Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

 Με λαμπρότητα εορτάσθη η ιερά μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και Ισαποστόλου Φωτεινής της Σαμαρείτιδος στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής στα  Προσφυγικά  Πατρών.
Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020, ο Θεοφιλέστατος  Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος χοροστάτησε στον Όρθρο και ετέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία,  εν πληθούση εκκλησία.


Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος σύμφωνα με τις σχετικές  αναφορές του Ιερού Ευαγγελίου ( Ιωάννης Δ΄ 1-38).

Έκλεισε την ομιλία του με την προτροπή και εμείς ολόψυχα να αγαπήσουμε τον Θεό και τους αδελφούς μας να γίνουμε κήρυκες της πίστεως μας δια  των λόγων και των έργων μας, και να μετέχουμε στα Άγια Μυστήρια της Εκκλησίας μας για να αξιωθούμε να απολαύσουμε την αιώνια ζωή.
Κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα, Θεοσκέπαστα, Θεοφρούρητα και καλό και ευλογημένο Τριώδιο.
Αλέξης Στροφύλλας






2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ζωντανή και πνευματική ενορία με έντονη Λειτουργική ζωή κάθε μέρα Θεία Λειτουργία όπως το παρεκκλήσιο της Επισκοπής η Αγία Τριάδα Πατρών και ο Άγιος Νεκτάριος Πατρών. Μεγάλη ευλογία οι καθημερινές Θείες Λειτουργίες.Μακάρι και από την άλλη πλευρά να υπάρξη έστω μια Εκκλησία που να τελείται η θεία λειτουργία κάθε μέρα.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΝΝΕΣΙΟΝ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΘΕΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΡΟΟΠΤΟΥ.