Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Η ΝΕΑ ΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ! - Ιωάννης Σαλογιάννης


Η ΝΕΑ ΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ!

Από την αρχή που δημιουργήθηκε το θέμα με τον κορωνοϊό και τα ΜΜΕ έσπευσαν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο και να τον φυλακίσουν στα σπίτια του, βλέπαμε στην τηλεόραση ‘’επωνύμους’’ να βάλουν κατά της Θείας Κοινωνίας. Η έκπληξη όμως ήρθε από ‘’μέσα’’. Ήρθε από τους ίδιους τους Αρχιερείς οι οποίοι έσπευσαν να μας πουν ότι πρέπει να λάβουμε μέτρα… να κάνουμε υπακοή στην επιστήμη όπως επίσης τόλμησαν να πουν ότι όλο αυτό το φιάσκο είναι επιτίμιο που στάλθηκε από τον Θεό για τις αμαρτίες μας! Ξεχνούν όμως ότι αυτές οι πρακτικές που προσπαθούν να εισάγουν, π.χ. να μην φιλάμε εικόνες είναι πρακτικές των παπικών τις οποίες η 7η Οικουμενική Σύνοδος έχει αφορίσει. Άρα μήπως ο τελικός τους στόχος είναι να χτυπηθεί ο Χριστός, η Θεία Κοινωνία και να ανοιχτεί ο δρόμος για την Πανθρησκεία; Σε έναν Ορθόδοξο Ιερό Ναό γίνονται εγκαίνια και καθιδρύεται ένας Φύλακας Άγγελος μέσα. Έστω λοιπόν ότι μπαίνεις σε έναν Ιερό Ναό, τί βλέπεις; Γύρω – γύρω Αγίους, στον κεντρικό τρούλο τον Παντοκράτορα, στο τέμπλο Αγίες Εικόνες και πάνω από το Ιερό βήμα την Πλατυτέρα Παναγιά μας.
Είναι δυνατόν λοιπόν ερχόμενοι στον Ιερό Ναό να πιστεύουμε ότι θα μολυνθούμε από όλους αυτούς; Άρα λοιπόν δεν πιστεύουμε ότι ερχόμαστε στους Αγίους, δεν πιστεύουμε ότι πάμε στην μία Αγία Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού, που σώζει και Αγιάζει.
Ας προσέξουμε καλά διότι στόχος τους είναι να καταργήσουν την Ορθοδοξία. Δημιούργησαν έναν τεράστιο φόβο και πανικό, που φτάσαμε στο σημείο να αμφισβητούμε την Θεία Χάρη. Όταν λες ότι οι Άγιες Εικόνες , η Θεία Κοινωνία και γενικά το περιβάλλον του Ναού μεταδίδει μικρόβια, τότε τι άλλο κάνεις πέρα απ’ το να βλασφημείς το Άγιο Πνεύμα; Και για όποιον βλασφημεί το Πνεύμα το Άγιο, ας μην ξεχνά: «Διά τούτο λέγω ύμίν, πάσα αμαρτία και βλασφημία άφεθήσεται τοις άνθρώποις, ή δέ του Πνεύματος βλασφημία ούκ άφεθήσεται τοις άνθρώποις... ούτε έν τω νύν αίώνι ούτε έν τω μέλλοντι» . Λέμε στο Σύμβολο της Πίστεώς μας: Πιστεύω εἰς ἕνα Θεόν, Πατέρα, παντοκράτορα, ποιητὴν οὐρανοῦ καὶ γῆς, ὁρατῶν τε πάντων καὶ ἀοράτων. Τα αόρατα που τα πάτε Ιερείς και Αρχιερείς; Τα καταργήσατε; Χάθηκαν; Στην Γερμανία λέει, σταμάτησαν να κοινωνούν !!! Οι σχισματικοί της Ουκρανίας, οι αναγνωρισμένοι από το Φανάρι, κοινωνούσαν (άκουσονάκουσον) on-line !!! Δεν υπάρχουν λόγια να χαρακτηρίσεις αυτές τις βλασφημίες !!! Επίσης ένα άλλο σημείο σημείο του Συμβόλου της Πίστεως που βλασφημούμε αυτούς τους 2-3 μήνες είναι το εξής: Προσδοκῶ ἀνάστασιν νεκρῶν. Καὶ ζωὴν τοῦ μέλλοντος αἰῶνος. Σημαίνει ότι θα πεθάνουμε, θα μας αναστήσει ο Χριστός, αλλά χρειάζεται να είμαστε έτοιμοι όταν πεθάνουμε, για να κληρονομήσουμε την Βασιλεία Του. Πόσοι από εμάς φοβηθήκαμε τον θάνατο τους τελευταίους μήνες; Πόσοι είπαμε , θα κοινωνήσω έπειτα από 2, 3 μήνες, να έχει τελειώσει όλο αυτό, μην κολλήσουμε και τίποτα…Αυτή η πλάνη όμως φέρνει και την άλλη πλάνη που λέει άσε να περάσει κανένας χρόνος να είμαστε σίγουροι…Κι αν πεθάνεις μετά από έναν χρόνο και είσαι ακοινώνητος; Τι γίνεται;
Δεν είναι μόνο ότι μας κλείσανε τους Ναούς και μας στέρησαν το φάρμακο της Ζωής, αλλά και τώρα μεθοδεύεται πάλι το ίδιο, όταν μας επιβάλουν αυτή τη βλάσφημη θεωρία περί μολυσμού. Μας φοβίζουν , μας τρομοκρατούν με τον φόβο του θανάτου λες και θα μείνουμε αθάνατοι εις τους αιώνες. Θέλουμε δεν θέλουμε, το σώμα θα επιστρέψει στην γη και η αθάνατη ψυχή στον Δημιουργό της. Ο Ορθόδοξος Χριστιανός δεν πεθαίνει, έχει το Άγιο Βάπτισμα και θα φύγει μόνο και όταν το πει ο Χριστός , μόνο και μόνο τότε.
Θα κλείσω με ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, αυτό της Θείας Κοινωνίας. Όταν κοινωνούν οι πιστοί μέσα στην Θεία Λειτουργία , γίνονται Θεοί κατά Χάριν. Πώς γίνεται λοιπόν Ιερείς μου και Αρχιερείς, ένας Θεός κατά Χάριν να μολύνει και να μολυνθεί; Κανείς σας πλην λίγων εξαιρέσεων δεν υπερασπίστηκε την Θεία Κοινωνία. Έμεινε κόσμος ακοινώνητος , ανεξομολόγητος. Άρρωστοι και κατάκοιτοι ‘’έφυγαν’’ δίχως εξομολόγηση και Θεία Κοινωνία. Ο Θεός είναι φως και πυρ καταναλίσκον κάθε τι αρνητικό, κάθε τι μολυσματικό, κάθε τι κακό. Άκουσα την Κυριακή πολύ όμορφα κηρύγματα υψηλής Θεολογικής σημασίας…όμως στην πράξη τί; Ξεχάσαμε ότι η Θεία Χάρις σκηνώνει τα πάντα εντός του Ιερού Ναού και είπαμε να βοηθήσουμε κι εμείς, με τα αντισηπτικά , τις μάσκες και τα γάντια!!!
Ότι δεν τόλμησαν να κάνουν οι Τούρκοι σε 400 χρόνια σκλαβιάς το έκαναν οι Ορθόδοξοι Ιεράρχες με μια εγκύκλιο…Ο Άγιος Τριαδικός Θεός, είθε να είναι πάντοτε μαζί μας, εις τους αιώνες των αιώνων. Αμήν. 
Ιωάννης Σαλογιάννης

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν ήθελες να ζήσεις έπρεπε να κλείσουν οι ναοί. Αν επιθυμούσες τον θάνατο μέσα από τον εκκλησιαστικό χώρο είναι άλλο θέμα. Είναι πανεύκολο να διαλέξεις την άνω Ιερουσαλήμ. Να πας στον ναό να αρχίσεις να χαιρετάς με στοργή πάντα άνθρωπο και με υπακοή προς τον ύμνο «και αλλήλους περιπτυξώμεθα» να αρχίσεις αγκαλιές και φίλιά. Εκεί θα διαπιστώσω τη πίστη την δικιά σου και των υπολοίπων που πρεσβεύουν τις απόψεις σου. Όλα τα υπόλοιπα τα βλέπω φτηνές ομολογίες.

Ανώνυμος είπε...

Ωραία η επισήμανση τού κυρίου Σαλογιάννη....
Όλα όμως "δικαιολογούνται"αφού Αρχιερείς λένε ότι: έπρεπε να κλείσουν οι Ναοί....
έχουμε ευλογία αφού ο κορονοϊος είναι ιός ησυχαστής , υπακοής και τάξεως...
Στην αρχή λέγανε οι Αρχιερείς ότι δεν πειράζει κάντε υπομονή... μπροστά στην οθόνη ζήστε το Άγιο Πάθος καί τήν Ανάσταση....
Τώρα μας λένε ότι μάτωσε η καρδιά τούς μέχρι θανατου....
Αλλά στη φουρτούνα φαίνεται ο καλός ο ποιμένας-καπετανιος....

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς πρέπει να ξεχωρίσουμε τούς ιερείς από τούς Αρχιερείς.Οι ιερείς έδωσαν μάχη να σταθούν δίπλα στον πιστό λαό.Με ρίσκο προσπάθησαν να μην στερήσουν τα αυτονόητα από τους χριστιανούς.
Οι ιερείς αφουγκράσθηκαν την αγωνία καί τόν πόνο τους.
Οι ιερείς έκαναν τούς Ναούς κρυφά σχολειά....
Οι ιερείς προσπάθησαν να μήν γίνει ότι δεν έγινε τα 400 χρόνια σκλαβιάς από τους Τούρκους..και εκαναν οι Αρχιερείς με μια εγκύκλιο όπως σωστά λέει ο αρθρογράφος....

Ανώνυμος είπε...

Ιός υπακοής καί τάξεως!!!
Ιός ησυχαστής!!!
Έχουμε τα γένια καί τά χτένια.....

Ανώνυμος είπε...

Θεωρω οτι το άρθρο απευθύνεται περισσότερο σε Αρχιερείς και όχι τόσο σε Ιερείς, οι οποιοί θα συμφωνήσω οτι μερικοί (και όχι όλοι) έκαναν τους Ιερούς Ναούς κρυφά σχολειά. Πάντως θα συμφωνήσω με το θέμα του μολυσμού εντός του Ναού, δεν είναι δυνατόν να βλέπω ''μασκοφόρους'' και με γάντια εντός του Ιερού Ναού. Δεν νομίζετε οτι είναι λίγο ασέβεια αυτό;

Κάποιος είπε...

Πάντως, σε κάποιες μητροπόλεις, οι ιερείς έκαναν πολλά και καλά, ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ των επισκόπων τους...

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να σταματήσουν τά "φρού φρού καί αρώματα" των Δεσποταδων.. τί θά λέγε ένας Απόστολος Παύλος,αν ήταν ομιλητής στην Ιεραρχία;...ως εκλείπει καπνός εκλειπέτωσαν.....


Unknown είπε...

Όταν κοινωνούν οι πιστοί δεν γίνονται κατά χάριν Θεοί, Παρ ελαχιστοτστοι. Αλλά πώς γίνεται και ο κατά χάριν Θεός να είναι και να παραμένει ασθενης; πχ. Απ'. Παύλος. Πως Πως γιν ο υδρωπικία άγιος να θεραπεύει άλλους αλλά ο ίδιος να μην θεραπεύεται....άρα μπορεί και να μεταδώσει την ασθένεια όταν είναι μολυσματική. Στο παρόν ιστολόγιο ο κ. Κοτταδακης ανέφερε την πρακτική του π. Επιφανίου που συνιστούσε ο μοναχός που έχει συνάχι να αποφεύγεται αλλά και να μην ασπάζονται τις εικόνες;
...τόσο ιδανικά ήσαν τα χρόνια της σκλαβιάς που οι Τούρκοι άφηναν ελεύθερους τους χριστιανούς στα της λατρείας; Ποιος ανιστορητος τα υποστηρίζει όλα αυτά;
Ιφ

Ανώνυμος είπε...

Ποιός τολμά να τα βάλει με Αρχιερείς;;;; Μήπως θα βοηθούσε την αποκατασταση των σχέσεων ποιμνίου - Αρχιερέων να ακουστει και κανένα συγγνώμη;;; Και όχι μόνο αυτό που ειπώθηκε απο τη Σύνοδο εμείς σας συγχωρούμε. Δηλαδή απο τους Αρχιερείς δεν έγινε κανένα λάθος; ¨ολα τα έκμαν σωστά αυτή την περίοδο; Στην αρχή της πανδημίας έλεγαν όλοι στις Εκκλήσίες, και θα πλημμυρίσουν οι Ναοί κλπ και μετά δεχθητε το επιτίμιο!!! και καθήστε μέσα. Το παράδειγμα των αγίων ποιό είναι;;;Να ζητήσουμε συγγνώμη και λαικοί και Αρχιερείς και Ιερείς και να γαντζωθούμε περισσότερο από το Χριστό και να τον εμπιστευθούμε περισσότερο.

Ανώνυμος είπε...

Ας μήν τα φορτώνουμε όλα στους Κληρικούς.
Για να λάβουν μία απόφαση οι Αρχιερείς, πιθανόν να υπολογίζουν και τους πιστούς με τους οποίους έχουν να κάνουν.
Οταν εκκλησιάζεται κάθε Κυριακή μόνον το 3 % των Ορθοδόξων Ελλήνων, όταν οι περισσότεροι είμαστε ακατήχητοι, όταν η μαζική προσέλευση στους ναούς είναι τον Δεκαπενταύγουστο, τα Χριστούγεννα, τα Θεοφάνεια και το Πάσχα (για μισή ώρα, μέχρι να ακουστή το "Χριστός Ανέστη"), όταν δεν γνωρίζουμε σε ποιά Ενορία ανήκουμε, όταν θεολόγοι που γράφουν άρθρα σε Ιστολόγια δηλώνουν ότι η Αγία Λαβίδα μπορεί να μεταφέρει μικρόβια, όταν, όταν, όταν ...., με τέτοιους πιστούς πώς να αντισταθή η Εκκλησία στον Καίσαρα ?
Ο Στρατηγός χρειάζεται δυναμικούς στρατιώτες με πίστη, για να κερδίση την μάχη, όχι ανθρώπους του "δεν βαριέσαι" και του "δεν πειράζει".
Αν κάθε Κυριακή, σε όλη την διάρκεια του έτους, ήσαν στους ναούς 3 - 4.000.000 άνθρωποι, ούτε καν θα τολμούσε ο Καίσαρας να εκδώση τέτοιες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.
Αν μή τι άλλο, θα σκεφτόταν ότι είναι αδύνατον να επανεκλεγή.

Ανώνυμος είπε...

Μη βάζουμε τούς παπάδες στο ίδιο σακί με τούς δεσποταδες....οι οποίοι ζούν σέ άλλη σφαίρα , εκτός λίγων εξαιρέσεων....

Ανώνυμος είπε...

Κι εγώ νομίζω οτι το άρθρο πάει περισσότερο στους Αρχιερείς κι οχι στον απλό Ιερέα.Πάντως δεν είναι σωστό να πηγαίνεις σε Ναό και να νομίζεις οτι είσαι σε νοσοκομείο.

Ανώνυμος είπε...

Στην Σύνοδο όταν μπαίνουν γίνεται θερμομέτρηση..... στούς Ναούς;
Πάντως μητροπολίτης πρόσφατα σε κληρικό λαϊκή σύναξη, δεν τον πλησίαζες στά είκοσι μέτρα....

Ανώνυμος είπε...

Βγήκε μασκοφόρος αρχιμανδρίτης στά κανάλια .... και είπε μάλλον θα λειτουργεί με μάσκα....!!!.
Ξεφύγαμε καί ποιός θά μας μαζέψει....

Ιωάννης Σαλογιάννης είπε...

Έχετε δίκιο. Το άρθρο απευθύνεται περίσσότερο στους Ιεράρχες μας και όχι τόσο στον απλό Ιερέα, διότι υπήρξαν αγωνιστές Ιερείς,όλο αυτό το διάστημα, οι οποίοι με κάθε κόστος κράτησαν Θερμοπύλλες. Όμως κοιτάξτε σας παρακαλώ τις παρακάτω φωτογραφίες οι οποίες είναι ήδη δημοσιευμές σε διάφορα ορθόδοξα blogs (γι'αυτό και τις αναδημοσιεύω) και οι οποίες λίγο ''προκαλούν'' και δεν μας τιμούν σαν Ορθοδόξους Χριστιανούς. Πώς επετράπει αυτή η εικόνα απο τους προϊσταμένους των Ναών;

https://drive.google.com/open?id=1f5x4zFPLFsAGW6N4B_HAWr95r2smNAVc

https://drive.google.com/open?id=1NMxRsUmNH0HUOlbvExQXAW88b0wlj_ao

https://drive.google.com/open?id=14G90nSO2jGk7ZQP0QLQHrPRjaNw8cTvr

https://drive.google.com/open?id=1jVzNL5sulgiaiU-PzkAU-Sl3wLeSlP9i

https://drive.google.com/open?id=1RM8mHyRkihIR-lX0SbBB7WW6amWQLyWK

https://drive.google.com/open?id=1DTi3qaxO1D601Q5uZYxB4DjgqQrw-2nR





Ανώνυμος είπε...

Ο 4:59 έχει δίκιο, πρέπει να γεμίσουν τώρα οι Ναοί για να τους δείξουμε οτι τόσο καιρό δεν φωνάζαμε έτσι. Δεν είναι δυνατόν τις Κυριακές να έχουμε άδειους Ναούς.

Ανώνυμος είπε...

Είδα κι εγώ τον Αρχιμανδρίτη. Παντού με μάσκες, στην είσοδο αντισυπτικά και χαρτί κουζίνας, το αντιδωρο σε αλουμινόχαρτο και σε σακουλάκια, στην Θεία Κοινωνία με μάσκες οι οποίες θα βγαίνουν πριν κοινωνήσει ο κόσμος και στις εικόνες μαντηλάκια dettol για να καθαρίζει ο κόσμος πριν προσκυνήσει. Τι να πει κανείς. Έχουμε ξεφύγει. Μιλάτε όλοι και ειδικά οι Ιερείς διότι δεν πάμε καλά.Κανένας σεβασμός στο περιβάλλον του Ιερού Ναού.

Ανώνυμος είπε...

Αν πάμε στο πατρικό μας σπίτι και πούμε ... πατέρα να απολυμάνουμε πρώτα καί μετά θα μπώ...ή πατέρα δεν θα φάω από την κατσαρόλα γιατί συχαίνομαι!!!
Πόσο πίκρα θα δοκίμαζε ο σαρκικός πατέρας μας!!!
Πόσο μάλλον ισχύει γιά τον Θεό Πατέρα μας....
Άλλο καθαρός Ναός καί άλλο απολύμανση τού Ναού..... προσβολή είναι αυτό και βλασφημία.....
Αλοιμονό μας.... ιδίως σε εμάς τούς κληρικούς.....

Ανώνυμος είπε...

Σχόλιο του Μητροπολίτη Χονγκ Κονγκ Νεκταρίου στο προσωπικό του λογαριασμό

Διαβάζω κάτι περίεργες αναρτήσεις στο Facebook που μου φτιάχνουν την διάθεση...

Γράφει κάποιος ότι είναι ανεπίτρεπτο να γίνεται απολύμανση στους ναούς.

Ξεχνάει πως έξω από τους ναούς υπήρχαν κρήνες για το πλύσιμο χειρών και προσώπων, πως οι υποδιάκονοι ήσαν επιφορτισμένοι με την καθαριότητα του σκευοφυλακίου και του ιερού Βήματος, πως οι διάκονοι είναι υπεύθυνοι για την σχολαστική καθαριότητα των ιερών σκευών.

Θα ήθελα να ρωτήσω επίσης. Η απεντόμωση επιτρέπεται; Ή συναθροίζεσθε ζώα μικρά μετά μεγάλων;...

Άλλος διαρρηγνύει τα ιμάτιά του διότι θεωρεί ανεπίτρεπτο να υπάρχει επίτροπος στην θύρα του ναού και να ρυθμίζει την είσοδο των πιστών.

Ξεχνά κι αυτός ότι στην Εκκλησία είχαμε Πυλωρούς, υπεύθυνους για τις θύρες των ναών. Επίσης οι Υποδιάκονοι είχαν και ρόλο «ταξιθέτη».

Οδηγούσαν τους πιστούς στον ορισμένο για αυτούς χώρο (διαφορετικός για τους μοναχούς, παιδιά, αφιερωμένους κλπ) και έδειχναν την έξοδο σε όσους θορυβούσαν...

Σας δίνω και δωράκι... Οι Πυλωροί και οι Υποδιάκονοι στο παράγγελμα του Διακόνου «Τας Θύρας, Τας Θύρας» έκλειναν τις θύρες του ναού.

Όποιος αργούσε για την Λειτουργία «έτρωγε» πόρτα...

(Πηγή: https://www.romfea.gr/oikoumeniko-patriarxeio/37119-xonk-kongk-nektarios-oi-perierges-anartiseis-sto-facebook-mou-ftiaxnoun-tin-diathesi)

Ανώνυμος είπε...

Μήν μπερδεύουμε και μην συγκρίνουμε τα πράγματα....