Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΑΓΥΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ


  Την Κυριακή 5 Ιουλίου 2020, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας εις στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αγυιάς Πατρών.


 Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του ετόνισε ότι ο εκατόνταρχος  ένας αξιωματικός της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας υπήρξε άνθρωπος πίστεως και στολισμένος με πολλές αρετές.

Έχει αγάπη και ταπείνωση γι΄ αυτό πήγε στον Κύριο  και ζήτησε να θεραπεύσει τον δούλο του. Δεν τον ενδιέφερε  τι θα πει ο κόσμος. Σε αυτό το σημείο  ο θεοφιλέστατος ανέφερε τους τρείς εχθρούς της ψυχής μας που είναι ο κακός εαυτός μας, ο διάβολος και ο κόσμος.
Τέλος αναγνωρίζει ο εκατόνταρχος την θεότητα και την παντοδυναμία του Κυρίου. Έκλεισε την ομιλία του ο Θεοφιλέστατος με την παράκληση   να επιστρέψουμε στον Άγιο Τριαδικό Θεό την Αγία του Εκκλησία και να πειθαρχούμε στο Πανάγιο θέλημα του για να οδηγηθούμε στην σωτηρία και τον αγιασμό μας.
Τέλος ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις Θερμές εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα και αγιασμένα. 
Αλέξης Στροφύλλας





Δεν υπάρχουν σχόλια: