Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Προκοπίου Παυλοπούλου κατά την συνάντησή του με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ.Θεόφιλο


 Δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας 
κ.Προκοπίου Παυλοπούλου 
κατά την συνάντησή του με τον 
Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ.Θεόφιλο

Μακαριώτατε,
η Ελληνική Πολιτεία βρίσκεται στο πλευρό σας και στο πλευρό του Παλαίφατου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, στον αγώνα σας για την υπεράσπιση των αρχών και αξιών της Ορθόδοξης Χριστιανοσύνης. Και στο πλαίσιο αυτό προσβλέπουμε, αναφέροντας ως κορυφαίο παράδειγμα εκείνο της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην αμέριστη στήριξή σας προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στον δικό του αγώνα για την εκπροσώπηση και στήριξη των απανταχού Ορθοδόξων Χριστιανών, ιδίως στους σημερινούς χαλεπούς και ταραγμένους καιρούς μας.  

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ορθότατα ομιλεί και δίνει τις σοφές του συμβουλές ο Προέδρος της Δημοκρατίας προς τον Ιεροσολύμων.
Αυτόν τον Πρόεδρο με την ευλάβεια και την προσήλωση στην Ορθοδοξία δεν τον ενέκρινα οι κυβερνητικοί παράγονται (Κυρ. Μητσοτάκης) για να συνεχίσει.

Νικόλαος Μεσσαλάς είπε...

Μπράβο στόν Πρόεδρο τῆς Ἑλληνικῆς Δημοκρατίας γιά τή δήλωσή του. Δυστυχῶς ὁ Πατριάρχης Ἱεροσολύμων ἀντί νά ὑποστηρίζει τόν Οἰκουμενικό Πατριάρχη μας γιά τό Οὐκρανικό συμπορεύεται μέ τόν Πατριάρχη Μόσχας καί δέν καταλαβαίνει τά σκοτεινά σχέδιά του, πρᾶγμα πού ὁ κ. Προκόπης Παυλόπουλος, πολιτικός ὤν, ἀντιλαμβάνεται.
Μέ ἀγάπη Χριστοῦ καί εὐχές
π. Νικόλαος

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς θα μας λείψουν τέτοιες όμορφες παρεμβάσεις από τον πρώτο πολίτη της χώρας...
Το οξύμωρο, αυτός, ο σημερινός ΠτΔ, μια επιλογή της "αθεης" αριστεράς....α,ρε πως τα φέρνει η ζωή, τι εκπλήξεις μας περιμένουν....ο Θεός είναι τόσο απρόβλεπτος....