Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020

Ο κόσμος των δολοφονημένων είναι πιο δυνατός από τους δολοφόνους τους και εκδικείται φοβερά. - Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς


Μου γράφεις πως κάτι σε αναστατώνει στον ύπνο. Τρία παιδιά εμφανίζονται μόλις κλείσεις τα μάτια και γελούν μαζί σου, σε κοροϊδεύουν, σε απειλούν και σε τρομάζουν.
Πήγες, είπες, σε έξυπνους ανθρώπους και έψαχνες φάρμακο. Εκείνοι σου είπαν: «Δεν είναι τίποτα»! Εσύ τους είπες: «Αφού δεν είναι τίποτα διώξτε αυτό το τέρας από μένα! Μα, μπορεί να μην είναι τίποτα εκείνο που δεν μ’ αφήνει να ησυχάσω ήδη έξι μήνες»; Και εκείνοι σου απάντησαν: «Άλλαξε αέρα, πήγαινε σε χαρούμενες παρέες, να τρέφεσαι καλύτερα. Αυτό είναι απλή υποχονδρία».
Ξέρω, αδελφή, τέτοιους «έξυπνους». Αυτοί έπιασαν στο στόμα τους έτσι μερικές λέξεις όπως «υποχονδρία», «τηλεπάθεια», «αυθυποβολή», με τις οποίες προσπερνούν την αδιαμφισβήτητη πνευματική πραγματικότητα και σε καθημερινή βάση μιλούν στον αέρα, με ελαφρότητα και άγνοια σαν να μιλά το κρασί.

Εγώ πιστεύω ότι αυτά τα τρία παιδιά που εμφανίζονται είναι τα ίδια εκείνα τρία δικά σου παιδιά που εσύ κατά την προσωπική σου ομολογία νέκρωσες πριν ο λαμπερός ήλιος τα φιλήσει ζωντανά. Και αυτά τώρα σε εκδικούνται. Και η εκδίκηση των νεκρών είναι πολύ φρικαλέα!
Επειδή εσύ αυτοαποκαλείσαι διαβασμένη γυναίκα, θα σου μιλήσω από τα βιβλία. Από το βιβλία θα θυμηθείς τον Μάκβεθ ή πώς το πνεύμα ενός νεκρού ανθρώπου σκότωσε τον Άγγλο βασιλιά. Διάβασες οπωσδήποτε πως ο βασιλιάς Βλάδισλαβ, δολοφόνος του βασιλιά Βλαδίμηρου, δολοφονήθηκε από το πνεύμα του Βλαδίμηρου. Όμως ίσως διάβασες για την ακόλουθη περίπτωση. Ο Βυζαντινός βασιλιάς Κώνστας είχε αδελφό τον Θεοδόσιο, τον οποίο δεν αγαπούσε, επειδή φοβόταν να μην τον ρίξει από τον θρόνο. Γι’ αυτό ο Κώνστας ανάγκασε τον Θεοδόσιο να γίνει διάκονος.
Αλλά ο φόβος δεν άφηνε τον βασιλιά ούτε τότε. Τελικά ο βασιλιάς αποφάσισε να εγκληματήσει. Κανόνισε ώστε να σκοτώσουν τον Θεοδόσιο. Όταν πέτυχε τον δόλιο σκοπό του ανέπνευσε η ψυχή του νομίζοντας ότι για πάντα ελευθερώθηκε από τον αντίπαλό του. Όμως ο αδαής δεν φαντάστηκε ότι οι νεκροί είναι πιο δυνατοί από τους ζωντανούς και ότι εκείνος που σκοτώνει αθώο άνθρωπο στην πραγματικότητα δεν νικά αλλά παραδίδει τα όπλα μπροστά στον νεκρό. Μετά από αυτό μια νύχτα ο δολοφονημένος διάκονος Θεοδόσιος εμφανίστηκε στον αδελφό του, τον βασιλιά, με ένα ποτήρι αίμα που άχνιζε και φώναξε με φοβερή φωνή: «Πιες αδελφέ»! Ο βασιλιάς αναπήδησε, ξεσήκωσε όλο το παλάτι όμως κανένας δεν ήξερε να του πει τίποτα. Μια άλλη νύχτα επαναλήφθηκε η ίδια σκηνή: Ο διάκονος με ένα ποτήρι αίμα και τη φρικτή κραυγή: «Πιες αδελφέ»! Ο βασιλιάς ξεσήκωσε όλη την Κωνσταντινούπολη, όμως όλοι τον χάζευαν όπως εσένα εκείνοι οι έξυπνοι που σε στέλνουν στον καθαρό αέρα και την καλύτερη κουζίνα. Πάλι μια νύχτα επαναλήφθηκε το ίδιο. Τελικά ο βασιλιάς Κώνστας βρέθηκε ξαφνικά ένα πρωί νεκρός στο κρεβάτι του.
Διαβάζεις την Αγία Γραφή; Εκεί έχουν ειπωθεί όλα, όλα έχουν εξηγηθεί, πώς και γιατί οι νεκροί εκδικούνται τους ζωντανούς. Διάβασε άλλη μια φορά για τον Κάιν ο οποίος λόγω της δολοφονίας του αδελφού του πουθενά και ποτέ δεν έβρισκε ειρήνη. Διάβασε πώς το πνεύμα του προσβεβλημένου Σαμουήλ εκδικείτο τον Σαούλ. Και πώς ο καημένος ο Δαβίδ φρικτά βασανιζόταν, χρόνια και χρόνια, λόγω της δολοφονίας του Ούριε. Και ακόμα θα βρεις χιλιάδες και χιλιάδες παρόμοιες περιπτώσεις από τον Κάιν έως εσένα. Και θα καταλάβεις τι σε βασανίζει και γιατί. Θα καταλάβεις ότι ο κόσμος των δολοφονημένων είναι πιο δυνατός από τους δολοφόνους τους και εκδικείται φοβερά.
Πρώτα κατάλαβε αυτό και κατανόησέ το. Ύστερα κάνε ό,τι μπορείς για τα σκοτωμένα παιδιά σου. Και ο ελεήμων Θεός, στον Οποίο δεν υπάρχουν νεκροί, θα σε συγχωρήσει και θα σου χαρίσει ειρήνη. Και όσο για όλα εκείνα που πρέπει να πράξεις ρώτησε την Εκκλησία. Οι ιερείς τα ξέρουν. Ο Θεός να σε ελεήσει!

Γράμμα του Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς σε μια κυρία
Από το βιβλίο “Δρόμος χωρίς Θεό δεν αντέχεται.”,
Ιεραποστολικές επιστολές Α’, εκδόσεις “Εν πλω”


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ δυνατό ξυπνητήρι!!!

Πολύ έξυπνη ανάρτηση.

Γιάννης Ιωαννίδης είπε...

Βεβαίως για το έγκλημα των εκτρώσεων υπάρχει πυραμίδα ευθυνών.
Φταίνε οι γονείς.
Φταίνε οι γονείς των γονέων.
Φταίνε οι ιατροί.
Φταίει το φεμινιστικό κίνημα, η αντίχριστη διανόηση, ο ωφελιμισμός, τα ΜΜΕ, οι δημοσιογράφοι, οι βουλευτές, η εκτελεστική εξουσία, κλπ.
Ωστόσο, σε κάθε κατηγορία συνυπευθύνων, μπορεί κανείς να αναγνωρίσει ελαφρυντικά.
Υπάρχει μία κατηγορία, που δεν έχει ελαφρυντικά.
Εμείς, οι νομικοί.
«Ουαί τοις νομικοίς», είπε κυριολεκτικώς, αλλά και προφητικώς, ο Χριστός.
Οι νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, εμπνεόμενες από Καθηγητές της Νομικής, θεωρητικούς θεμελιωτές του «δικαιώματος» στην έκτρωση, έστρωσαν το χαλί των εκτρώσεων. Χωρίς την επιμελημένη διαμόρφωση των νομοθετικών διατάξεων που τις επιτρέπουν, η διεξαγωγή τους θα ήταν παράτολμη, δύσκολη και κινδυνώδης. Τώρα κατέστη είδος φυσικής ευχερείας.
Πολλοί από τους εισηγητές της νομοθετικής κατοχύρωσης των εκτρώσεων είναι ακόμη εν ζωή και στην ενεργό ακαδημαϊκή δράση. Δεν θέλω να τους κατονομάσω.
Συνυπεύθυνοι και οι δικαστές μας, οι οποίοι περιέβαλλαν με συνταγματική περιωπή και κύρος το «δικαίωμα» διακοπής της κυήσεως και επιβάλλουν αυστηρές χρηματικές κυρώσεις στους ιατρούς, που από αμέλειά τους, δεν γνωστοποιούν στους γονείς το σοβαρό ελάττωμα του εμβρύου τους, που προκύπτει από τον προγεννητικό έλεγχο, ώστε να τους δοθεί η ευχέρεια να το εκτρώσουν.
Το θέμα είναι βεβαίως όχι απλώς να διαμαρτυρόμεθα και να επισημαίνουμε τους υπευθύνους για την γενοκτονία των Ευρωπαιοαμερικανών και πρώτων των Ελλήνων, που συντελείται με τις εκτρώσεις, αλλά να συμβάλλουμε θετικά στον περιορισμό τους.
Πώς; Με ποιον, πράγματι, αποτελεσματικό τρόπο;
Πρέπει να γίνει μία αρχή, να επέλθει μία ρωγμή στο σύστημα προστασίας του «δικαιώματος» στην έκτρωση και από την ρωγμή αυτήν θα αρχίσει η κατάρρευσή του.
Γιάννης Ιωαννίδης

Ανώνυμος είπε...

Σωστά μιλάει με αυστηρό τόνο ο κ. Ιωαννίδης στο σχόλιο του για το τσουφλίζον ζήτημα των εθνοκτόνων εκτρώσεων.

Μακάρι να μιλάει το ίδιο σωστά και αυστηρά και για τον οικουμενισμό και την ευθύνη των οικουμενιστών.

Χριστιανός Ορθόδοξος