Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΣΤΟΝ Ι.Ν ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΛΕΞΙΩΤΙΣΣΗΣ ΠΑΤΡΩΝ

 Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Παναγίας Αλεξιωτίσσης Πατρών και ετέλεσε το τεσσαρακονθήμερο ιερό Μνημόσυνο της Αναστασίας Ζαφειροπούλου. 
Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος ανέφερε τις προϋποθέσεις της σωτηρίας και του αγιασμού μας που είναι η τήρηση του θελήματος του Κυρίου, ότι όλοι είμαστε καλεσμένοι χωρίς διάκριση, στα σημεία που θα προηγηθούν της Δευτέρας παρουσίας αλλά και στα κριτήρια που είναι η πίστη και η αγάπη διότι αγάπη είναι ο ίδιος Κύριος .


Ο Θεοφιλέστατος έκλεισε την ομιλία του με την ευχή να μας αξιώση ο Θεός να ευρεθούμε στα δεξιά του ακούγοντας την προτροπή " Δεύτε οι Ευλογημένοι του Πατρός μου κληρονομήσατε την ητοιμασμένην υμίν Βασιλεία Αμήν".

Κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα, Θεοσκέπαστα, Θεοφρούρητα και καλό και ευλογημένο Τριώδιο.
Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν οι Ιερείς του Ναού π. Βασίλειος Δημητρόπουλος, π. Μιχαήλ Καραγιάννης και οι διάκονοι  π. Δημήτριος Κανελλόπουλος, π. Αλέξανδρος Παναγόπουλος και π. Θεόδωρος Μπουλιέρης.
Αλέξης Στροφύλλας










Δεν υπάρχουν σχόλια: