Κυριακή 17 Μαΐου 2020

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΠΑΤΡΩΝ

  Με λαμπρότητα εορτάσθη η Κυριακή της Σαμαρείτιδος στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής στα προσφυγικά Πατρών.
Ανήμερα της εορτής, 17 Μαΐου 2020, ετελέσθη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου  Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου  με την συμμετοχή Ιερέων, Διακόνων και  παρουσία πιστών.
Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος :
α) ετόνισε ότι ο Κύριος ημών Ιησούς  Χριστός είναι ο μόνος και απόλυτος Σωτήρας του Κόσμου και Διδάσκαλος της αληθείας,


β) Η λατρεία του Θεού είναι η ολόψυχη αγάπη, αφοσίωση και εκπλήρωση του Θείου θελήματος ,

γ) Η λατρεία του Θεού ανυψώνει τον άνθρωπο και του παρέχει την ελπίδα της αιωνίου ζωής  και
δ) Ας ζούμε την παρουσία του Κυρίου μέσω των Αγίων Μυστηρίων της εκκλησίας μας και ας αποβάλωμεν τα  πάθη, το μίσος και τον φθόνον, την φιλαργυρία, φιληδονία, φιλοδοξία ως καλλίκαρπα δένδρα να φέρωμεν καρπούς, μετανοίας, δικαιοσύνης αγάπης και αγιότητος.
Κλέινοντας ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις εγκάρδιες αναστάσιμες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πολλά και ευλογημένα.
Αλέξης Στροφύλλας





12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα στην ενορία μου που πήγα ένιωσα μεγάλη μοναξιά. Το ίδιο βλέπω και εδώ. Καλύτερα κλειστοί οι Ναοί μας παρά χωρίς πιστούς. Ο ένας εδώ και άλλος εκεί δεν μου αρέσει.

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω ότι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, υπάρχει ευθύνη, δεν θα είναι όπως πρίν.

Ανώνυμος είπε...

Έγινε απολύμανση;.....η Σύνοδος λέει να τηρήσουμε ότι λένε οι επιστήμονες...
Γάντια ... μάσκα... τυλιγμένο αντίδωρο...και μακριά καί αγαπημένοι...
Κατάντια...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ 9:43 θα δούμε πολλά ακόμα...

Ανώνυμος είπε...

Χριστός Ανέστη,
Μακάρι και εμείς να βρούμε το ύδωρ το ζων.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που αποδέχτηκε η Εκκλησία δεν είναι καλό, αυτό μου λέει η συνείδησή μου. Δε μπορώ να αποδεχτώ να βλέπω τον άλλον ως εν δυνάμει λεπρό και ο άλλος εμένα. η Εκκλησία αυτές τις μέρες λέει και 'αλλήλως περιπτυξώμεθα΄κι εγώ βλέπω τον άλλον λεπρό! Επίσης γίναμε μασκοφόροι σε έναν ιερό χώρο, τούτο δείχνει ολιγοπιστία, πού οδηγούμαστε και για πόσο;

Ανώνυμος είπε...

Καλύτερα "μέσα" στό σπίτι.... είμαστε πιο "ασφαλής".."εκκλησία"είναι και αυτό.... αφού έχουμε τόν ιό τον ησυχαστή....τον ιό τής τάξης καί τής υπακοής....

Ανώνυμος είπε...

Πείτε στον κόσμο να μην φοράει μάσκες εντός του Ιερού Ναού, δεν είναι όμορφη εικόνα αυτή. Εκτός αν κάποιος είναι αδιάθετος ή αισθάνεται κάτι, αλλά η εικόνα με ανθρώπους του Ναού να φοράνε μάσκα και γάντια μέσα στο Ναό, δεν είναι και ότι καλύτερο.

Ανώνυμος είπε...

Θεοφιλέστατε ευχαριστούμε για το θερμό κήρυγμα σας, μίλησε στις καρδιές μας.

Ανώνυμος είπε...

Με την βοήθεια του Θεού εκκλησιάστηκα την Κυριακή στην Αγία Φωτεινή Πατρών δόξα τον Θεό έκλαψα από χαρά που άνοιξαν οι εκκλησίες μας έστω και έτσι ενισχύθηκα με το κήρυγμα του Θεοφιλεστάτου το οποίο ήταν όπως παλαιά φλογερό.
Ο Μητροπολίτης μας ο κ. Χρυσόστομος, ο επίσκοπος π. χρύσανθος και πολλοί άλλοι αρχιερείς και Ιερείς φυλάνε θερμοπύλες.

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον κρυφο-εκκλησιομάχος ο 9:43 μμ ρίχνει τον σπόρο του εξαποδίτη, να κλείσουν οι εκκλησίες, να μην γίνεται η Θ. Λειτουργία, να παίρνει θ. Χάρη ο πιστός κόσμος!!!
Και όλα αυτά με φθηνές δικαιολογίες και με το αιτιολογικό "δεν μου αρέσει"!!!!
Εχει ευθύνη μπροστά στον Δικαιοκρίτη και ο διαχειριστής που βάζει τέτοια κρυφο-εκκλησιομαχικά σχόλια...

Εκκλησιαζόμενος

Ανώνυμος είπε...

κ. Κωστόπουλε Χριστός Ανέστη,
Μέσα από το ιστολόγιό σας θα ήθελα να ευχαριστώ απο καρδιάς τον βοηθό Επίσκοπο της Μητροπόλεως Πατρών π. Χρύσανθο για την μεγάλη προσφορά του μέσα απο τον ραδιοφωνικό σταθμό της Μητροπόλεως Πατρών και μέσα απο τον Λύχνο Tv. Μέχρι πρότινος έβλεπα τον λύχνο από το διαδύκτυο σήμερα όμως τον βλέπω απευθείας στην πόλη μου το Αγρίνιο. Προσεύχομαι ο Κύριος, η Παναγία μας και όλοι οι Άγιοι να τον βοηθούν σε αυτήν την τόση ευλογημένη διακονία της διαδόσεως του λόγου του θεού. Επίσης ευχαριστώ τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο που τις ημέρες της καραντίνας μας εστήριξε με της Θείες Λειτουργίες της Ιερές Ακολουθίες και τους ευλογημένους λόγους του.
Ι.Χ Αγρίνιο