Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΤΡΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΗΛΩΣΗ

Ανακοίνωση στην είσοδο του Ι. Ναού Αγ. Νικολάου

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΑΤΡΩΝ
   ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ
        ΑΓΙΟΥ   ΝΙΚΟΛΑΟΥ
               Π Α Τ Ρ Ω Ν
Πάτρα   26 - 3 – 2020
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  -  ΔΗΛΩΣΗ
Αναφορικά με τα δημοσιεύματα σχετικά με τη λειτουργία του Ι. Ναού κατά την εορτή του Ευαγγελισμού αισθάνομαι υποχρεωμένος να γνωρίσω τα εξής:
1. Απευθύνω τις θερμές ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μου στους δεκάδες γνωστούς και αγνώστους, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, από απλούς πιστούς μέχρι και Αρχιερείς,  που εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στο πρόσωπό μου. Τους παρακαλώ να εύχονται να με φωτίζει ο Θεός.
2. Νομίζω ότι γίνεται πολύς ντόρος για το τίποτα… Εν τούτοις αισθάνομαι ότι προστίθεμαι και εγώ στα πολλά θύματα της σύγχρονης ανθρωποφαγίας στο βωμό της τηλεθέασης και των like. Επειδή λοιπόν κάποιοι συστηματικά κυκλοφορούν fake news αναφορικά με τον Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Πατρών και το πρόσωπό μου ενημερώνω υπεύθυνα:
·         Δεν γνωρίζω να μου έχει ασκηθεί κάποια δίωξη. Χθες και σήμερα όλη μέρα ήμουν στον Ι. Ναό (στο κέντρο πόλης της Πάτρας)  και στο σπίτι μου και δεν ενοχλήθηκα στο ελάχιστο από αστυνομικές ή εισαγγελικές Αρχές.

·         Όσοι απευθύνουν «εκκλήσεις» προς τον Μητροπολίτη να μου επιβάλει ποινές δεν προσδιορίζουν ποιον εκκλησιαστικό κανόνα παρέβην, ώστε να τιμωρηθώ. Ασφαλώς και δεν παρέβην κάποιο εκκλησιαστικό κανόνα. Όσοι ζητούν την κανονική (εκκλησιαστική) μου τιμωρία εκτίθενται, ως εντελώς άσχετοι με την εκκλησιαστική κανονική τάξη ή υπηρετούν άλλες εμπαθείς σκοπιμότητες…
·         Από πλευράς της Ελληνικής Πολιτείας η Κοινή Υπουργική Απόφαση 2867/Υ1 /16.3.2020 είναι αυτή που ρυθμίζει τα της λειτουργίας των Ι. Ναών αναφορικά με τη μη διάδοση του Covid-19. Η ΚΥΑ προβλέπει στην § 1 ότι επιτρέπεται η προσέλευση πιστών στους Ι. Ναούς για ατομική προσευχή «τηρουμένης της αναλογίας του ενός ατόμου ανά 10 τ.μ. επιφανείας και με ελάχιστη απόσταση τα δύο (2) μέτρα μεταξύ τους».
·         Στον Ι. Ναό μας στις 25.3.20 οι ανωτέρω πρόνοιες της ΚΥΑ τηρήθηκαν όχι μόνο επακριβώς αλλά καθ’ υπερβολήν:
o    Ο  Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Πατρών έχει ωφέλιμη επιφάνεια  515 m2 (κυρίως Ναός: 403 m2 και γυναικωνίτης 112 m2) και ήσαν εκ περιτροπής παρόντα γύρω στους 30 πιστούς, ενώ βάσει της αναλογίας της ΚΥΑ θα μπορούσαν να είναι 51 άτομα.
o    Από το αναρτηθέν στο διαδίκτυο video προκύπτει ότι τηρήθηκε και η απόσταση των 2 μέτρων μεταξύ των πιστών (εξαίρεση υπάρχει στα μέλη της ίδιας οικογένειας, τα οποία έτσι και αλλιώς συμβιούν στο ίδιο σπίτι).
3. Στις κρίσιμες στιγμές που περνά η χώρα και ολόκληρος ο κόσμος απαιτείται  ηρεμία, ψυχραιμία, υπευθυνότητα, αλληλεγγύη και προπαντός ΕΛΠΙΔΑ, την οποία μόνο η χάρις του Κυρίου Ιησού Χριστού μπορεί να προσφέρει. Επιπολαιότητες ή ανίερες σκοπιμό-τητες όχι μόνο δεν ωφελούν στον κοινό μας αγώνα κατά του ιού, αλλά κάνουν κακό στην κοινωνική συνοχή με απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον του τόπου.
4. Τα υπόλοιπα μετά την παρέλευση του πειρασμού.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Με ευχές
π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος
6945-377621, agotsopo@gmail.com

Η  2867/16.3.20  Κοινή Υπουργική Απόφαση που ρυθμίζει τα της λειτουργίας των Ι. Ναών


49 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον π. Αναστάσιο για την πλήρη, κατατοπιστικη και εκκλησιαστική απάντηση του!!!

Ελληνορωμιός

Ανώνυμος είπε...

Ερώτηση κανω... Λειτούργησε η έκανε μόνο τις 'καθ' ημεραν ακολουθίες... Ορθρο, ώρες, εσπερινό?

Ανώνυμος είπε...

Η κοινή υπουργική απόφαση υπέρκειται του συντάγματος, άρθρο του οποίου σαφώς επιτρέπει τον περιορισμό αλλά όχι την κατάργηση της Θείας Λατρείας όταν κινδυνεύει η δημόσια υγεία;
Ας μας απαντήσουν οι κατήγοροι του ιερέα.

Γκουρβελος Παναγιωτης είπε...

Τα σέβη μου, αγαπητέ πάτερ Αναστάσιε. Και την Θεία Λειτουργία ετελέσατε, και τους αυστηρούς κανόνες δημόσιας υγιεινής ετηρήσατε! Συγχαρητήρια, πάτερ!

Ανώνυμος είπε...

Θεία Λειτουργία δεν τελέστηκε στον Ιερό του Αγίου Νικολάου την 25η Μαρτίου.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον ομολογητή κληρικό π. Αναστάσιο Γκοτσόπουλο !

Φλαμής Κωνσταντίνος - Δημοσιογράφος είπε...

Τότε αγαπητέ π. Αναστάσιε να το επαναλάβετε και την επόμενη Κυριακή. αφού πιστεύετε ότΙ ισχύει η κυα.

Ανώνυμος είπε...



ΟΤΑΝ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΔΙΝΕΙ ΕΝΤΟΛΗ, ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ,Ο ΠΑΠΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ;
ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ Ι. ΚΑΝΟΝΕΣ;
ΕΤΣΙ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΥΣ Ι. ΚΑΝΟΝΕΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ Ο,ΤΙ ΤΟΥ ΚΑΤΕΒΕΙ...!
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΌΜΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ερωτήσεις:

Δηλαδή ΟΣΟΙ ΙΕΡΕΙΣ δεν ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ έστω και ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ ΑΜΑΡΤΗΣΑΝ και ενδεχομένως να πρέπει να καθαιρεθούν;

Είχε άδεια από τον οικείο Μητροπολίτη;

Την προσεχή ΚΥΡΙΑΚΗ θα ξαναλειτουργήσει;



Παπαδόπουλος Ανδρέας είπε...

Καλή δύναμη στον πατέρα Αναστάσιο. Καλή Ανάσταση και εύχομαι σύντομα να μπορούμε να Λειτουργηθουμε όλοι μας

Γιάννης Ιωαννίδης είπε...

Mας ανέπαυσε και μας ενθουσίασε. Δώη αυτώ ο Κύριος πάντοτε την ίδια σύνεση εν πάσι.

Ιωάννης Σαλογιάννης είπε...

-Λιτανεία του σκηνώματος του Αγίου Γερασίμου στο Αργοστόλι και στο Ληξούρι κατά την περίοδο της Ενετοκρατίας για να φύγει φοβερή πανώλη.
-Την Ανάμνηση του θαύματος του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου στη Ζάκυνθο τιμά κάθε χρόνο η Εκκλησία μας στις 30 Ιανουαρίου.(Επιδημία πανούκλας)
- Στην Κέρκυρα η πολιορκία των Τούρκων, που άρχισε στις 24 Ιουνίου 1716, έληξε τα ξημερώματα της 11ης Αυγούστου του 1716, με θαυματουργική επέμβαση του Αγίου Σπυρίδωνος, αφού, καθόλη τη νύχτα της 10ης Αυγούστου, ο Άγιος,με την παρουσία αγγελικών δυνάμεων, κατατρόπωνε τους εχθρούς. Το θαυμαστό αυτό σημείο της Χάρης του Θεού ανάγκασε τους Ενετούς να αναγνωρίσουν τον Άγιο ως ελευθερωτή της Κέρκυρας. Κατόπιν, με απόφαση του Βενετού Γενικού Καπιτάνου Ανδρέου Πιζάνη, καθιερώθηκε όπως κατά την 11η Αυγούστου να γίνεται Λιτανεία του ιερού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος, πολιούχου της Κέρκυρας.
- Την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου στην Κέρκυρα λιτανεύεται το ιερό Λείψανο του Αγίου Σπυρίδωνος, σε ανάμνηση ευγνωμοσύνης της θαυματουργικής διασώσεως της Κέρκυρας από τη φοβερή επιδημία της πανώλης που για δεύτερη φορά είχε απειλήσει το νησί το έτος 1673.
- Μαϊος 1854 Αθήνα & Πειραιάς, επιδημία χολέρας και επέμβαση της Παναγίας.

Θέλω με αυτά τα παραδείγματα να δείξω οτι στα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχαν Επίσκοποι και Ιερείς που έλεγαν στον κόσμο ''Μένω Σπίτι'' κλείνω Ναούς κτλ. Στήριζαν όλες τους τις ελπίδες στην Παναγία, τον Θεό και στους Αγίους Του. Σήμερα λοιπόν εμείς κλειστήκαμε στα σπίτια μας αφήνοντας τον Χριστό έξω.
Απομακρύναμε τον κόσμο απο τους Ναούς και αφήνουμε Τίμια Λείψανα και Ιερές Εικόνες κλεισμένες στους Ναούς. Χρειάζεται να βάλουμε τον Υιο μπροστά απο τον ιό. Πού είναι το παράδειγμα της εκκλησίας με όλα αυτα τα μεγολεπρεπέστατα κυρήγματα που έκανε οτι σε δύσκολες στιγές θα πρέπει να εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στον Θεό; Η Ίδια ακυρώνει τον εαυτό της. Πως θα εμπιστευτεί ο λαός ξανά τα λόγια των Ιερέων περί υπομονής , ελπίδας κτλ; Χτυπάτε εναν Οικογενιάρχη με 5 παιδιά ο οποίος αν μη τι άλλο τιμά τα ράσα του και την Ιερωσύνη του.Ο πόλεμος είναι ενάντια στον ιό και όχι απέναντι σε Λειτουργούς του Θεού. Είναι δυνατόν να προτρέπουν κάποιοι τον Μητροπολίτη να τιμωρήσει παραδειγματικά τον π. Αναστάσιο; Βασή ποιού κανόνος; Ας είμαστε σοβαροί. Δεν μπορεί να παίρνουμε μέτρα ασφαλείας σε όλους τους χώρους , αποστάσεις, αντισυπτικά κτλ , και να λέμε οτι στον Ιερό Ναό αυτά τα μέτρα δεν ισχύουν. Δηλαδή δεν μπορώ να κολλήσω στο σούπερ μάρκετ, στον γιατρό, στον φούρνο, στο κρεοπωλείο, στο συνεργείο, στα ταξί, στα λεωφορεία και μπορώ με τα ίδια μέτρα ασφαλείας να κολλήσω στον Ναό; Τόσο χλιαροί πια; Ας προσέχουμε διότι μετά το τέλος αυτής της ιστορίας κάποιοι θα χρειαστεί να δώσουν εξηγήσεις για τις κινήσεις τους. Ακυρώσαμε δηλαδή τους Αγίους μας; την Παναγία μας; τον Χριστό; (Θεέ μου σταματήσαμε την μετάδοση της Θείας Κοινωνίας και ''φεύγουν'' άνθρωποι χωρίς εξομολόγηση και Θεία Κοινωνία!!!). Λέμε δεν μπορείτε εσείς να κάνετε τίποτα, εμείς μπορούμε να κάνουμε τα πάντα...Σηκώθηκαν δηλαδή τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι!!! Πάτερ, ήμαρτον εις τον ουρανόν και ενώπιόν σου . ουκέτι ειμί άξιος κληθήναι υιός σου...

Ανώνυμος είπε...

Πάτερ, νομίζουν πως οι ακολουθίες και η Θεία Λειτουργία είναι σαν παράσταση, σαν θέατρο,σαν "εμπόριο" δηλαδή πάμε βλεπουμε δίνουμε το παρόν, μας βλέπουν ότι εκκλησιαθήκαμε, μας είδε και κ ο Θεός άρα θα μας βοηθήσει, άρα εξασφαλίσαμε την βοήθεια του..
Δεν ξέρει πλέον ο κόσμος τι θα πει Θεία Λειτουργία τι θα πει νοερά προσευχή τι θα πει Μυστήριο.. Δεν ξέρει να ξεχωρίσει την Θεία Λειτουργία από τον Όρθρο, δηλαδή το Μυστήριο από την Ακολουθία..
Πλέον ψάχνουμε όλοι αφορμή να πέσουμε στην εκκλησία με το παραμικρό να πούμε η εκκλησία φταίει, ο παπάς φταίει, ο Δεσπότης ,ο αυτός, ο εκείνος και όλα αυτά γιατί; Γιατί ξεχνούμε ότι κεφαλή της Εκκλησίας είναι ο Χριστός μας !
Και όταν μιλάμε για την Εκκλησία πρέπει πρώτα να κάνουμε το σταυρό μας, γιατί μιλάμε για τον Χριστό. Και δεν είμαστε άξιοι να μιλάμε και στην προκειμένη περίπτωση να κατηγορούμε όχι τον άνθρωπο αλλά την Ιερωσύνη που έχει λάβει αυτός ο άνθρωπος! Το φωτισμό του Αγίου Πνεύματος!

Χριστιανέ, δεν ξέρεις πως όταν θα αρρωστήσει κάποιος άνθρωπος σου και κοντεύει να φύγει από τον κόσμον αυτόν θα χρειαστείς παπά; Να πάει να τον εξομολογήσει να τον κοινωνίση;

(ΜαθητήςΛ)

Ανώνυμος είπε...

8:55 πμ
Ο μητροπολίτης Πατρών δεν είπε να κλείσουν οι Ναοί για ατομική προσευχή!!
Τον κουτό κάνεις;;;

Ανώνυμος είπε...

9:48 πμ
Ο μητροπολίτης Πατρών δεν είπε να κλείσουν οι Ναοί για ατομική προσευχή.

Ανώνυμος είπε...

Για την ταμπακιέρα κουβέντα ο σεβαστός πατήρ... Άλλα αντί άλλων... Κρίμα. Κα ποιοι στέκονται υπεράνω Συνόδου

Οχι στον διωγμό των Λειτουργών είπε...

Πολύ σωστά οι ρητορικές ερωτήσεις του ευλαβούς και διαβασμένου κ. Ιωάννη Σαλογιάννη.
Μπράβο του!!
Μπράβο του και για την υπεράσπιση του π. Αναστάσιου απο τις κραυγές καταδίκης του!!

Ανώνυμος είπε...

Υπομονή να έχετε Πάτερ μου και τα αρμόδια κρατικά όργανα θα σας ειδοποιήσουν και η προϊσταμένη σας αρχή θα πράξει το καθήκον της. Η προστασία των πολιτών είναι πάνω από κάθε τι άλλο. Τα παιχνίδια με τις επιδημίες είναι επικίνδυνα.
Αναμένουμε ανακοίνωση των αρμοδίων.

Ανώνυμος είπε...

Με προβληματίζει η ευκολία με την οποία εισέρχονται στους ναούς οι δημοσιογράφοι...
Κάτι πρέπει να γίνει με αυτό το θέμα από πλευράς των ιερέων, των επιτρόπων και
των νεοκόρων.

Ανώνυμος είπε...

Άκου Κώστα δημοσιογράφε, κανείς που τα έβαλε με την Εκκλησία δεν πρόκοψε. Ο π. Αναστάσιος και τα άλλα παλικάρια (βλέπε Κυθήρων) δε νοιάζονται για τις φοβέρες σου. Γι' αυτούς ισχύει το:«Πειθαρχεῖν δεῖ Θεῷ μᾶλλον ἢ ἀνθρώποις». Εσύ κακομοίρη μου όμως δεν ξέρεις από αυτά... Ο Θεός να σε φωτίζει... Να ξέρεις ότι ο π. Αναστάσιος σίγουρα προσεύχεται για σένα... Σου εύχομαι από καρδίας Καλή φώτιση!

Παπαδόπουλος Ανδρέας είπε...

Κ.Φλαμη σας θέλω να κάνετε κ ένα ρεπορτάζ κ αν κρατούνται οι αποστάσεις και όλα τα άλλα που ορίζει ο νόμος κ στα σούπερ μάρκετ. Σε όλες τις ις μεγάλες αλυσίδες που δεν έχουν σταματήσει να βάζουν μέσα αμέτρητο κόσμο.

Ανώνυμος είπε...

Πώς εισήλθε ο δημοσιογράφος στην εκκλησία με την κάμερα;
Με τίνος την άδεια;
Υπήρξε νόμιμη η πράξη του;

Ανώνυμος είπε...

Προς την Κυβέρνηση:
Να κλείσουν τα σούπερ μάρκετ μετά από σκέψη του 11.54. Να ανοίξουν οι Εκκλησίες και ως τροφή μας για όσο διαρκούν τα μέτρα να είναι το ευλογημένο Αντίδωρο.
Αγαπητοί Κυβέρνηση παραφράζοντας τους λόγους του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου "μνημονευτέον του Θεού μάλον ή αναπνευστέον" καλύτερα προσευχή στον Ναό παρά τροφή υλική.
Ονούφριος

Νικολόπουλος Γεώργιος είπε...

Αμήν μακάρι

Ανώνυμος είπε...

Διαβάστε γελοιότητες τις οποίες υιοθέτησαν οι φίλοι Ρώσοι του σεβαστού π. Αναστασίου Γκοτσόπουλου δια του Πρόεδρου του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα:

«Παράλληλα υπάρχουν και κοινές οδηγίες, οι οποίες εγκρίθηκαν από την Ιερά Σύνοδο στις 17 Μαρτίου. Επιβάλλουν την τήρηση αυστηρών υγειονομικών μέτρων. Ειδικότερα, δε, κατά την Κοινωνία να σκουπίζεται η λαβίδα με τη μάκτρα ποτισμένη σε οινόπνευμα και στη συνέχεια να εμβαπτίζεται σε νερό.
Το ύδωρ που καταναλώνεται μετά την Κοινωνία από πιστούς να σερβίρεται σε ποτηράκια μιας χρήσεως, για τη διανομή του αντιδώρου να χρησιμοποιούνται γάντια μιας χρήσεως, ενώ τα χείλη κάθε κοινωνού να σκουπίζονται με χαρτομάντηλα. Στους κοινωνούς συνιστάται να αποφεύγουν τον ασπασμό του Αγίου Ποτηρίου.»

Δια δε το Ιερό Πηδάλιον ιδού τι λέγει ο αξιοθρήνητος τούτος Μητροπολίτης:
«Υπάρχει, παραδείγματος χάριν, το βιβλίο, που τιτλοφορείται «Πηδάλιον», δηλαδή συλλογή κανόνων της Ορθοδόξου Εκκλησίας με ερμηνευτικά σχόλια, του οποίου συντάκτης τυγχάνει ο Όσιος Νικόδημος ο Αγιορείτης. Να, τι γράφει σε σχόλιο στον 28ο κανόνα της Πενθέκτης Οικουμενικής Συνόδου: «Ὅθεν καὶ ἱερεῖς καὶ ἀρχιερεῖς πρέπει ἐν καιρῷ πανώλης νὰ μεταχειρίζωνται τρόπον εἰς τὰ νὰ μεταλαμβάνουν τοὺς ἀσθενοῦντας βάλλοντες μέσα… εἰς τι ἀγγεῖον ἱερὸν, καὶ ἐκεῖθεν νὰ τὸν λαμβάνουν… οἱ ἀσθενεῖς, διὰ λαβίδος. Τὸ δὲ ἀγγεῖον σὺν τῇ λαβίδι νὰ βάνεται εἰς ξύδι, καὶ τὸ ὀξύδι νὰ ρίπτηται εἰς τὸ χωνευτήριον».
Σε αυτό το προηγούμενο θεμελιώνεται η υπόδειξη να σκουπίζεται η λαβίδα μετά από κάθε κοινωνό με τη μάκτρα, εμποτισμένη σε οινόπνευμα και να εμβαπτίζεται στο νερό στη συνέχεια. Αλλά οι κακοζηλωτές μας φαντάζονται τον εαυτό τους ορθοδοξότερους και του Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου.
Ενώ το «Εγχειρίδιο για τον κληρικό και τον υπηρέτη του ναού» του Μπουλγκάκοφ, που εκδόθηκε το 1900, εμπεριέχει υποδείξεις, που αφορούν στη Θεία Κοινωνία σε περίπτωση εμφανίσεως «μολυσματικής νόσου, π.χ. διφθερίτιδας, ευλογιάς, η οποία εύκολα μπορεί να μεταδοθεί σε άλλους κατά την κοινωνία διά της λαβίδας και της μάκτρας». Αυτές οι υποδείξεις επίσης ελήφθησαν υπόψη κατά τον καταρτισμό των οδηγιών.»

Αίσχος!! Ανάθεμα έστω. (γ)

Μάρκος ο εξ Εφέσου

Νικολόπουλος Γεώργιος είπε...

Αμήν μακάρι

Ανώνυμος είπε...

Άγιε συλλειτουργέ π. Αναστάσιε.
Το τίμιο θα ήταν να σας απαντήσω δια του δημοσιευθέντος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.
Δεν το πράττω γιατί δεν επιθυμώ την επωνυμία.
Καλός και συνεπής ως προς τα μυστηριακά του καθήκοντα ενορίτης μου, μου έστειλε ως συνημμένη την παρούσα δήλωσή σας, με την προτροπή να σας ακολουθήσω διαφορετικά έχω «κιοτέψει».
Νομίζω ότι η δήλωσή σας είναι λίαν προκλητική, με ορισμένα ανυπόστατα και δικολαβίστικα, τα οποία όμως επηρεάζουν τους χριστιανούς μας.
Ακόμη την βλέπω και ως πρόκληση-πρόσκληση σε αρμόδια αστυνομικά όργανα –εδώ είμαι. Καθώς και προς την προϊσταμένη σας αρχή Μητροπολίτη το ίδιο.
Πάτερ μου, στην ενορία σας κάντε ότι ως εφημέριος κρίνεται αφού υπάρχει και η ανοχή της προϊσταμένης Αρχής, όμως δεν σας φταίμε τίποτα και εμείς που πειθαρχήσαμε προς την Ιερά Μητρόπολη να απολογούμεθα για τις δικές σας ενέργειες.
Τους ηρωισμούς σας κρατήστε τους για σας ώστε «και ο πατήρ σου ο βλέπων εν τω κρυπτώ αποδώσει σοι εν τω φανερώ»
Με αγάπη Χριστού
Παπα Κωνσταντίνος

Ανώνυμος είπε...

Θα πρέπει να απαγορευθεί απο τους ευλαβείς κληρικούς, η είσοδος κάθε δημοσιογράφου στους Ναούς, εκτός και αν τους δοθεί ειδική άδεια.

Καλή δύναμη στον π. Αναστάσιο.

Αναγνώστης

Ανώνυμος είπε...

Ο π.Αναστάσιος Γκοτσόπουλος είναι επώνυμος σε αντίθεση με τον "παπα-Κωνσταντίνο" που είναι ανώνυμος.
Αυτό λέει πολλά...

Ανώνυμος είπε...

"Παπα-Κωνσταντίνε" είσαι αληθινός ιερέας ή ψεύτικος;

Ακόμα.
Τί φταίει ο π. Αναστάσιος, αν σας προκαλούν κάποιοι λαϊκοί;
Είναι λογικό να τα βάζετε με τον π. Αναστάσιο;

Ανώνυμος είπε...

Ψευτο-"Μάρκε εξ Εφέσου" 3:29 μμ,
Δεν ξέρεις να εξηγείς σωστά τον άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη.
Μπερδεμένα τα έχεις!!

Ανώνυμος είπε...

Ακολουθώντας το παράδειγμα των προγόνων μας και των Αγίων Πατέρων μας, θα έλεγα να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για Χριστό και για Πατρίδα. Μπράβο στον π. Αναστάσιο για το θάρρος του. Πέρσι ρωτήθηκε 25 Μαρτίου στην Θεία Λειτουργία ενας Ιερέας αν θα ψάλλουμε στο τέλος τον Εθνικό Ύμνο και η απάντηση του ήταν: Δεν το προβλέπει το τυπικό!!! Δεν θέλουμε χλιαρούς, θέλουμε Ιερείς που βγαίνουν μπροστά με θάρρος και αγάπη και λένε αυτό που πιστεύουν.

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ
Έτσι γράφουν τα διάφορα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Προ ολίγων λεπτών άκουσα από τον εκπρόσωπό Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας των Πατρών ότι η Αστυνομία συγκέντρωσε το απαιτούμενο υλικό σχετικά με την θεία Λειτουργία στον Άγιο Νικόλαο και την Δευτέρα θα την στείλουν στον Εισαγγελέα.
Η τύχη του π. Αναστάσιου δουλεύει θα του έλθει μια και έξω. Άρα η δήλωσή του αυτή είναι ΑΚΥΡΗ. Την Δευτέρα θα ειδοποιηθεί από τις Εισαγγελικές Αρχές.
Καλά ξεμπερδέματα.

Παπαδόπουλος Ανδρέας είπε...

Καταρχάς ανώνυμε 3:00 δεν ανέφερα πουθενά να κλείσουν τα σούπερ μάρκετ αφού εκτός από την απαραίτητη πνευματική τροφή της ψυχής υπάρχει κ υλική τροφή του σώματος, αλλά είπα ότι καθημερινώς τα σούπερ μάρκετ παρανομουν στα καινούργια μέτρα της κυβέρνησης αλλά δεν βλέπω η ανεξάρτητη δημοσιογραφία μας να ασχολείται με αυτό το θέμα παρά μόνο με ότι έχει σχέση με την εκκλησία μας

Ανώνυμος είπε...

Τα ξεμπερδέματα με τους ανθρώπους είναι εύκολα. Τα ξεμπερδέματα με το θεό είναι τα δύσκολα.

Νικολόπουλος Γεώργιος είπε...

Νομιζω Ανδρέα μου ότι δεν διαφωνεί μαζί σου

Ανώνυμος είπε...

8:33 μμ
Μα δεν έγινε θεία Λειτουργία, όπως τονίστηκε.

Ανώνυμος είπε...

Το Θεός να γράφεται με Θ κεφαλαίο για τον αληθινό Θεό.

Ανώνυμος είπε...

Τον άκουσα χθες τον αστυνομικό να λέει ότι το Β΄ Α.Τ. Πατρών σχημάτισε δικογραφία την οποία θα στείλει στην δικαιοσύνη. Βιάστηκε ο π. Αναστάσιος για τα επινίκια. Ελπίζω να μας κάνει γνωστές τις κατηγορίες και την εξέλιξη της υποθέσεως.

Ανώνυμος είπε...

Η εργασία των δημοσιογράφων είναι να μεταφέρουν ειδήσεις. Ο κ. Φλαμής μετέφερε αυτό που είδε για να το γνωρίσουν οι πολίτες. Καλά έκανε. Καλά θα κάνει η Δικαιοσύνη και ο Μητροπολίτης να τον επιπλήξουν για την παρανομία του. Τι το παραπάνω έχει ένας κληρικός από εμάς τους λαϊκούς απέναντι στον νόμο είμαστε ίδιοι.

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα υποδείξεις εσύ τί θα κάνουν ανώνυμε 4:19 μμ!
Εσύ μπορεί να θέλεις ακόμα και τον λιθοβολισμό κάθε ευλαβούς κληρικού!! Εσύ μπορεί να θέλεις τα γκουλαγκ της Σοβιετίας!!
Νομίζεις ότι πρέπει να σε ακούσουν και να σου δώσουν σημασία;;

Ανώνυμος είπε...

Αυτό θα το δούμε. Δεν θα ακούσουμε τον κάθε παθιασμένο ανώνυμο και την κάθε πληροφορία του...

Ανώνυμος είπε...

Για το 4:07 το προηγούμενο σχόλιο.

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχεις με τί να ασχοληθείς ανώνυμε 4:19 μμ και ασχολείσαι με τον καλό και καταρτισμένο κληρικό, τον π. Αναστάσιο Γκοτσόπουλο;;
Θα έπρεπε να ντρέπεσαι!!!!

Ανώνυμος είπε...

Την 25η Μαρτίου ΔΕΝ έγινε θεία Λειτουργία στον Ναό του Αγίου Νικολάου. Το υπενθυμίζω, γιατί από τις πολλές φορές που το λένε θα το πιστέψουμε κι όλας. Διαβάστηκε ο Όρθρος, σύμφωνα με τις οδηγίες του Μητροπολίτη. Αν κάποιοι θέλουν να μας κάνουν πλύση εγκεφάλου, δεν θα το καταφέρουν.
Ένας ενορίτης

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε τον "ένα ενορίτη" για την ενημέρωση του κόντρα στην παραπληροφόρηση.

Ανώνυμος είπε...

Προς τον ενορίτη 29 Μαρτίου 2020 - 11:38 π.μ.
Ισχυρίζεστε ότι δεν τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, αλλά ότι διαβάστηκε μόνον ο Όρθρος. Παρακολουθώντας όμως προσεκτικά το βίντεο που κατέγραψε ο δημοσιογράφος το πρωί της Τετάρτης 25 Μαρτίου από τον ιερό ναό και το οποίο βρίσκεται προς θέαση στο YouTube, ακούγεται ξεκάθαρα ο π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος να ψάλλει το Εισοδικόν της Θείας Λειτουργίας εις την εορτή του Ευαγγελισμού. Συγκεκριμένα, ακούγεται η φράση "ὁ δι’ ἡμᾶς σαρκωθείς, ψάλλοντάς σοι, Ἀλληλούϊα". Παράλληλα φαίνεται ο ιερέας να ίσταται προ του ιερού υψώνοντας το Ευαγγέλιο. Δεν χρειάζεται κάποιος να είναι θεολόγος για να γνωρίζει ότι αυτό δεν αποτελεί μέρος του Όρθρου. Ακόμα και κάποιος που δεν εκκλησιάζεται συχνά δεν γίνεται να μην έχει παρατηρήσει ότι η Είσοδος ανήκει στη Θεία Λειτουργία.

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί να έψαλλαν χωρίς να λειτουργήσει και τον ύμνο "ὁ δι’ ἡμᾶς σαρκωθείς, ψάλλοντάς σοι, Ἀλληλούϊα".
Δεν ξέρω. Ο π. Αναστάσιος ξέρει και είναι ο μόνος αρμόδιος να μας πει.

Οχι στον οικουμενισμό!!!! είπε...

Τυχεροί οι ενορίτες του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Πατρών μιας και έχουν ως κληρικό του τον αντιοικουμενιστή π. Αναστάσιο Γκοτσόπουλο.