πατήρ Αναστάσιος λέγεται!
Και μόνο απ' αυτό καταλαβαίνουμε πόσο παθιασμένος είσαι κατά του π. Αναστάσιου...

Ανώνυμος είπε...

Πολύ δεσποτισμό και σκληράδα έχει το σχόλιο 7:03 μμ.
Και να γράφτηκε απο κάποιον Ορθόδοξο που αγωνιά να μην βλαφτεί η ορθή πίστη, το καταλαβαίνω γιατί και οι Πατέρες ήταν απότομοι στην νοθεία της ορθής πίστης.
Αλλά φοβάμαι πως γράφτηκε απο άνθρωπο που θέλει να επιβάλλονται άμεσα όλες οι δεσποτικές αποφάσεις, ακόμα και αν αυτές είναι νεωτερίστικες ή άδικες και αντίθετες με τους κανόνες της Εκκλησίας.

Δαμιανός





Φλαμής Κωνσταντίνος - Δημοσιογράφος είπε...

Τελικά οι ορθόδοξι ταλιμπάν είναι χειροτεροι από τους κανονικούς! Η Ουκρανική Εκκλησία έχει αναγνωρισθει. Τέλος. Οποιος εναντιώνεται σε αυτόν εναντιώνεται και στον Μητροπολίτη Πατρών. Τον οποίον κατά τα άλλα αποκαλεί "μητροπολίτη μου" όπως ο π. Τιμόθεος. Φαρισαϊσμός!

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Τιμόθεος σαν άνθρωπος πιστός αλλά και ελεύθερος και όχι δούλος των επισκόπων, μπορεί να διαφωνεί με απόψεις του μητροπολίτη του όταν αυτές είναι αντίθετες με το δίκαιο και την ι. Παράδοση!
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αγαπά και δεν σέβεται τον μητροπολίτη του!

Χριστιανός Ορθόδοξος

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχουν ορθόδοξοι ταλιμπάν!

Οι ταλιμπάν θα τους βρείτε στους ανθρώπους που έχουν μανία εναντίον Χριστό και της Εκκλησίας Του!

Χριστιανός Ορθόδοξος

Ανώνυμος είπε...

Είστε εκτός χώρου κληρικών κ. Φλαμή.
Οι κληρικοί έχουν μάθει να διδάσκουν και όχι να τους διδάσκουν.
Έχουν μάθει να μιλούν περί υπακοής αλλά χωρίς αυτοί να την κάνουν.
Τι να τους κάνω!!! Έχουν επίσκοπο σεμνό, ταπεινό, μακρόθυμο γενάτο αγάπη, που όλο τους συγχωρά, μήπως και καταλάβουν το λάθος τους, από την υπερβάλλουσα αγάπη του ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος, δεν τους έδειξε τον δρόμο για κάποιο νησί, όπως πρόσφατα έκανε ο Μητροπολίτης του Πειραιά σε παρόμοια περίπτωση.
Η ευθιξία δεν υπάρχει στους πολιτικούς και στους κληρικούς.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ Φλαμή τα λες επώνυμα γιατί έχεις μάθει από την τηλεόραση να λες αυτά που πιστεύεις. Εγώ όμως δεν τολμάω για τον φόβο των Φαρισαίων. Οι σημερινοί Φαρισαίοι είναι σκληρότεροι από την εποχή του Ιησού.

Ανώνυμος είπε...

Ο Τελεβάντος τα λέει σταράτα και καταλογίζει ευθύνες εκεί που πρέπει και όταν πρέπει.

Ανώνυμος είπε...

Μηδέν απο επιχειρήματα και αρνητική βαθμολογία σε αξία παίρνει το σχόλιο του Κ. Φλαμή!!!

Δεν χρειάζονται απαντήσεις σε τέτοιου είδους σχόλια όπως και στα 1-2 ειρωνικά που ακολούθησαν!!!

Ανώνυμος είπε...

Οι απαίσιες επιθέσεις κατα του σεβαστού και πολιού π. Τιμόθεου Παπασταύρου τον κάνουν ακόμα περισσότερο αγαπητό και τιμημένο!!

Φιλαγιορείτης

Ανώνυμος είπε...

Στην χειροτονία επισκόπου όταν του προσφέρουν την Αρχιερατική Ράβδο του λένε:
Λάβε τὴν Ράβδον, ἵνα ποιμαίνης τὸ ἐμπιστευθέν, ἔστω αὐτοῖς ὑπὸ σοῦ βακτηρία, καὶ ὑποστηριγμός, τοῖς δὲ ἀπειθέσι, καὶ εὐτραπέλοις, χρῷ αὐτῇ, ράβδῳ ἐπιστυπτικῇ, ράβδῳ παιδεύσεως.
Και ο λαός φωνάζει Άξιος!
Εύχομαι να γίνει σύντομα ράβδῳ ἐπιστυπτικῇ, ράβδῳ παιδεύσεως.
Αμήν, Αμήν, Αμήν.

Ανώνυμος είπε...

Τους λόγους της παραιτήσεώς σου πάτερ μου εκ της αντιαιρετικής επιτροπής τους εξέθεσες καθηκόντος εις την προϊσταμένη σου αρχή τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο ο οποίος και σε είχε τοποθέτηση εις την θέση αυτή.
Τους λόγους της διαφοροποιήσεως σου επί ζητημάτων που έχουν να κάνουν με αποφάσεις της Ιεραρχίας της Εκκλησίας θα πρέπει και εσύ και ο π. Αναστάσιος να τους αναφέρεις στην προϊσταμένη σου αρχή έγγραφα ή προφορικά.
Δεν μπορεί ο π. Αναστάσιος να διαφοροποιείτε από τον Μητροπολίτη του δημόσια. Δεν μπορεί να ομιλεί εκ μέρους του ο συνεργάτης σας. Δεν επιτρέπεται σε μια ομιλία η οποία ματαιώθηκε να δημοσιοποιηθεί. Αυτά ήταν και είναι άγνωστα στον Εκκλησιαστικό χώρο. Αυτά είναι θέματα πολιτικάντηδων και όχι σεβάσμιων κληρικών σταυροφόρων. Παρακαλώ ρωτήστε κληρικούς κάποιας ηλικίας να σας πουν την γνώμη τους. Αυτά είναι νεοτερισμοί. Κλείνω λέγοντας ότι είναι γνωστό ότι κάθε άδεια κηρύγματος την δίνει μόνο ο Μητροπολίτης. Πρέπει να επανέλθει ξανά ο θεσμός των Ιεροκηρύκων των διορισμένων από την Ιερά Σύνοδο για να σταματήσουν να έχουν λόγο όλοι και να καταντούν την Εκκλησία σε Βαβυλωνία κάθε πτυχιούχος ή μη κληρικός. Άλλα λέει την μια Κυριακή ο ένας άλλα μετά από λίγο ο άλλος.

Ιερέας χωριού που έμαθε εκ του συμαρτυρήσαντος πνευματικού του να έχει απόλυτο σεβασμό στον Μητροπολίτη του.

ΥΓ. δεν σας τιμά και το «ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΑΜΕΝ ΠΟΤΕ ΔΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΕΥΔΟΣΥΝΟΔΟΝ ΤΟΥ ... ΚΟΛΥΜΠΑΡΙΟΥ» καλά κάνατε και δεν γράψατε και χωρίς να σας στενοχωρήσω σας λέω ότι αυτά που γράψατε στα φυλλάδια όλα αυτά τα χρόνια χρησιμοποιήθηκαν κατάλληλα για το προσάναμμα του τζακιού.

Ανώνυμος είπε...

Στον σχολιαστή 10/1 και ώρα 4:44
Ο Τελεβάντος και ένας ακόμα "τζάμπα μάγκες"...κρίνουν τα πάντα! Βοήθεία μας!!!
Αντιαιρετική δράση στην Πάτρα δεν βλέπω.... πλατεια Γεωργιου π.χ. κσι οι χιλιαστές στέκονται λαμπάδες αναμένες... έχουμε ξεμπλέξει με όλους αυτούς και ασχολούμαστε με τους δικούς μας......

Οι λαϊκοί, θέλουμε σωστή ε ν η μ ε ρ ω σ η για όσα συμβαίνουν....από την Ιεραρχια μας, από τους Δεσποτάδες μας....Θα πρέπει να κατανοήσουν οι Επίσκοποί μας, ότι οι εποχές άλλαξαν... πρέπει να αφήσουν τα κηρυγματάκια και να μπουν στην ουσία των θεμάτων...ας αφήσουν τα περί "υπακοής" και τους ψευτογεροντισμούς.... Μας έχουν γραμμένους και μας κοροιδευουν οι πολιτικοί, ας κάνουν την διαφορά οι Πνευματικοί μας αρχηγοί. Είναι απαίτησή εμάς των λαικών και για τον όμως κλήρο ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ...
Αν θα γινει αυτό, θα πάψουν τα "θεολογο-παπαγαλιακια" να κράζουν!

Ανώνυμος είπε...

Ο χθεσινός ανώνυμος 10:59 μμ είναι ολοφάνερο ότι είναι βαμμένος οικουμενιστής!!!

Γι' αυτό και απέχθεια του για τον ευλογημένο αντιοικουμενισμό του σεβασμιώτατου (ναι, όπως ακούτε! Δεν πρέπει να ονομάζονται έτσι μόνο οι καλοί μητροπολίτες) π. Τιμόθεου Παπασταύρου!!

Ανώνυμος είπε...

Στο παπαγαλάκι 11:18 μμ

Πολλοί είναι αυτοί που κρίνουν τους πάντες και ιστολόγια και σχολιαστές!!
Το πρόβλημα για τον πραγματικό Ορθόδοξο Χριστιανό δεν εστιάζεται εκεί στο αν δλδ κρίνουν τους πάντες , αλλά στο αν κρίνουν σωστά, δίκαια και εκκλησιαστικά (όχι δεσποτοκρατικά!!!).

Καθόλου "τζάμπα μάγκες" δεν είναι αυτοί που κουράζονται, προσέχουν και κρίνουν σωστά και δίκαια με βάση τον αλάνθαστο λόγο της Εκκλησίας μας.

Προσεκτικός

Ανώνυμος είπε...

Οι Πατέρες που όρισαν στην χειροτονία επισκόπου όταν του προσφέρουν την Αρχιερατική Ράβδο να του λένε:
Λάβε τὴν Ράβδον, ἵνα ποιμαίνης τὸ ἐμπιστευθέν, ἔστω αὐτοῖς ὑπὸ σοῦ βακτηρία, καὶ ὑποστηριγμός, τοῖς δὲ ἀπειθέσι, καὶ εὐτραπέλοις, χρῷ αὐτῇ, ράβδῳ ἐπιστυπτικῇ, ράβδῳ παιδεύσεως.
Ηταν άνθρωποι που πίστευάν ορθά ότι το χειρότερο κακό είναι η αίρεση και αγωνίστηκαν αντιαιρετικά. Γι' αυτό και τα λόγια τους σήμερα που αυξήθηκαν οι αιρέσεις και οργιάζει ο οικουμενισμός αλλά και οι κοσμικοί νεωτερισμοί, ταιριάζουν πρώτα απ' όλα στην αντιαιρετική και αντινεωτερίστικη δράση του επισκόπου.

Εύχομαι να γίνει σύντομα ράβδῳ ἐπιστυπτικῇ, ράβδῳ παιδεύσεως απέναντι των νοθευτών της ορθής πίστης και των εκκοσμικευτών της Εκκλησίας!!!!
Αμήν, Αμήν, Αμήν!!!

Ορθόδοξος

Ανώνυμος είπε...

Πολλές κουβέντες από λίγους κληρικούς για το τίποτα.
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, θεράπευσε μια πληγή σχισματική, της ουκρανικής Εκκλησίας. Αντί να υπάρχει χαρά γιαυτό ελάχιστοι θορυβοποιοί κληρικοί της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας και των Κυθήρων -τώρα- φωνασκούν προκαλώντας σύγχυση. Να σταματήσουν να μιλούν.
Αν συνεχίσουν, να υπάρξει υπό της Εκκλησίας, κάθε προβλεπόμενο, η ανοχή φέρνει ανωμαλία και η ανυπακοή ολέθριες συνέπειες.
π. Νεόφυτος

Αντίθετος στην αίρεση είπε...

Ο γνωστός "π. Νεόφυτος" για τις ολέθριες φανατικές οικουμενιστικές και φιλοφαναριώτικες απόψεις του να σταματήσει να θορυβεί και να φωνασκεί και αν τολμά ας αντιπαρατεί επι της ουσίας με ιεροκανονικά επιχειρήματα απέναντι στους κληρικούς που υποτιμά και ζητεί την φίμωσή τους!!!...

Οι κληρικοί που υποτιμά βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση.

Ανώνυμος είπε...

Στο ιστολόγιο Ομολογία διάβασα ανακοίνωση του κ. Σπυρίδωνα Ζορμαλά που λέει: ‘’Η ομιλία του π. Αναστασίου για το Ουκρανικό ζήτημα που θα γινόταν στην Διακίδειο Σχολή Λαού Πατρών στις 8/1, ματαιώθηκε κατόπιν παρεμβάσεων του Μητροπολίτη Πατρών τόσο προς τον π. Αναστάσιο όσο και προς την διοίκηση της Σχολής.’’
Ενώ στην συνέχεια προβαίνει σε σχολιασμό της θέσεως του Αγίου Πατρών.
Να αγιάσουν τα χέρια του κ. Τελεβάντου για τα όσα με ευγένεια έγραψε.
Θα περίμενα (όχι δημόσια αλλά) κατ’ ιδίαν να επιπλήξει τον συνεργάτη του και όχι να τον επαινέσει ο π. Τιμόθεος.

Ανώνυμος είπε...

Το ‘’Πείθεσθε τοῖς ἡγουμένοις ὑμῶν καὶ ὑπείκετε· αὐτοὶ γὰρ ἀγρυπνοῦσιν ὑπὲρ τῶν ψυχῶν ὑμῶν ὡς λόγον ἀποδώσοντες· ἵνα μετὰ χαρᾶς τοῦτο ποιῶσι καὶ μὴ στενάζοντες· ἀλυσιτελὲς γὰρ ὑμῖν τοῦτο.’’
Το γνωρίζουν οι π. Τιμόθεος, π. Αναστάσιος και κ. Ζορμπαλάς;

Ανώνυμος είπε...

Καλον ειναι να ειμαστε αμεροληπτοι!
Αδικοι δεν μπορουν να κληρονομησουν την Βασιλεια Των Ουρανων .
Βλεπετε ,οι ακροατες του αγ.Κυριλλου του Ιεροσολυμων ,ηταν και συνερευνητες...
Ας μην πουμε αλλα...

Ανώνυμος είπε...

Το ‘’Πείθεσθε τοῖς ἡγουμένοις ὑμῶν καὶ ὑπείκετε· αὐτοὶ γὰρ ἀγρυπνοῦσιν ὑπὲρ τῶν ψυχῶν ὑμῶν ὡς λόγον ἀποδώσοντες· ἵνα μετὰ χαρᾶς τοῦτο ποιῶσι καὶ μὴ στενάζοντες· ἀλυσιτελὲς γὰρ ὑμῖν τοῦτο.’’
Το γνωρίζουν οι πικροί κατήγοροι των καλών αντιοικουμενιστών π. Τιμόθεου, π. Αναστάσιου και κ. Ζορμπαλά;;;

Ανώνυμος είπε...

Τί εννοείς ανώνυμε 2:47 μμ;
Δεν σε κατάλαβα καθόλου.

Ανώνυμος είπε...

Αριστα έπραξε ο π. Τιμόθεος Παπασταύρου και δεν επέπληξε, αλλά επαίνεσε δημόσια τον καλό Ορθόδοξο Χριστιανό κ. Ζορμπαλά!!
Πολλά εύγε του!!

Ανώνυμος είπε...

*αντιπαρατεθεί (για το 2:06 μμ)

Ανώνυμος είπε...

Στο ιντερνέτ είδα ότι η διαδρομή Πάτρα Κύθηρα είναι 6 ώρες 41 λεπτά.
Καλό ταξίδι….

ΥΓ:Και από εκεί θα μιλάς σε αίθουσες και ακροατήριο ελεύθερα.

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Τιμόθεος Παπασταύρου είναι μαχητικός Ιεροκήρυκας που ομιλεί την γλώσσα της Αλήθειας έτσι όπως την διδάσκει το Ιερό Ευαγγέλιο και οι ιεροί Κανόνες της Αγίας μας Εκκλησίας.
Υπήρξε μαθητής του μεγίστου Κανονολόγου της Εκκλησίας μας Αρχιμ. Επιφανίου Θεοδωροπούλου τα βήματα του οποίου με σεβασμό ακολουθεί.
Γαλουχήθηκε στην Αναπλαστική Σχολή Πατρών με την διδασκαλία του αγίου Γέροντα Αρχιμ. π. Γερβασίου Παρασκευόπουλου.
Εκπαιδεύτηκε με τον αγωνιστή ιερέα Πρωτ. Αναστάσιο Γκοτσόπουλο στην πνευματική έπαλξη της οδού Παπαφλέσσα υπό του μακαρίου ανεπανάληπτου Κατηχητού Γεωργίου Οικονόμου περί του οποίου και έχει συγγράψει βιβλίο.
Δεν φοβάται να ομιλεί όπως δεν φοβόντουσαν οι Επίσκοπος Φλωρίνης Αυγουστίνος, και ο μάρτυς θεολόγος Νικόλαος Σωτηρόπουλος.
Πανσεβάσμιε π. Τιμόθεε συνέχισε να ομιλείς και να διαφωτίζεις τον λαό του Θεού. έχει ανάγκη να ακούει λόγο ανόθευτο αγιογραφικό, εκκλησιαστικό, και Πατερικό.
π. Γεώργιος

Ανώνυμος είπε...

Καλά μυαλά ανώνυμε 3:58 μμ!!
Και χωρίς χολή κατά των αντιοικουμενιστών κληρικών της Πάτρας...

Ανώνυμος είπε...

Πολλά πολλά μπράβο στον π. Γεώργιο (4:14 μμ)!!!

Ορθόδοξος

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον π. Γεώργιο!!!

Ευχαριστούμε πάτερ!!!

Ανώνυμος είπε...

Ευλογείτε π. Γεώργιε!

Σας παρακαλούμε να γράφετε πιο συχνά κανένα σχόλιο στο παρόν μπλογκ. Γράφετε πολύ καλά σχόλια.