Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

ΔΙΣ: “Η Εκκλησία της Ελλάδος τηρεί υπεύθυνη θέση έναντι του πιστού λαού της”


Εν όψει των επικειμένων μεγάλων εορτών του θέρους (Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και Κοιμήσεως της Θεοτόκου), στις οποίες παρουσιάζεται μεγάλη συμμετοχή πιστών στις ιερές Ακολουθίες και με αφορμή  την αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού ιδιαιτέρως στο λεκανοπέδιο της Αττικής, το Γρα­φείο Τύ­που της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ανα­κοι­νώ­νει ότι εστάλη σήμερα Εγκύκλιο Σημείωμα προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, διά του οποίου έγινε υπενθύμιση των σχετικών αποφάσεων της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ως προς την ακριβή και συνεπή τήρηση των προβλεπομένων μέτρων προφυλάξεως για την προστασία της δημόσιας υγείας στους Ιερούς Ναούς,
με την προτροπή προς όλους τους Κληρικούς, τους Μοναχούς και τις Μοναχές και τα μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων και Ηγουμενοσυμβουλίων, για την πιστή και μετά προσοχής τήρησή τους.
Η Εκκλησία της Ελλάδος, όπως έπραξε από την αρχή της υγειονομικής κρίσεως, συνεχίζει να τηρεί υπεύθυνη θέση έναντι του ιερού Κλήρου και του πιστού Λαού Της, ενδιαφερόμενη τόσο για την υγεία των ανθρώπων, όσο και για την εξασφάλιση της ακωλύτου τελέσεως της Θείας Λατρείας.

Εκ του Γραφείου Τύπου
της Ιεράς Συ­νό­δου της Εκκλησίας της Ελλάδος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να σταματήσουν οι έγγραφες υπενθυμίσεις και να τυλίξουν τους απερίσκεπτους δεσποτάδες και τους ανίδεους περί του μεγάλου κινδύνου εφημέριους σε ένα χαρτάκι με αργία και στέρηση μισθού για να αποκτήσουνε υπευθυνότητα. Τα υπόλοιπα λόγια του αέρα.

Ανώνυμος είπε...

Ανεύθυνοι είναι όσοι υιοθετούν τη χρήση του υφασμάτινου μικροβιοφορου πανιού, υπό συνθήκες αυξημένης θερμοκρασίας και υγρασίας.
Και θέλουν να το επιβάλλουν και μέσα στους ναούς, μετατρέποντας την εκκλησιαστική σύναξη σε συγκέντρωση προσωπιδοφόρων.