Τρίτη 28 Απριλίου 2020

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΘΩΜΑ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΟΒΡΥΑΣ ΠΑΤΡΩΝ

Των θυρών κεκλεισμένων, τελέσθηκε την Κυριακή του Θωμά 26 Απριλίου 2020 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Οβρυάς Πατρών.
Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος με συλλειτουργούς τον εφημέριο του Ναού π. Χαράλαμπο Παπαδόπουλο και τον διάκονο π. Αλέξανδρο Παναγόπουλο. Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην καλή ομολογία του Θωμά και τόνισε την ανάγκη να εμπιστευθούμε ολόκληρη τη ζωή μας στα χέρια του Θεού Πατέρα μας με πίστη και εμπιστοσύνη. 


Είναι ανάγκη οι πιστοί πάντοτε αλλά και ιδιαιτέρως κατά την κρίσιμη εποχή που ζούμε, να ομολογούμε όπως και ο Θωμάς ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο Αναστημένος Κύριος και Θεός μας.

Τέλος ο Θεοφιλέστατος μετέφερε στον εφημέριο, στους ιεροψάλτες και στους συνεργάτες του τις αναστάσιμες ευχές του σεπτού πατρός και ποιμενάρχου μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.   
Χριστός Ανέστη ! 
Αληθώς Ανέστη! 




2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άλλη μία ζωντανή ενορία στην Μητρόπολη Πατρών, η ενορία της κοιμήσεως της Θεοτόκου Οβρυάς, τούτο οφείλετε στην δραστηριότητα του Ιερέα π. Χαραλάμπους Παπαδόπουλου.
Ευχαριστούμε Θεοφιλέστατε για την παρουσία σας και την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στην ενορία μας.
Το κήρυγμά σας και οι καρδιακές σας ευχές είναι πάντα βάλσαμο στην καρδιές μας.
Την Ευχή σας.
Εκκλησιαζόμενος Ενορίτης

Ανώνυμος είπε...

κ. Κωστόπουλε Χριστός Ανέστη,

διαβάζω από διάφορα Site ότι πικραμένοι ορθόδοξοι χριστιανοί δεν θα εκκλησιάζονται σε ενορίες που τελούνται Αρχιερατικές Θείες Λειτουργίες αντιλαμβάνεστε για ποίο λόγο;

Στην Μητρόπολη των Πατρών όμως αυτό δεν πρέπει να ισχύσει διότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ Χρυσόστομος μας εστήριζε πνευματικά μέσα απο τις Θείες Λείτουργίες που καθημερινά τελούσε καθώς και με τις παρακλίσεις έμπροσθεν της τιμίας κάρας του Αποστόλου Ανδρέου, όπως και ο Επίσκοπος π. Χρύσανθος εστήριζε τον λαό του θεού με τον μυστήριο της εξομολογήσεως και με τις συμβουλές που μας έδινε τόσο προσωπικά όσο και από το τηλέφωνο. Πολλές φορές του ασκήσαμε αυστηρή κριτική αλλά μας απαντούσε πάντοτε με αγάπη και με ταπείνωση.

Τους ευχαριστούμε για την μεγάλη τους προσφορά μέσα από τον Λύχνο και τον ραδιοφωνικό σταθμό της Μητροπόλεως. Νέφος είναι και θα περάσει, την καρδιά μας από την πρώτη μέρα να την έχουμε στον Υιό του Θεού τον Σωτήρα και Λυτρωτή του κόσμου και όχι στον Ιό που είναι το αποτέλεσμα της αποστασίας και της αμετανοησίας μας.