Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

 Με την δέουσα λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Στρατηλάτου στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Δεμενίκων Πατρών.
Της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε με ευχή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου,  ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος πλαισιούμενος από τον καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Ομπλού π. Νεκτάριο Κωτσάκη καθώς και  από Ιερείς και Διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών. 



 Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αφού αναφέρθηκε εν συντομία στον Βίο του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου ανέλυσε τι είναι η Ορθόδοξος Εκκλησία και ετόνισε η Εκκλησία μας η Αγία είναι συνδεδεμένη με τον Κύριο μας Ιησού Χριστόν ο οποίος είναι ο ιδρυτής της και η κεφαλή του πνευματικού σώματος αυτής.
Η εκκλησία του Χριστού είναι μόνιμος και αιώνιος και ακατάλυτη γιατί θεμέλιό της είναι ο Ιησούς Χριστός, είναι καθίδρυμα θεοσύστατον και δια του Αγίου Πνεύματος Θεοσηντήριτον,είναι αγία καθότι ο ιδρυτής αυτής είναι πανάγιος και καλούμεθα ως μέλη  της Εκκλησίας να βαδίζουμε προς την αγιότητα. 
Η Εκκλησία μας είναι αλάθητος διότι στηρίζετε στην Αγία Γραφή και Ιερά Παράδοση .
Μας αγιάζει με τα αγιαστικά   μέσα ιδιαιτέρως με τα Ιερά Μυστήρια με τα οποία μας ενώνει με τον Θεόν.
Ο Θεοφιλέστατος κατέληξε ότι η εξάπλωση της Εκκλησίας μας στην οικουμένη έγινε με θυσίες και διωγμούς των μελών της "Ει εμέ εδίωξαν και ημας διώξωσι αλλά ο Κύριος μας εβεβαίωσε ότι Πύλαι Άδου ου κατισχύσουσιν αυτής."
Κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος  μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου  για Ετη πολλά, Ευλογημένα, θεοσκέπαστα και θεοφρούρητα.
Τέλος ο Θεοφιλέστατος συνεχάρη τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού αρχιμ. π. Χριστόδουλο Ζώη για την άρτια οργάνωση της πανηγύρεως αλλά  και δια το   πνευματικό έργο που επιτελεί στην ενορία και γενικά στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών.
Αλέξης Στροφύλλας











Δεν υπάρχουν σχόλια: