Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

Έχουμε ανάγκην από ταπείνωσι - π. Γαβριήλ Αθανασιάδης

Από τίποτε άλλο δεν έχουμε τόσην ανάγκην εμείς οι άνθρωποι της εποχής μας παρά από ταπείνωσι.  Από ταπείνωσι, όπως μας την διδάσκει η Αγία Γραφή, όπως μας την επαρουσίασε ο Κύριος, όπως την ανέπτυξαν και την βίωσαν οι Πατέρες και οι Άγιοι της Εκκλησίας μας. Όλα θα πήγαιναν πολύ καλύτερα στη ζωή μας και όχι απλώς θα είμασταν λυτρωμένοι από νοσηρές ψυχικές καταστάσεις, αλλά ακόμη θα είμασταν και οι σωστοί και ολοκληρωμένοι και κατά πάντα υγιείς ψυχικά άνθρωποι και θα είχαμε επί πλέον πλουσίαν την χάριν και την ευλογίαν του Θεού στην ζωή μας και στα έργα μας, αν είχαμε λίγη ταπείνωσι.
Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Αθανασιάδης

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιός είναι αυτός; Μπορείτε να μας πείτε δύο λόγια;

Ανώνυμος είπε...

Αν και δεν τον γνωρίζω, είναι πολύ καλό το κομμάτι.

Αναστάσιος είπε...

Προς: 9 Φεβρουαρίου 2020 - 6:45 μ.μ.

Ο π. Γαβριήλ Αθανασιάδης είναι θεολόγος, συγγραφέας, συνταξιούχος Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, και μέλος της Αδελφότητος Θεολόγων «Ο Σωτήρ». Διακόνησε ευδόκιμα στο ιερό Εξομολογητήριο, με εκατοντάδες πνευματικών τέκνων, και έσπειρε τον λόγο του Θεού, με ομιλίες σε ναούς, αίθουσες, και βιβλία τα οποία παλαιότερα είχε εκδώσει η «Χριστιανική Εστία Πατρών» και τώρα η Αδελφότης «Σωτήρ». Ένα από τα βιβλία του με τίτλο «Έχεις Ειρήνη;» (http://anastasiosk.blogspot.com/2020/01/blog-post_906.html) κυκλοφόρησε πρόσφατα σε 7η έκδοση.
Τα τελευταία χρόνια δια λόγους υγείας εφησυχάζει στην Αδελφότητα.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε για την κατατοπιστική ενημέρωση σας.

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Γαβριήλ έχει γράψει ποιμαντική ιστορία στην περιοχή της Πάτρας. Σεβάσμια προσωπικότητα όχι μόνο από τους θρησκεύοντας αλλά από όλη την πατραϊκή κοινωνία.

Ανώνυμος είπε...

τι σημαινει "κομμάτι";

Ανώνυμος είπε...

Κομμάτι κειμένου εννοείται.