Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

O Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, σε μήνυμά του με αφορμή τη σημερινή Διεθνή Ημέρα Νεολαίας


O Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, σε μήνυμά του με αφορμή τη σημερινή Διεθνή Ημέρα Νεολαίας, καταθέτει τη δέσμευση ότι η φωνή των νέων ανθρώπων θα βρίσκει πάντοτε ευήκοα ώτα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας.
Επιπλέον, εκφράζει την εμπιστοσύνη του προς τους νέους της Ομογένειας, στους οποίους έχει στρέψει την προσοχή του από την πρώτη στιγμή της άφιξής του στους Αντίποδες, και διαβεβαιώνει πως «η Εκκλησία μας θα έχει πάντοτε ανοιχτή την αγκαλιά της για να τους περιβάλει με στοργή, να τους ενδυναμώσει, να τους δώσει τον χώρο που χρειάζονται, να τους δώσει λόγο και ρόλο για το μέλλον. Πάνω από όλα να τους δώσει Χριστό».
«Φαντάζει ενδεχομένως κοινότυπο, αλλά οφείλουμε να το επαναλαμβάνουμε με κάθε ευκαιρία: Οι νέοι μας είναι η ελπίδα μας για το μέλλον», υπογραμμίζει στο ίδιο μήνυμα ο Σεβασμιώτατος, επισημαίνοντας πως αποτελεί ευθύνη των μεγαλύτερων να αφουγκραστούν τις αγωνίες της νεολαίας, να προσπαθήσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της και να της προσφέρουν γενναιόδωρα τα αναγκαία υλικά, αλλά κυρίως πνευματικά εφόδια. «Με άλλα λόγια, έχουμε ευθύνη να της δώσουμε χώρο στο παρόν», συμπληρώνει χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: