Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Ο Θεός να βοηθήσει την μικρή Μαρία. - Μητροπολίτης Κανάγκας Θεοδόσιος


  Επιστρέφοντας σήμερα από την ενορία της Αγίας Σοφίας Λουκογκα, δέχθηκα τηλεφώνημα από την αδελφή Ευαγγελία, προκειμένου να επισκεφθώ σε ένα μικρό νοσοκομείο,  ένα μικρό κοριτσάκι με το όνομα Μαρία.
Τα ματάκια της ήταν γυρίσει προς τα επάνω, το κορμάκι της σκελετωμένο, η μαμά του δακρυσμένη..... Τι περιμένουν.... το θαύμα!!!! Κάναμε προσευχή.
Οι αδελφές της ιεραποστολής είχαν δώσει τα φάρμακα. Οι γιατροί μας είπαν πως έχει έλλειψη πρωτεϊνών. Τρέξαμε να αγοράσουμε κοτόπουλο, μοσχάρι, γάλα και κρέμες....
Ο Θεός να βοηθήσει την μικρή Μαρία.

Η ιεραποστολική Μητρόπολη μας, με την ευλογημένη συμπαράσταση της Αδελφότητος του «Σωτήρος», και των Αδελφών από τις γυναικείες Αδελφότητες, που θυσιαστικά εργάζονται στην Κανάγκα, συνεχίζει το ιεραποστολικό έργο, το οποίο και θεμελίωσαν οι αείμνηστοι ιεραπόστολοι: π. Χρυσόστομος Παπασαραντόπουλος, π. Χαρίτων Πνευματικάκις και ο Μητροπολίτης Πενταπόλεως Ιγνάτιος.  
Μητροπολίτης Κανάγκας Θεοδόσιος

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να σας χαρίζει ψυχικές και σωματικές δυνάμεις ο Κύριος μας σεβασμιώτατε κ. Θεοδόσιε για να φροντίζεται εκτός από την σωτηρία των ψυχών και για τον σωματικό πόνο των ανθρώπων και μάλιστα αυτών των αθώων παιδιών που υποφέρουν από τον υποσιτισμό. . ..

Ανώνυμος είπε...

Συγκινητικές τέτοιες περιγραφές τις οποίες συνοδεύουν και φωτογραφίες. Η όλη εστίαση όμως στο θέμα είναι ότι εκτός από τις ευλογίες του δεσπότη, και τις ισχνές δικές μας προσευχές, για μικρή Μαρία, και την κάθε Μαρία, η Μητρόπολη συνέδραμε με τα φάρμακα και τα υλικά αγαθά. Αυτή είναι η έμπρακτη αγάπη, και η από μας μεγαλύτερη αγάπη πρέπει να είναι ο οβολός μας στην ιεραποστολή.
Οι Λόγοι του Κυρίου προς όλους μας είναι:
Τότε ἐρεῖ καὶ τοῖς ἐξ εὐωνύμων· πορεύεσθε ἀπ᾿ ἐμοῦ οἱ κατηραμένοι εἰς τὸ πῦρ τὸ αἰώνιον τὸ ἡτοιμασμένον τῷ διαβόλῳ καὶ τοῖς ἀγγέλοις αὐτοῦ. Ἐπείνασα γάρ, καὶ οὐκ ἐδώκατέ μοι φαγεῖν, ἐδίψησα, καὶ οὐκ ἐποτίσατέ με, ξένος ἤμην, καὶ οὐ συνηγάγετέ με, γυμνός, καὶ οὐ περιεβάλετέ με, ἀσθενὴς καὶ ἐν φυλακῇ, καὶ οὐκ ἐπεσκέψασθέ με. …...
Τότε ἀποκριθήσεται αὐτοῖς λέγων· ἀμὴν λέγω ὑμῖν, ἐφ᾿ὅσον οὐκ ἐποιήσατε ἑνὶ τούτων τῶν ἐλαχίστων, οὐδὲ ἐμοὶ ἐποιήσατε.
Καὶ ἀπελεύσονται οὗτοι εἰς κόλασιν αἰώνιον, οἱ δὲ δίκαιοι εἰς ζωὴν αἰώνιον.

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεός να βοηθά όλους τους πιστούς των ιεραποστολικών μητροπόλεων και βέβαια τα μικρά παιδιά. Να στηρίζει ταυτόχρονα και τους συγχρόνους ιεραποστόλους Μητροπολίτες που τρέχουν για να μεταφέρουν «έμπρακτα» την αγάπη του Χριστού και με το ευλογημένο ράσο τους να δείξουν την ορθοδοξία και τα πιστεύω της.

Ανώνυμος είπε...

Οι προγονοί μας έλεγαν ότι «συν Αθηνά και χείρα κίνη». Εν σοφία τα έλεγαν. Και εδώ εκτός από την προσευχή προς τον Θεό (αναγκαία) και την αρχιερατική ευλογία (που είναι θησαυρός) ο σεβ. κ. Θεοδόσιος έκανε και αυτό που οφείλει κάθε άνθρωπος να κάνει, να βοηθά και στα υλικά (φάρμακα-φαγητό) για την πλήρη αποκατάσταση της υγείας. Ας διδαχθούμε όλοι μας αδελφοί ορθόδοξοι χριστιανοί πρώτα η αφεντιά μου και μετά και εσείς.
Καλή σαρακοστή με έργα αγάπης.

Ανώνυμος είπε...

Εις πολλά έτη Δέσποτα.
Ο αρχιερέας Θεοδόσιος μας δείχνει πως εκτός από επίσκοπος στην Μητρόπολη Κανάγκας, πρώτα απ’ όλα, είναι άνθρωπο που συμπονά τον συνάνθρωπο. Δεν ξέρω αν μια τέτοια εντύπωση μπορεί να θεωρηθεί έπαινος για έναν επίσκοπο. Πιθανώς, σε άλλες καταστάσεις/συνθήκες, θα μπορούσε να είναι διαφορετικός. Αν ήταν στην Ελλάδα μπορεί. Στην Αφρική όμως υπάρχουν άλλες ανάγκες διαφορετικές από τις δικές μας. Εμείς με τις όποιες μικρές ή μεγάλες ανέσεις μας πρέπει να πράξουμε κάτι για τούς πολλούς άλλους ανθρώπους τους μαύρους αδελφούς με την λευκή ψυχή που περιμένουν κάποια βοήθεια και υποστήριξη από αυτόν και κατ’ επέκταση από μας.
Καλή και ταχύτατη ανάρρωση στην Μαρία.

Ανώνυμος είπε...

Καλή σας ημέρα και Καλή Σαρακοστή να έχουμε! Ελέγχομαι εσωτερικά από αυτή την ανάρτηση του άξιου και πανάξιου Ιεραποστόλου Σεβασμιωτάτου Κανάγκας μαζί με όλη την ομάδα του. Μπορεί κάποιος υπεύθυνα να με πληροφορήσει πώς μπορώ από εδώ που διαμένω (Πύργος) να βοηθήσω άμεσα αυτό το κοριτσάκι ή και άλλο παρόμοιο περιστατικό;;;Καλά τα λόγια και οι ευχές αλλά χρειάζεται και η υλική βοήθεια από ότι φαντάζομαι! Σας ευχαριστώ πολύ! Καλή Δύναμη στο πολύ δύσκολο έργο σας! Πηνελόπη Τ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
«Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ»
ΚΟΡΙΝΘΟΥ 449 & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ, ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ. 2610-330277, 6949555999, 6936784400
e-mail: i.xrysostomos.patra@gmail.com

Για καταθέσεις στην Ιερά Μητροπόλη Κανάγκας (Κονγκό)

Τράπεζα Πειραιώς: GR1801725070005507096374505

Ανώνυμος είπε...

Ο σεβασμιότατος μας δείχνει τον δρόμο της χριστιανικής αγάπης.