Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Ο Κοινωνιολόγος Παναγιώτης Μανωλάκος στο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο «Τεχνητή Νοημοσύνη και Διακυβέρνηση»


«4η Βιομηχανική Επανάσταση: Ένας κόσμος που αλλάζει». Ο Κοινωνιολόγος Παναγιώτης Μανωλάκος, στο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο «Τεχνητή Νοημοσύνη και Διακυβέρνηση», της Ενορίας Ευαγγελιστρίας Πειραιώς  
που διοργανώνει η Ενορία Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιστημόνων Πειραιώς, συμμετείχε ως βασικός εισηγητής, την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, ο Αντιπρόεδρος του Πολιτικού Ομίλου «The Catalyst, κ. Παναγιώτης Μανωλάκος, Κοινωνιολόγος της Εργασίας και Οικονομίας.
Ο κ. Μανωλάκος ανέπτυξε το θέμα «4η Βιομηχανική Επανάσταση: Ένας κόσμος που αλλάζει».
Η Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση, όπως εξήγησε, στοχεύει στην απάλειψη των διαφορών μεταξύ της φυσικής, της ψηφιακής και της βιολογικής σφαίρας και αναφέρεται μεταξύ άλλων, στη ρομποτική, τα συστήματα με τεχνητή νοημοσύνη και την τρισδιάστατη εκτύπωση.

Όπως τόνισε ο κ. Μανωλάκος, η Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση αναφέρεται σε διάφορες πτυχές της ζωής, όπως τον τρόπο παραγωγής, τις μεταφορές, την ενέργεια, την πληροφορία και την εκπαίδευση.
Στη συνέχεια έκανε μια ιστορική αναδρομή στις τρεις πρώτες Βιομηχανικές Επαναστάσεις, για να περιγράψει αμέσως μετά τα βασικά χαρακτηριστικά της τελευταίας Βιομηχανικής Επανάστασης που συνοψίζονται σε ένα εκτεταμένο κράτος πρόνοιας, τον εκδημοκρατισμό, την κυριαρχία του χρηματοοικονομικού τομέα, τον διαχωρισμό της ιδιοκτησίας από την διοίκηση των επιχειρήσεων, την αύξηση του πληθυσμού κ.α.
Το Σεμινάριο πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς και θα ολοκληρωθεί στις 13 Μαρτίου. Βασική εισηγήτρια είναι η κα Αθηνά Τοκατλίδου, Ph.D. inArtificial Intelligence. Σύμβουλοι του Σεμιναρίου είναι ο κ. Ισίδωρος Παχουνδάκης και ο κ. Ευστράτιος Σπύρου, Αντιπρόεδροι Maritime Action St. Thomas Polytechnic - OMSGSA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: