Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Jumbo…δαιμόνια!!! - Σαλογιάννης Ιωάννης

 Jumbo…δαιμόνια!!!

Την προηγούμενη εβδομάδα κάναμε με την οικογένειά μας , επίσκεψη στα jumbo της  ακτής  Δυμαίων. Με τρόμο αντικρύσαμε σε ράφια του υπογείου, τις μάσκες   που παρουσιάζω στις φωτογραφίες. Δαιμόνια και τραγόμορφες  μάσκες  για να φορεθούν από Ορθοδόξους Χριστιανούς.
Πολλοί ειδικοί ερευνητές πιστεύουν ότι η επιλογή της αποκριάτικης στολής δεν γίνεται τυχαία, όπως συνήθως νομίζουμε. Και, ενώ έχουμε την εντύπωση ότι κρυβόμαστε πίσω από την αποκριάτικη μάσκα μας, στην πραγματικότητα δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Όταν επιλέγουμε μια αποκριάτικη στολή, στην ουσία, βιώνουμε ένα κομμάτι της φαντασίας μας και φανερώνουμε στους άλλους καλά κρυμμένες πτυχές του εσωτερικού μας κόσμου.

          Πως λοιπόν ο Βαπτισμένος Χριστιανός στο όνομα της Αγίας Τριάδος ο οποίος έχει δώσει υπόσχεση: «Αποτάσση τω Σατανά; και πάσι τοίς έργοις αυτού; και πάση τη λατρεία αυτού; και πάσι τοις αγγέλοις αυτού; και πάση τη πομπή αυτού;»  μπορεί να αγοράζει και να φοράει τέτοιες μάσκες;  Για να δείξει μάλιστα ο βαπτιζόμενος την πλήρη αποστροφή του στο διάβολο, ο ιερέας τον καλεί να κάνει μια πολύ παραστατική πράξη: Να τον φτύσει!

        Ο Mr Jumbo λοιπόν και η Νέα Τάξη Πραγμάτων καλά συνεργάζονται. Βασικός στόχος των δυνάμεων του σκότους είναι να προκαλέσουν πολιτικό, ηθικό και οικονομικό χάος χτυπώντας κυρίως κέντρα πνευματικού και οικονομικού πλούτου. Η Ελλάς, η πιο πλούσια πνευματικά χώρα, βρίσκεται σήμερα αποκομμένη από τις ρίζες της, την Ορθοδοξία και την ελληνική γλώσσα παραδέρνωντας μέσα σε ηθική, πολιτική και οικονομική εξαθλίωση. Η χώρα έπρεπε να χτυπηθεί στην γλώσσα, την θρησκεία, τον πολιτισμό και φυσικά την παιδεία της. «Ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι’ αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ, δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, για να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ».(Heinz Alfred Kissinger)
Μήπως τελικά χρειάζεται να βάλουμε στο περιθώριο όσα και όσους προωθούν τέτοιου είδους μηνύματα; Μήπως ήρθε η στιγμή όλα τα σπίτια να μετατραπούν σε κατ’ οίκον εκκλησίες;  Είσαι οικογενειάρχης; Έχεις γυναίκα και παιδιά; Μαζί με όλα τα μέλη της οικογενείας σου αποτελείτε μια μικρή εκκλησία. Είστε η «κατ’ οίκον εκκλησία», όπως ονομάζει ο απόστολος Παύλος τη συγκέντρωση των μελών της που γινόταν τα πρώτα χρόνια της Χριστιανοσύνης, όταν οι χριστιανοί δεν είχαν δικά τους κτίρια, ναούς, για να προσευχηθούν. Τότε κάθε χριστιανικό σπίτι ήταν μια εκκλησία. Ο αρχηγός της οικογενείας ήταν ιερό πρόσωπο, γιατί με την όλη του χριστιανική διαγωγή ενέπνεε το σεβασμό και συντελούσε να δημιουργείται περιβάλλον θρησκευτικό. Κι όπως μεσ’ στην εκκλησία δεν επιτρέπεται να πει κάποιος άπρεπα λόγια ή να κάμει ασχήμιες, έτσι και μέσα στο σπίτι δεν επιτρεπόταν να λένε λόγια και να κάνουν πράξεις άπρεπες. Κι όπως ο ιερεύς σήμερα χτυπάει την καμπάνα και καλεί τους χριστιανούς στην εκκλησία, έτσι κι ο αρχηγός της οικογενείας τα ευλογημένα εκείνα χρόνια είχε ορισμένες ώρες που καλούσε όλα τα μέλη της οικογενείας σε κοινή προσευχή. Προσεύχονταν το πρωί, προσεύχονταν και το βράδυ προτού να κοιμηθούν. Σπίτι – εκκλησία, ένα κομμάτι του ουρανού, σπίτι – παράδεισος, σπίτι ευλογημένο. Η ιερή συνήθεια να προσεύχεται όλη η οικογένεια μαζί εξακολούθησε να υπάρχει στα χρόνια της τουρκοκρατίας. Στη σκλαβωμένη πατρίδα οι χριστιανικές οικογένειες προσεύχονταν. Η οικογενειακή προσευχή ήταν απαραίτητη. Ήταν κάποτε εποχή που όλα τα παιδιά σου πίστευαν και τα σπίτια ήταν εκκλησίες. Αλλά τώρα στα τελευταία χρόνια, που πολλά και διάφορα και ξένα δαιμόνια μπήκαν στον τόπο μας, άλλαξαν τα χριστιανικά ήθη και έθιμα. Οικογενειακή προσευχή δεν γίνεται πλέον. Χωρίς σταυρό κάθονται στο τραπέζι και τρώνε. Άπρεπα λόγια, αισχρολογίες και βλαστήμιες ακούγονται. Ευαγγέλιο ποτέ δεν ανοίγεται. Συζήτησις χριστιανική δεν γίνεται. Ο Χριστός λείπει απ’ τα σπίτια αυτά. Απ’ τα σημερινά σπίτια λείπει η οικογενειακή προσευχή. Λίγα, μα πολύ λίγα, είναι τα σπίτια εκείνα που οι χριστιανοί γονείς κάθε πρωί και κάθε βράδυ φωνάζουν όλα τα μέλη της οικογενείας και κάνουν κοινή προσευχή. Υπάρχουν και μερικά σπίτια, που κάποιο μέρος το ’χουν διασκευάσει με εικόνες, καντήλια, θυμιάματα κ.τ.λ. Εκεί προσεύχεται όλη η οικογένεια. Σε αυτές τις οικογένειες χρειάζεται να ομοιάσουμε κι εμείς. Είναι υποχρέωση μας πλέον να ομολογούμε καθημερινά Χριστό και να υπερασπιζόμαστε τα Ιερά και τα Όσια της Πατρίδας μας. Πρέπει να το πράξουμε, γιατί όσο θα μένουμε εγκλωβισμένοι στον πόνο, την κατάθλιψη, την αγανάκτηση, την τυφλή οργή,  είναι αδύνατο να προχωρήσουμε. Και εμείς πρέπει να προχωρήσουμε. Αρκετά πέσαμε στις παγίδες τους, αρκετά παίξαμε τα στημένα τους παιχνίδια. Το οφείλουμε στους προγόνους μας, το οφείλουμε στα παιδιά μας.
Σαλογιάννης  Ιωάννης


13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για τα όσα καταγράφει ο αρθρογράφος η ευθύνη είναι δίκιά μας και όχι των ξένων. Αυτά συμβαίνουν στις δικές μας «χριστιανικές» οικογένειες που τρέχουν όταν έχουν πρόβλημα στην Παναγία αλλά εικόνισμα καντήλι και λιβάνι δεν υπάρχει. Για ποιο λόγο πάνε στα καταστήματα αυτά οι χριστιανικές οικογένειες; Εγώ μετά την ομοφυλοφιλική διαφήμιση δεν πάτησα το πόδι μου.

Ανώνυμος είπε...

Τα χριστιανικά σωματεία και τα εκκλησιαστικά συμβούλια γιατί σιωπούν;
Α! Ξέχασα και τα γραφεία νεότητας των Μητροπόλεων.

Ανώνυμος είπε...

Η Μητρόπολη Πατρών, με τα γραφεία νεότητος και την αντιαιρετική ομάδα, χρειάζεται να βγουν στους δρόμους. Πρέπει να σταματήσει αυτός ο κατήφορος. Οι Ιεχωβάδες έχουν ξεχυθεί και παίρνουν ψυχές, το JUMBO το έχει παραξηλώσει , μια με τις γκέι διαφημίσεις , μια με τα σεξουαλικά υπονοούμενα, μια με τα σατανιστικά σύμβολα. Τι άλλο πρέπει να γίνει δηλαδή; Απο που θα προστατευτούν τα παιδιά μας; Βγείτε έξω και διώξτε τους απο την πόλη μας. Επίσης να μην ξαναψωνίσει κανείς απο τα JUMBO. Τι πάτε και ψωνίζετε απο εκει; Γιατι τέτοιου είδους άρθρα να μην δημοσιοποιηθούν και πιο έξω; Τηλεοράσεις - ραδιόφωνα και να τους ''κράξουμε'' σε ΜΜΕ που έχουν μεγαλύτερη εμβέλεια απο το blog του Αναστάσιου. (δεν υποτιμώ το blog. Ελπίζω να καταλαβαίνετε τι εννοώ). Αν ακουστούν αυτές οι απόψεις σε πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια ή ραδιόφωνα τότε θα τους ''κόψουμε'' πελατεία και ίσως αλλάξει κατι.

Ανώνυμος είπε...

Οι σύλλογοι γονέων των σχολείων της πατρίδας μας έχουν πλέον θεσπίσει την εορτή του Καρνάβαλου με διάφορες αϊδίες τις οποίες όχι απλά ανέχονται αλλά φροντίζουν οι ‘’φιλόστοργοι’’ γονείς. Αφού οι γονείς τα προσφέρουν με αγάπη στα παιδιά καλά κάνουν οι έμποροι επιχειρηματίες και εξυπηρετούν τους γονείς.

Ανώνυμος είπε...

Η πελατεία δεν θα κοπεί και σε αυτό βασίζονται οι έμποροι. Γνωρίζουν ότι ο κοσμάκης θα πάει να ψωνίσει. Έχω δει να δίνουν βραβεία σε κατηχητικά με τσάντες από το κατάστημα αυτό. Δεν είναι βέβαια μόνο αυτό είναι και πολλά άλλα. ζούμε στην εποχή του συμβιβασμού που λέει αφού είναι φτηνά και με βολεύει σε αυτό θα πάω. Πάνω από τις αξίες το χρήμα. Αυτοί είμαστε!!!

Ανώνυμος είπε...

Αυτά τα δαιμονικά θα έπρεπε να τα απαγορεύει το κράτος.

Ανώνυμος είπε...

Απαράδεκτα πράγματα για την Ελλάδα αυτά τα φαινόμενα. Πέρα και έξω από τον Χριστιανισμό αυτή η κατάντια είναι ξένη προς το ήθος 20 αιώνων της πολιτισμένης χώρας μας. Αυτά θυμίζουν υποανάπτυκτες άγριες φυλές. Τέτοια κατρακύλα η προηγούμενη γενιά δεν θα μπορούσε να την φανταστεί.

Ανώνυμος είπε...

Τίποτε δεν είναι αφύσικο. Όλα τρέχουν όπως πρέπει. Ο κ. Τζάμπο, κάνει τη δουλειά του κι εμείς θα πρέπει να κάνουμε τη δική μας. Ας αφήσουμε κρίσεις και κατακρίσεις και ας αφιερώσουμε τη ζωή μας στην προσευχή. Το καρναβάλι, για την Πάτρα αποτελεί μια οικονομική ανάσα για τα μαγαζιά. Οι δε μαγαζατορες, χριστιανοί στην πλειοψηφία τους, θρησκευόμενοι οι περισσότεροι, ντύνουν τα μαγαζιά τους στο πνεύμα των ημερών, για να βγει ο επιούσιος. Και αυτοί κατακρίνουν τον mister Jumbo...

Ανώνυμος είπε...

Το κατάντημα της κοινωνίας το βλέπει στις γιορτές που ετοιμάζουν τα σχολεία για το καρναβάλι με τους γονείς να κάνουν καρνάβαλους τα παιδιά τους και να τα ντύνουνε ως διαόλους.
Για τον εκκλησιασμό η σχολική κοινότητα δεν συναινεί για τα πάρτι του διάολου τα καρναβάλια πρώτη και καλύτερη. Αίσχος!

Ανώνυμος είπε...

«Οι μικροί καρναβαλιστές της Πάτρας, φόρεσαν τις χρωματιστές στολές τους και πλημμύρισαν με το κέφι και το χαμόγελο τους κεντρικούς δρόμους της πόλης! η συμμετοχή ήταν μεγάλη με 14.000 μικρούς καρναβαλιστές να χαίρονται με την καρδιά τους!»

Αυτή είναι η Πάτρα σας. Ένα καρναβάλι όχι με την μεταφυσική του Χαλκηδώνος Μελίτωνα αλλά με βρωμιά και δυσωδία που ποτίζει τα μικρά παιδιά. Αυτά ας τα δουν οι φλογεροί κληρικοί που προσπαθούν να προστατεύσουν άλλες εκκλησίες (Ουκρανία) και επιτρέπουν στην ενορία τους τα παιδιά να καρναβαλίζονται.

Πατρινο Καρναβαλι για πάντα
Όλοι στους δρόμους ξενύχτες γυρνούν
Πατρινό Καρναβαλι για πάντα
Όλοι τα πίνουν χορεύουν γελούν
Οι απόκριες φτάσαν
Τα μπουρμπούλια θ' ανοίξουν τα ντόμινο θα βγουν
Να χορέψουν στις πίστες και να ντυθούν
Πάλι σ' αυτό το καρναβάλι
Ξεφάντωμα τρελό και πάλι

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Σαλογιάννης γράφει συνέχεια πολύ καλά.

Ανώνυμος είπε...

"Αλλά τώρα στα τελευταία χρόνια, που πολλά και διάφορα και ξένα δαιμόνια μπήκαν στον τόπο μας, άλλαξαν τα χριστιανικά ήθη και έθιμα. Οικογενειακή προσευχή δεν γίνεται πλέον. Χωρίς σταυρό κάθονται στο τραπέζι και τρώνε. Άπρεπα λόγια, αισχρολογίες και βλαστήμιες ακούγονται. Ευαγγέλιο ποτέ δεν ανοίγεται. Συζήτησις χριστιανική δεν γίνεται. Ο Χριστός λείπει απ’ τα σπίτια αυτά. Απ’ τα σημερινά σπίτια λείπει η οικογενειακή προσευχή. Λίγα, μα πολύ λίγα, είναι τα σπίτια εκείνα που οι χριστιανοί γονείς κάθε πρωί και κάθε βράδυ φωνάζουν όλα τα μέλη της οικογενείας και κάνουν κοινή προσευχή. "

Σε τρεις-τέσσερεις προτάσεις, ο κ. Ι. Σαλογιάννης δίνει την περιγραφή της σύγχρονης κοινωνίας μας και γιατί φθάσαμε σ΄ αυτό το κατάντημα.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΥ ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ;
ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ, ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΕΞΑΠΟΔΩ!!!!!
Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΕΔΙΩΞΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΣ!!!

ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΡΩΜΗΟΣ