Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΟΜΟ "ΜΥΣΤΙΚΑ ΒΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΗ - ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ" της συγγραφέως Σοφίας Κιόρογλου


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΟΜΟ 
"ΜΥΣΤΙΚΑ ΒΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΗ -
 ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ" 
της συγγραφέως Σοφίας Κιόρογλου

ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΕΚΤΗ

Το Μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου

Η δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Νικιφόροβα αναφέρει στο άρθρο που έγραψε για το Ρωσικό Πρακτορείο «Orthodox Christianity» την εμπειρία μιας ελληνίδας που μετά την επίσκεψή της στην Ιεριχώ, αποφάσισε να ζήσει και να υπηρετήσει το Μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Όπως λέει η κυρία Καλλιόπη Πιστοφίδου:

-Πέρασα το κατώφλι του Μοναστηριού του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου πριν περίπου 4 χρόνια. Ο Γέροντας Χρυσόστομος με εντυπωσίασε με την αγάπη του και την σχέση του με τους ανθρώπους. Είδα τους ασκητικούς αγώνες του στην έρημο, όπου έχτισε πραγματικά μια όαση. Σαν παράδεισος είναι και επέστρεψα για να ζήσω εδώ. Το διακόνημά μου είναι συνήθως στην κουζίνα. Αλλά και ένας άλλος λαϊκός, κύριος Ευστάθιος Ασημάκης, είπε στην δημοσιογράφο τα εξής:


-Όταν ήρθα από την Αθήνα ως προσκυνητής το 1998 είδα τα έργα του γέροντα και αποφάσισα να ξαναγυρίσω για να συνδράμω. Τον ρώτησα για την πιθανότητα να μπορέσω να βοηθήσω και εκείνος μου απάντησε:

-Όποτε και για όσο θέλεις να έρχεσαι, παιδί μου. Σύντομα ξαναβρέθηκα κι έμεινα για 4 μήνες. Πότιζα τα δέντρα, τα λουλούδια και έκανα και άλλα διακονήματα. Ήμουν ευτυχισμένος!


Το βιβλίο της Κυρίας Σοφίας Κιόρογλου μπορείτε να το προμηθευτείτε από το βιβλιοπωλείο της Κυρίας Ψαρουδάκη, στο Μαρούσι, Βασ. Σοφίας 14, στο τηλέφωνο 6972848891

Δεν υπάρχουν σχόλια: