Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Ελεούσης Πατρών - Αλέξανδρος Κολλιόπουλος

Στο πανσεβάσμιο Μοναστήρι της Παναγίας Ελεούσης, ετελέσθη σήμερα Κυριακή ΙΒ΄Λουκά (10 Λεπρών) του Οσίου Μακαρίου του Αιγυπτίου, του Αγ. Μάρκου του Ευγενικού και Αρσενίου Κερκύρας, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου.





Πλήθος φιλομόναχων πιστών από την Πάτρα και από την ευρύτερη περιοχή συμμετείχε στην Θεία Λειτουργία. Την ημέρα αυτή άγει τα ονομαστήριά της η Ηγουμένη της Μονής, Γερόντισσα Μακαρία. Ο Σεβασμιώτατος κ. Αμβρόσιος συνδέεται με τη Γερόντισσα και γενικά με το μοναστήρι, από την επανίδρυση της Αδελφότητας. Έκαρε μοναχή την Αδελφή της Μονής, Νεκταρία Χαλκιοπούλου, ενώ μακαριστός Μητροπολίτης πρώην Πατρών κυρός Νικόδημος την νυν Γερόντισσα Μακαρία, στις 14–1–1982.
Άλλωστε και δύο έλκουν (Σεβασμιώτατος Αμβρόσιος & Γερόντισσα Μακαρία) Πατρινή καταγωγή και δη από την ενορία Παντοκράτορος.
Συλλειτούργησαν ο Αρχιμανδρίτης π. Χριστοφόρος Μυτιλήνης (Ιεροκήρυκας της Ι.Μ. Πατρών) και οι Διάκονοι Γεώργιος Γούτσος και Σταμάτιος (Ι.Μ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας).

Ο Σεβασμιώτατος στην προσλαλιά του, ανέφερε, ότι δεν θα ομιλήσει πνευματικά αφού ευρίσκεται εις περίοδον αυτοσυγκεντρώσεως, περισυλλογής, δακρύων μετανοίας και προσευχής! Ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο για την άδεια που του έδωσε ώστε να λειτουργήσει στην Ιερά Μονή Παναγίας Ελεούσης και ευχήθηκε στην Γερόντισσα να συνεχίσει το πολύκαρπο και θαυμαστό έργο που επιτελείται όλα αυτά τα χρόνια προς δόξαν Θεού, ενώ, επαίνεσε την ποιότητα, την συνοχή και την ενότητα της Αδελφότητας. Και ολοκλήρωσε λέγοντας ότι είναι ένας πραγματικός Φάρος της Ορθοδοξίας.
Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχε η Αντιδήμαρχος κα Αναστασία Τογιοπούλου και ο βοηθός Περιφερειάρχου κ. Νικόλαος Κατσουγκράκης.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, η Αδελφές της Μονής προσέφεραν πλούσιο κέρασμα σε όλους τους παρισταμένους.
Το μεσημέρι, η Αδελφότητα της Μονής προσέφερε τιμητικό γεύμα στον Σεβασμιώτατο Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, στον Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίο, στον Θεοφιλέστατο κ. Χρύσανθο, στο Πρωτοσύγκελλο της Ι.Μ. Πατρών π. Αρτέμιο Αργυρόπουλο και σε άλλους κληρικούς, αλλά και λαϊκούς. 
Αλέξανδρος Κολλιόπουλος









4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φιλόξενο Μοναστήρι με Ηγουμένη η οποία ακούει και βοηθά τον προσκυνητή. Τα χρόνια της να είναι πολλά και με υγεία.

Ανώνυμος είπε...

Μακαρία το όνομά της και όποιος την γνωρίσει μακαρίζει την Θεοτόκο την Ελεούσα που την γνώρισε.
Πολύχρονη.

Ανώνυμος είπε...

Είναι ένα καλό Μοναστήρι με αγάπη και πνεύμα φιλοξενίας που οι μοναχές με την Ηγουμένη μας βοηθούν στην πνευματική μας ζωή.
Τα έτη πολλά της αγίας Ηγουμένης Μακαρίας να είναι.

Ανώνυμος είπε...

Έχετε αδικήσει τον μητροπολίτη Αμβρόσιο. Όταν ήταν ενεργός μητροπολίτης δεν δημοσιεύατε τις πολύ καλές ανακοινώσεις του που ξυπνούσαν τον λαό από τους κινδύνους από τον Οικουμενισμό, την αθεΐα αλλά και μιλούσαν και για τους εθνικούς κινδύνους.

Χριστιανός Ορθόδοξος