Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΕΝΘΡΟΝΙΣΕΩΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΑΝΑΝΓΚΑΣ κ.κ. ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ


ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΕΝΘΡΟΝΙΣΕΩΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΑΝΑΝΓΚΑΣ
κ.κ.  Θ Ε Ο Δ Ο Σ Ι Ο Υ


Σήμερα Κυριακή τῆς Ἀπόκρεω στό τέλος τῆς Θείας Λειτουργίας στόν Ἱερό Ναό Ἁγίου Ἀνδρέου Κανάνγκας, ὁ π. Χριστοφόρος Μυτιλήνης ὑπενθύμισε στό ἐκκλησίασμα ὅτι αὔριο 24 Φεβρουαρίου ἑορτάζουμε τήν 1η ἐπέτειο τῆς ἐνθρονίσεως τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Θεοδοσίου στή Κανάγκα .


Ὁ π. Χριστοφόρος ἐκ μέρους ὅλων τῶν Ἱερέων, τῶν ἀδελφῶν γυναικῶν Ἱεραποστόλων τοῦ πιστοῦ ὀρθοδόξου λαοῦ τοῦ πληρώματος τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Κανάνγας, εὐλαβῶς εὐχήθηκε ὅπως ὁ Ἅγιος Θεός χαρίζει ὑγεία σιδηρά, δυνάμεις πολλές, μακροημέρευση καί ἐλάχιστα ἐμπόδια στόν Μητροπολίτη Κανάνγκας γιά νά ἐργάζεται ἱεραποστολικά καί νά ξεδιψᾶ πνευματικά μέ  τίς ποιμαντικές περιοδεῖες Του τόν λαό τοῦ Θεοῦ πού προσμένει καί ἐμπνέεται ἀπό Ἁγίους καί ταπεινούς Ἐπισκόπους τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας.

Παρότρυνε ἐπίσης ὁ π. Χριστοφόρος τον πιστό λαό κάθε φορά πού θά ἀκούει νά μνημονεύεται στίς ἱερές ἀκολουθίες τό ὄνομα τοῦ ἐπισκόπου Θεοδοσίου μυστικά νά λέει: «ναί Κύριε Τόν Ἐπίσκοπό μας μή Τόν ξεχνᾶς ἀλλά νά Τοῦ χαρίζεις ὑγεία, φωτισμό, ἐμπνεύσεις καί ἔτη πολλά.
Ὅλο τό ἐκκλησίασμα βροντοφώναξε ΑΜΗΝ!



16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεός να του χαρίζει υγεία και μακροημέρευση για να διακονεί την Μητρόπολή του την ιεραποστολική.

Ανώνυμος είπε...

Ένας χρόνος με μεγάλη προσφορά στην Ιεραποστολή. Πολλά έχει κάνει αυτό το χρόνο της ποιμαντορίας του στη επαρχία του. Άξιος!

Ανώνυμος είπε...

Μια συμπλήρωση στην ευχή του σχολιαστή 7:14 μμ.

Και να περιφρουρεί την Πίστη απο τις αιρέσεις των δυτικών "ιεραποστόλων" της Αφρικής.

Ανώνυμος είπε...

Οι Αρχιερείς στις μητροπόλεις τέτοιου είδους είναι καθημερινοί αγωνιστές με πολλές δυσκολίες μέσα σε περιβάλλον άγνωστο. Όχι μόνο τις προσευχές του φυσικού ποιμνίου του αλλά και της δικές μας έχει ανάγκη ο Σεβασμιώτατος. Ο Θεός να τον δυναμώσει στις δυσκολίες και να τον χαλυβδώνει στους αγώνες.

Ανώνυμος είπε...

Και εμείς από το Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας ενώνουμε τις προσευχές μας για τον Σεβ. Θεοδόσιο που μας τιμά με την αρχιεροσύνη του αφού είναι πατριώτης μας αγαπητός.
ΑΞΙΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

Αιτωλοακαρνάν είναι ο επίσκοπος Θεοδόσιος;

Ανώνυμος είπε...

Ήρεμη δύναμη είναι ο Μητροπολίτης Θεοδόσιος και παραδοσιακός. Κάνει καλή και συστηματική εργασία χωρίς να την προβάλει. Ο Θεός βλέπει και τον ανταμείβει για τους κόπους του τος αποστολικούς.

Ανώνυμος είπε...

Καλές και οι ορθόδοξες ήρεμες δυνάμεις, καλές και οι πιο δυναμικές δυνάμεις.

π.Κοσμάς Τσιτσιβός είπε...

Ο θεός να του δίνει δύναμη...ΑΞΙΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

κ. Κωστόπουλε χαίρε εν κυρίω πάντοτε
Τον Μητροπολίτη Κανάγκας δεν τον γνωρίζω διότι κατοικώ σε άλλη πόλη τον έχω όμως γνωρίσει μέσα απο τον Λύχνο TV της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και συγκεκριμένα από συνεντεύξεις με τον Επίσκοπο Κερνίτσης κ. Χρύσανθο και Θαυμάζω το έργο του στην Ιεραποστολή
Να είστε πάντα άξιος Σεβσμιώτατε !

Ανώνυμος είπε...

Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε τον ιεραπόστολο Μητροπολίτη Κανάγκας κ. Θεοδόσιο ηθικά και υλικά, τα γραφεία του Συλλόγου είναι Κορίνθου και Καποδιστρίου επί της Κορίνθου.
Την Ευχή σας Σεβασμιώτατε.
Χ.Α

Ανώνυμος είπε...


Τον άκουσα στον Λύχνο και κατανόησα το σπουδαίο έργο που κάνει. Πολλοί προσπαθούν να γίνουν δεσποτάδες για να έχουν εξουσία. Αυτός πήγε μακριά στα ξένα για να διακονήσει την Εκκλησία και τους πιστούς και να φέρει ανθρώπους στον Χριστό.
ΑΞΙΟΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Θα απαντήσει κανείς στον 24 Φ. 2020 7:53πμ;

Ανώνυμος είπε...

Άγιε Κανάγκας ευχόμαστε τα πνευματικά σας παιδιά να έχετε υγεία και ευλογία απο τον Θεόν. Χαιρόμαστε για το τεράστιο έργο στη ιεραποστολή στην απέραντη Μητρόπολή σου. Σε ευχαριστούμε για τις υπέροχες συνεντεύξεις σου στον Λύχνο μαζί με το Θεοφιλέστατο, καταλαβείνουμε πόσο σε στηρίζει ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.
Έχε πίστη και θάρρος, έχεις την αγάπη μας και τις προσευχές μας.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος είπε...
Ὁ Μητροπολίτης Κανάγκας κ.κ. Θεοδόσιος, κατὰ κόσμος Παῦλος Τσιτσιβός, γεννήθηκε στὸν Κυπάρισσο Αἰτωλοκαρνανίας

25 Φεβρουαρίου 2020 - 10:14 μ.μ.

Demy είπε...

Ναι...