Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

Τιμήθηκαν το Σάββατο στην Αγ. Βαρβάρα Πύργου Μνημόσυνο για τους Ήρωες των Ιμίων στον Πύργο

Για μία ακόμη φορά στην Ηλεία τιμήθηκε η μνήμη των ηρωικών πεσόντων, Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, που χάθηκαν στα γεγονότα γύρω από τις βραχονησίδες Ίμια, τον Ιανουάριο του 1996. Συμπληρώθηκαν φέτος 24 έτη από τα δραματικά εκείνα γεγονότα που κορύφωσαν την τουρκική προκλητικότητα και συνδέθηκαν με την απώλεια των Χριστόδουλου Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκου και Έκτορος Γιαλοψού, μελών του Ελικοπτέρου του Ναυτικού μας που εκλήθη από την τότε Στρατιωτική ηγεσία να ερευνήσει τον χώρο των βραχονησίδων.

 Με αφορμή αυτό το γεγονός τελέστηκε Μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Πύργου το πρωί του Σαββάτου 8 Φεβρουαρίου 2020,  με συνδιοργανωτές την Δημοτική Παράταξη «Αναγένεσις στον Δήμο Πύργου» και το Δίκτυο Πολιτών Ηλείας.
Για την σημασία της θυσίας των 3 Ηρώων μίλησε στον Ναό ο εφημέριος της Αγίας Κυριακής π. Βασίλειος Λαγκαδινός, που παρότρυνε τους πιστούς να πιστεύουν στον Τριαδικό Θεό που πάντα στήριζε το Γένος μας, σε όλες τις δύσκολες στιγμές. Το παρών πέραν των άλλων έδωσαν ο Πρόεδρος της Ε.Α.Α.Α. Νομού Ηλείας κ. Σωτήριος Γαραντζιώτης, ο εκπρόσωπος του ΔΣ της Ε.Α.Α.Ν. Νομού Ηλείας κ. Βλάσιος Μπεντεβής, ο Δημοτικός Σύμβουλος Πύργου κ. Χάρης Μιχαλακόπουλος, ο Γραμματέας του Συνδέσμου Οπλιτών Νομού Ηλείας κ. Γεώργιος Κουρκούτας. Ο Απόστρατος του Πολεμικού Ναυτικού κ. Κυριάκος Βασιλάρας, που υπήρξε μέλος της Φρεγάτας ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ, από όπου απονηώθηκε το Ελικόπτερο των 3 ηρώων κ. ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: