Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

«Μένουμε σπίτι» συντροφιά με το «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…»!


 «Μένουμε σπίτι» συντροφιά με το «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…»!

Οι ανάγκες της εποχής, επέβαλλαν τον αυτοπεριορισμό όλων μας μέσα στα σπίτια μας, για να μπορέσουμε να προστατευθούμε όσο είναι δυνατόν, από την πανδημία του κορονοϊού.
Την ίδια ώρα, είμαστε εκτεθειμένοι σε πληθώρα πληροφοριών και ειδήσεων, που μας βομβαρδίζουν κυριολεκτικά όλο το εικοσιτετράωρο, από παντού. Άλλες χρήσιμες και απαραίτητες για την καλύτερη διαχείριση της δύσκολης κατάστασης που βιώνουμε, αλλά και κάποιες που μας αποπροσανατολίζουν και βαραίνουν την ήδη βαριά ατμόσφαιρα.
Προσπαθώντας να συνεισφέρει στον απεγκλωβισμό από αυτόν τον ορυμαγδό και την κακή ψυχολογία που αυτός δημιουργεί,  η Ενορία Ευαγγελιστρίας Πειραιώς προσφέρει, μέσω του διαδικτύου, μια εναλλακτική ευκαιρία για μια διαφορετική αξιοποίηση του χρόνου μας και μια διέξοδο από την αγωνία και την μελαγχολία.

Καθημερινά, στις 9μμ, από την Κυριακή έως και την Παρασκευή, θα μεταδίδεται από την ιστοσελίδα www.enoriaendrasei.gr, επιλεγμένη εκδήλωση του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…», που έχει πραγματοποιήσει η Ενορία τα τελευταία χρόνια.
Οι εκδηλώσεις αυτές θα έχουν ποικίλο περιεχόμενο και κάθε ημέρα της εβδομάδας θα είναι αφιερωμένη σε διαφορετική θεματική κατηγορία, όπως ομιλίες, διάλογοι με προσκεκλημένους, μουσικοχορευτικές βραδιές, στρογγυλές τράπεζες, αφιερώματα.
Οι μεταδόσεις αυτές θα συνεχιστούν μέχρι την Μεγάλη Εβδομάδα και μετά από αυτή, για όλο το διάστημα που θα κρατήσουν τα μέτρα περιορισμού. Παράλληλα, θα συνεχιστεί κανονικά η μετάδοση των αγρυπνιών που τελούνται στο Ναό κάθε Σάββατο βράδυ.
«Μένουμε σπίτι» λοιπόν, συντροφιά με το «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ – 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020
ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 21.00
«Η Μικρασία πονάει πονάει σα γυναίκα»  
Ο Ηλίας Λιαμής, Δρ. Θεολογίας – Μουσικολόγος – Συγγραφέας, θα συζητήσει το θέμα με τον Δημήτρη Καραβασίλη, Θεολόγο – Συγγραφέα, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου «Αντριάνα, το τζιβαέρι της Ίμβρου».

ΤΡΙΤΗ  31 ΜΑΡΤΙΟΥ 21.00
«POLIS Ensemble» 
Το συγκρότημα POLIS Ensemble ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2011 (αρχικά ως Ορχήστρα Ανατολικής Μουσικής ΠΟΛΙΣ) στην Αθήνα. Η λέξη «πόλις» προσπαθεί να φωτογραφίσει τις πόλεις της ανατολικής Μεσογείου, η μουσική παράδοση της οποίας ποτέ δεν έπαψε να εμπνέει τα μέλη της μπάντας. Το POLIS Ensemble έχει εμφανιστεί σε σημαντικές αίθουσες συναυλιών και έχει προσκληθεί σε πολλά ελληνικά μουσικά φεστιβάλ. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, το μουσικό σχήμα είχε τη χαρά και την τιμή να συνεργαστεί με την Πολυφωνική Χορωδία Πατρών, καθώς και με εξαιρετικούς καλλιτέχνες. Το ρεπερτόριο του σχήματος αφορά κυρίως στις λόγιες μουσικές της Ανατολικής Μεσογείου και πιο συγκεκριμένα συνθέσεις της Βυζαντινής Εκκλησιαστικής και της Οθωμανικής κλασσικής μουσικής, ανώνυμα τραγούδια και σκοπούς της περιοχής, καθώς και πρωτότυπες προσωπικές συνθέσεις των μελών του, βασισμένες σε παραδοσιακές φόρμες.
Στο POLIS Ensemble συμμετέχουν:
Νίκος Παραουλάκης νέυ, Γιώργος Κοντογιάννης λύρα, Θεόδωρος Κουέλης κοντραμπάσο, Μανούσος Κλαπάκης κρουστά, Στέφανος Δορμπαράκης κανονάκι, τραγούδι, Αλέξανδρος Καψοκαβάδης πολίτικο λαούτο, τραγούδι.

ΤΕΤΑΡΤΗ  1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 21.00
Ομιλία με θέμα « Ό,τι λάμπει δεν είναι Χριστός (αρετές και χαρίσματα στην ζωή και στην Εκκλησία)».
Ομιλητής ο Πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος  – Λίβυος Παπαδόπουλος.

ΠΕΜΠΤΗ  2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 21.00
Μουσική βραδιά γεμάτη χρώματα 
 • Η Ορχήστρα Εγχόρδων Νέων Πειραιά υπό την καθοδήγηση της Mουσικοπαιδαγωγού Σταυρούλας Μέντη και
• Η Santa Barbara Guitar Orchestra με υπεύθυνο Kαθηγητή τον Αλέξανδρο Παπαρίζο
θα μας χαρίσουν ένα μουσικό ταξίδι, γεμάτο χρώματα και εικόνες, με κομμάτια κλασσικής & σύγχρονης μουσικής από όλο τον κόσμο με πρωταγωνιστές τους μικρούς μας φίλους.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 21.00
«Εκ βαθέων»
Ο Ηλίας Λιαμής, Δρ. Θεολογίας – Μουσικολόγος  _ - Συγγραφέας, σε ελεύθερη συζήτηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σιγκαπούρης  κ. Κωνσταντίνο.

ΣΑΒΒΑΤΟ  4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 22.00
Σε ζωντανή σύνδεση με τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς θα παρακολουθήσουμε την Ιερά Αγρυπνία (Ε᾽ Κυριακή των Νηστειών).

ΚΥΡΙΑΚΗ  5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 21.00
Η Ευαγγελίστρια Πειραιώς τίμησε τον Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Μεταλληνό 
Για τον τιμώμενο μίλησαν ο Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος Κρητικός, Ιεροκήρυκας και Ηγούμενος του Ιερού Ησυχαστηρίου Αναστάντος Χριστού Πειραιώς, ο κ. Λέο Μπραγκ, Δρ Θεολογίας και Καθηγητής Μέσης Εκπαιδεύσεως και ο Αναπληρωτής Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Μπελέζος.
Συντόνισε ο κ. Κωνσταντίνος Χολέβας, Πολιτικός Επιστήμων.
Την εκδήλωση έκλεισε με τον λόγο του ο τιμώμενος π. Γεώργιος.


Έκκληση για τρόφιμα στην Ευαγγελίστρια Πειραιώς
Η επιδημία συνεχίζεται και μαζί της, οι περιορισμοί που επέφερε στην καθημερινή μας ζωή.
Στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Πειραιώς καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια να συνεχιστεί η λειτουργία του καθημερινού συσσιτίου των απόρων αδελφών μας.
Κύρια ανάγκη είναι η συγκέντρωση τροφίμων.
Κάνουμε έκκληση όσοι μπορούν να συνεισφέρουν με τρόφιμα στην προσπάθεια μας αυτή.
Τα είδη που χρειαζόμαστε είναι: ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, λάδι, ντοματοπολτό, γάλα εβαπορέ.
Η αγάπη και η φροντίδα για τον κάθε αδελφό που έχει ανάγκη, δεν γνωρίζουν περιορισμούς και δεν υπάρχει επιδημία που να μπορεί να τις ανακόψει.
Ο Ιερός Ναός Ευαγγελίστριας Πειραιώς (Γρ. Λαμπράκη 41) είναι ανοικτός από 7.00 π.μ. έως 7.30 μ.μ.
Περισσότερες πληροφορίες στο Πνευματικό Κέντρο Ευαγγελιστρίας (όπισθεν Ιερού Ναού) και στο τηλέφωνο 210 4125619.

Δεν υπάρχουν σχόλια: