Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ. Ας προσφέρουμε απλόχερα.


Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ. 
Ας προσφέρουμε απλόχερα. 
Για την αγάπη του Χριστού!


Με μεγάλη θλίψη και πόνο καρδιάς βιώνουμε την κρίση των πυρκαγιών, που ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μας τις τελευταίες ημέρες, εδώ στην ευλογημένη Αυστραλία μας. Συμμεριζόμαστε τη θλίψη των οικογενειών και των φίλων, που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων των εθελοντών πυροσβεστών, που έχασαν τη ζωή τους, ενώ μάχονταν ηρωικά με την κόλαση της φωτιάς. Πέρα από τις πολύτιμες ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν, η καταστροφή χιλιάδων εκταρίων γης, οπωροφόρων δένδρων, πολύτιμων αμπελώνων, τοπικών επιχειρήσεων, αθώων ειδών άγριας πανίδας και χιλιάδων σπιτιών έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα διαβίωσης σε πολλούς συνανθρώπους μας.
Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας συμμερίζεται τον πόνο και συμπάσχει με όλους όσους έχουν πληγεί. Ωστόσο, το ξέρουμε καλά, ότι τα ευγενικά και ευαίσθητα λόγια δεν αρκούν. Πολλοί συμπατριώτες μας χρειάζονται έμπρακτη υλική βοήθεια τούτη την ώρα, αφού έχουν χάσει τα πάντα από τις καταστροφές που προκλήθηκαν από πυρκαγιές σε όλη σχεδόν τη χώρα. Είναι καιρός, λοιπόν, τα λόγια να γίνουν πράξη. Είναι καιρός να μετατρέψουμε τη Χριστιανική διδασκαλία σε έμπρακτη και οργανωμένη αγάπη και φιλανθρωπία για τον πλησίον.

Για τον λόγο αυτό την Κυριακή, 5 Ιανουαρίου, θα περιαχθεί δίσκος σε όλες τις Ελληνορθόδοξες Ενορίες της Αυστραλίας. Τα χρήματα που θα συλλεγούν από αυτό τον έρανο, θα διασφαλίσουμε ότι θα φτάσουν στους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.
Παράλληλα καλούμε όλους όσους θέλουν και μπορούν – Έλληνες και μη Έλληνες, Ορθοδόξους και μη Ορθοδόξους, Χριστιανούς και μη Χριστιανούς, πιστούς και αθέους, μικρούς και μεγάλους, ακόμη και τα μικρά παιδιά και τους μαθητές όλων των βαθμίδων των σχολείων της χώρας – να καταθέσουν χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό, που υπάρχει για τον συγκεκριμένο σκοπό, με τα στοιχεία:

Ελληνικός Ορθόδοξος Έρανος Πυρκαγιών
GREEK ORTHODOX ARCHDIOCESE OF AUSTRALIA
ΝΑΒ ΒΑΝΚ
BSB:082-057
ACCOUNT:616958567

Ή να κάνουν δωρεές μέσω των διαφόρων ιστοτόπων της Αρχιεπισκοπής μας, των ενοριών και των φιλανθρωπικών οργανώσεων, προκειμένου να βοηθήσουμε τους εμπερίστατους αδελφούς μας.


Όλες οι δωρεές άνω των $2 θα είναι απαλλαγμένες από φορολογία, ενώ μέσα σε σαράντα ημέρες η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας θα δημοσιεύσει τα ονόματα των δωρητών, τα ποσά τα οποία κατέθεσε ο καθένας, καθώς και το πώς τα χρήματα διανεμήθηκαν. Σας παρακαλώ θερμώς να προσφέρετε όσο πιο γενναιόδωρα μπορείτε.
Ακόμη, προτρέπω πατρικώς όλους τους ανθρώπους μας να μην χάνουν τις ελπίδες τους προς το Θεό. Η αγάπη του Θεού, αναμφισβήτητα, θα κυριαρχήσει μέσα από την τραγωδία και τα βάσανα που αντιμετωπίζουμε. Σας προτείνω να προσευχηθούμε. Να γονατίσουμε και να παρακαλέσουμε θερμά τον φιλάνθρωπο Κύριό μας να απελευθερώσει τη βροχή από τους ουρανούς, για να σβήσει τις πιο καταστρεπτικές φωτιές που έχουν κλονίσει μέχρι τώρα την όμορφη Αυστραλία μας. Με κέντρο το Χριστό, ας ενώσουμε τις καρδιές και τις ψυχές μας, έτσι ώστε οι σιωπηλές μας κραυγές να φτάσουν στο θρόνο του Θεού.
Με την ευκαιρία του παρόντος Δελτίου Τύπου, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας εκφράζει, για μία ακόμη φορά, τα θερμά της συγχαρητήρια στους εθελοντές πυροσβέστες. Είμαστε όλοι υπερήφανοι γι’ αυτούς, διότι έχουν περάσει ατελείωτες ώρες και ημέρες προσπαθώντας να σώσουν ζωές και περιουσίες. Η θαρραλέα θυσία τους και ο γενναίος αλτρουισμός τους είναι αξιοθαύμαστοι.
Τέλος, μεταφέρω σε όλους τις ευχές του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος, παρά τις πολλές του υποχρεώσεις, στρέφει την αγάπη της καρδιάς και την πατρική του μέριμνα εδώ στην μακρινή Αυστραλία και συνεχώς ενημερώνεται για την κρίσιμη κατάσταση που βασανίζει τη χώρα μας.
Αγαπητοί μου φίλες και φίλοι,
Είμαι σίγουρος ότι θα ανταποκριθείτε, όχι στη φωνή του Αρχιεπισκόπου σας, αλλά στον πόνο των συνανθρώπων μας. Ανοίξτε την καρδιά σας και απλώστε τα χέρια σας.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την άμεση ανταπόκρισή σας και εύχομαι κανείς ποτέ να μην βιώσει την κόλαση της φωτιάς, ούτε σε αυτή τη ζωή ούτε και στην άλλη.
Με πατρικές ευχές και εν Κυρίω αγάπη
Ο Αρχιεπίσκοπός σας
+ Ο Αυστραλίας Μακάριος

Δεν υπάρχουν σχόλια: