Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

Η Ι.Μ. Φλωρίνης για την αποπομπή πιστής από Ιερά Μονή


Η Ιερά Μητρόπολις Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας, κατόπιν του θορύβου που προκλήθηκε από πράξεις και δηλώσεις του ιερομονάχου Ιγνατίου της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου Εορδαίας, δηλώνει τα εξής:
Ο εν λόγω ιερομόναχος δεν ανήκει στους κληρικούς της Ιεράς μας Μητροπόλεως, διότι κατά δήλωσή του έχει αποτειχισθεί και ως εκ τούτου δεν διατηρεί καμία πνευματική και διοικητική σχέση με τον επίσκοπο και την Ιερά μας Μητρόπολη.
Ήδη είναι σε εξέλιξη δικαστική διαδικασία για κανονικά παραπτώματα του εν λόγω ιερομονάχου.

Η Ιερά Μητρόπολή μας απερίφραστα καταδικάζει την ενέργεια του ιερομονάχου να αποβάλει με φραστική προσβολή πιστή γυναίκα η οποία φορούσε μάσκα εντός του Ιερού Ναού, και φυσικά αποδοκιμάζει τις δηλώσεις του περί της πανδημίας.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλο κακό κάνουν οι ρασοφόροι που παριστάνουν τους Ορθοδόξους. Κάποτε πρέπει ο κόσμος να καταλάβει ότι υπάρχουν και κληρικοί που φορούν το ράσο (ως καρναβάλι) και προξενούνε κακό με την ακραία τους συμπεριφορά.

Ανώνυμος είπε...

Από αποτειχισμένους δεν μπορείς να περιμένεις τίποτα άλλο από συσκότιση του νου και φαντασιοπληξίες αφού απολέστει η Χάρις του Παναγίου πνεύματος. Είναι χειρότεροι και από τους ουνίτες γιατί αυτοί σέβονται την Εκκλησία αλλά οι αποτειχισμένοι μισούν και πολεμούν την Εκκλησία.

Ανώνυμος είπε...

Οι εξωμότες για βλακώδεις λόγους από την μάνδρα της Ορθοδόξου Εκκλησίας δεν μπορούν να εκφράσουν κάτι το σοβαρό αλλά μόνον βλακείες χονδροειδής. Ντροπή του.. να βγάλει τα ράσα και να φορέσει σαρίκι.
Στουδίτης

Ανώνυμος είπε...

Καλά της έκανες της κυρίας εκείνης ο ψευτοιερέας γιατί πήγε σε μοναστήρι που δεν έχει σχέση με την Ορθόδοξη Εκκλησία. Έπρεπε να γνώριζε ότι εκεί είναι μοναστήρι που πιστεύει σε έναν δικό του θεό που δεν έχει σχέση ουδεμία με την Αγία Εκκλησία του Χριστού. Δεν φτάνει που πήγε τώρα ζητάει και τα ρέστα. Να ακούει τον Μητροπολίτη της που αγρυπνά για τους πιστούς και όχι το κάθε κτίριο που το ονομάζουν μοναστήρι ή ναό φανατισμένοι που πολεμούν τον Χριστό και την Εκκλησία Του.

Ανώνυμος είπε...

Συνέχεια προηγούμενου σχόλιου.
Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά. Κάθε παπάς που μνημονεύει τον Επίσκοπο της περιοχής του είναι παπάς. Όποιος δεν τον μνημονεύει όσο και να φοράει ράσα δεν έχει σχέση με την ιεροσύνη.

Ανώνυμος είπε...

Ο Φλωρίνης έχει δίκιο. Ο πρώην αυτός κληρικός θα πρέπει να παράδοση την Μονή στην Μητρόπολη και να πάει σπίτι του για να μην κολάζει το χριστεπώνυμο πλήρωμα με τις αντορθόδοξες και εξωεκκλησιαστικές του ενέργειες.

Ανώνυμος είπε...

Οι αποτειχισμένοι διασύρουν την Εκκλησία μας με τα τερτίπια τους. Να καθαιρεθούν και να αφορισθούν ως αιρετικοί γιατί παρασύρουν τον κόσμο με το ευλογημένο ράσο που αυτοί το ατιμάζουν.