Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Πρωτοψάλτη - Παναγία Τρυπητή 1-0 ... Γιατί τόσο διαφορετική αντιμετώπιση;


Συναυλία Πρωτοψάλτη  25-4-2020
Εν μέσω καραντίνας, η αγαπημένη τραγουδίστρια δίνει μία νότα χαράς και αισιοδοξίας. Στάση της συναυλίας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου
Περιφορά εικόνας Παναγίας Τρυπητής Αίγιο 24-4-2020
Απίστευτο σκηνικό στο Αίγιο με πρωταγωνιστές τον Μητροπολίτη Ιερώνυμο, επιτρόπους της Παναγίας της Τρυπητής και ψάλτες.

Γιατί τόσο διαφορετική αντιμετώπιση;

Στην επιβολή διοικητικών προστίμων προχώρησε η Αστυνομία κατά την διάρκεια της περιφοράς της εικόνας της πολιούχου Παναγίας Τρυπητής, με αφορμή την εορτή της Ζωοδόχου Πηγής.


Ειδικότερα, μετά το τέλος της θείας λειτουργίας, που τελέσθηκε χωρίς την παρουσία πιστών στον ιερό ναό της Φανερωμένης όπου φιλοξενείται η εικόνα ακολούθησε περιφορά.
Στην συνέχεια, σύμφωνα με την Αστυνομία, επιβλήθηκε τροχονομικό πρόστιμο σε οδηγό ημιφορτηγού αυτοκίνητου που μετέφερε την εικόνα, καθώς και διοικητικό πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση.
Επίσης, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση σε περίπου 10 πολίτες, οι οποίοι συμμετείχαν στην περιφορά.

12 σχόλια:

  1. Τη συναυλία που έδωσε σήμερα η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στις γειτονιές της Αθήνας σχολιάζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.
    «Την ώρα που οι πολίτες παραμένουν σπίτια τους υπομονετικά για την αντιμετώπιση της πανδημίας και απειλούνται καθημερινά με πρόστιμα αν βγουν έξω, ο κ. Μητσοτάκης θεώρησε λογικό μαζί με ακόμα 50 άτομα και τον ανιψιό του να οργανώσουν "τυχαία" μία συναυλία έξω από το Μέγαρο Μαξίμου», αναφέρουν από την αξιωματική αντιπολίτευση.
    «Δεν θα έβλαπτε», προσθέτουν, «λίγος σεβασμός τόσο στις θυσίες των πολιτών όσο και στην αγωνία τους για τους δικούς τους ανθρώπους, την πανδημία και το τι τους ξημερώνει στις δουλειές τους».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αίσχος στήν ορθόδοξη Ελλάδα..
    Πρέπει να ξεκουμπιστούν οι πολιτικοί μας ....
    Να σηκωθούμε από τον καναπέ..
    Να ξυπνήσουν και οι επίσκοποι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΚΗΣ26 Απριλίου 2020 στις 12:26 π.μ.

    Δηλαδή τι πρέπει επιτέλους να κάνουν οι άνθρωποι για να πεισθούν και οι τελευταίοι αφελείς(;) ότι ευρισκόμεθα εν διωγμώ; Να μας περιλάβουν στον τροχό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Αλκηστη κινείται ελεύθερα στους δρόμους, με την επιδοκιμασία του Πρωθυπουργού και του Δημάρχου.
    Η Παναγία λιτανεύεται και πληρώνει πρόστιμα.
    Οποιος έχει την ψευδαίσθηση ότι ζεί σε Ορθόδοξη χώρα, ας επανέλθη στην πραγματικότητα.
    Ζούσε και ζεί σε άθρησκη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ντροπή και Αίσχος για την μεροληπτικότητα και την εκκλησιομαχία!!!

    Χριστιανός Ορθόδοξος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μόνοι μας σκάβουμε τον λάκκο μας... αποποινικοποιούμε την βλασφημία...ποινικοποιούμε την Θ.Κοινωνία..κλείνουμε τίς εκκλησίες και καταργούμε τις λιτανείες καί μετά περιμένουμε προκοπή.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να υπάρχουν και κάποια λογικά όρια στον λαϊκισμό μας. Η κυρία αυτή, ανέβηκε σε ένα φορτηγό και τραγούδησε, άντε να πω την λέξη κακώς.
    Θεωρείς όμως ότι οι δύο Μητροπολίτες Αιγίου, έκαναν καλά να φορτώσουν την Κύρια Θεοτόκο σε ένα ντατσούνι, και να την περιφέρουν στους δρόμους, χωρίς να το γνωρίζουν και οι πιστοί, για να της αποδώσουνε έστω και από τα σπίτια ή τα μπαλκόνια τους λίγο θυμίαμα, με ένα κεράκι και ροδοπέταλα στους δρόμους;
    Αν αυτό δεν είναι ο λαϊκισμός του λαϊκισμού και η προσβολή από το ιερατείο προς την Παναγία τότε τι να πω. Ζουρλαθήκαμε όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ 1:21 μμ ζουρλάθηκες και δεν καταλαβαίνεις αυτονόητα πράγματα.

      Διαγραφή
    2. Εσύ 1:21 την παλεύεις καθόλου;;;;;

      Διαγραφή
  8. Με μία ανάρτησή της στο instagram η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, θέλησε να κοινοποιήσει τα δικά της συναισθήματα και τις σκέψεις της, ύστερα από τη χθεσινή εν κινήσει συναυλία της «Από τον Δρόμο με αγάπη», που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων πάνω σε ένα κινούμενο φορτηγό στους δρόμους και τις γειτονιές της Αθήνας.
    Η ίδια αναφέρει στην ανάρτησή της: «Το δικό μου «ευχαριστώ» σε όλους τους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ της πρώτης γραμμής στα νοσοκομεία: Γιατρούς, νοσηλευτές, όλους όσους βοήθησαν και μας στήριξαν για να κρατηθεί η «ζωή μας» αυτές τις μέρες, στους ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ μου που «άντεξαν» και αντέχουν ... Αυτό το πρωινό τρίωρο σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας ήταν συγκλονιστικό! Ήταν πολύ μεγαλύτερο από εμάς ... και κανείς μας δεν ήταν προετοιμασμένος γι αυτό που έγινε ... Η μουσική προσφέρει ασύλληπτα συναισθήματα
    συναισθήματα μεγατόνων, που έφυγαν και μας αγκάλιασαν από τα μπαλκόνια ,τις ταράτσες και τις αυλές στις γειτονιές της Αθήνας ...με τραγούδια και δάκρυα χιαστή ...
    Ευχαριστώ το Δήμο Αθηναίων και την Τεχνόπολη για την υλοποίηση της ιδέας μου ...Τους τρεις μουσικούς που παίξανε κι αυτοί με τη καρδιά τους στη κινούμενη πλατφόρμα του φορτηγού #thomaskontogeorgis #pantelisntzialas #petrosvarthakouris τον τεχνικό ήχου #zachariasstamoulos και την @toniadrag που κι αυτοί εθελοντικά στήριξαν την κινούμενη συναυλία.
    «Απ το δρόμο με αγάπη»
    Η Αγάπη η πιο σπουδαία λέξη στην εποχή μας!!!
    Όσο για το δηλητήριο που έσταξε από κάποιους που δεν “κατάλαβαν” ας χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς σκοπούς.
    Όσον αφορά το σοβαρότατο θέμα των μέτρων στήριξης των καλλιτεχνών και των δικαιούχων της μουσικής ,συνεχίζουμε να το διεκδικούμε μέσω του σωματείου μας και άλλων φορέων .Ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε!».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μας ενδιαφέρει ανώνυμε 9:44 τί λέει η συγκεκριμένη.
      Μας ενδιαφέρει η άνιση μεταχείριση και ο διωγμός της Πίστης μας.

      Διαγραφή
  9. Ξεκάθαρος και κατακριτέος λαϊκισμός η συναυλία της Πρωτοψάλτη. Ολοφάνερη και αυθεντική λαϊκότητα η λιτανεία της Παναγίας, η οποία ΔΕΝ γίνεται για να αποδώσουμε εμείς τιμές, κεριά και λιβάνια σ' Αυτήν, αλλά για να ευλογήσει Αυτή εμάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή