Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Θετικός στον κορωνοϊό ο Μητροπολίτης Ιερισσού Θεόκλητος


 Θετικός στον κορωνοϊό ο Μητροπολίτης Ιερισσού Θεόκλητος
 
"Νά προσέχετε τούς ἑαυτούς σας, νά φορᾶμε μάσκα 
ἐντός καί ἐκτός τῶν Ἱερῶν Ναῶν ἅπαντες"
 
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΙΕΡΙΣΣΟΥ, ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΔΑΜΕΡΙΟΥ

Ἐν Ἀρναίᾳ τῇ 31ῃ Ὀκτωβρίου 2020
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ἡ Ἱερά Μητρόπολις ἀνακοινώνει ὅτι ἀπό χθές, Παρασκευή 30η Ὀκτωβρίου, ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Θεόκλητος παρουσίασε συμπτώματα ἰώσεως.
Ὑπεβλήθη, λοιπόν, στό τέστ τοῦ COVID – 19 καί εὑρέθη θετικός.
Κατόπιν τούτου ὁ Σεβασμιώτατος παραμένει σέ καραντίνα καθώς οἱ ἰατροί του τόν συνεβούλευσαν καί φυσικά τά Γραφεῖα τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως, καθώς ὁ Ε.Ο.Δ.Υ. ὁρίζει γιά τόν Κορωναϊό, θά παραμείνουν κλειστά ἐπί δεκατετραήμερο, πρός ἀποφυγή διασπορᾶς τοῦ ἰοῦ.
Νά προσέχετε τούς ἑαυτούς σας, νά φορᾶμε μάσκα ἐντός καί ἐκτός τῶν Ἱερῶν Ναῶν ἅπαντες καί ὁ Μητροπολίτης μας παρακαλεῖ ὅλους νά προσεύχεσθε ὑπέρ αὐτοῦ, ὅπως καί ἐκεῖνος δέεται ὑπέρ ὑμῶν.
Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

9 σχόλια:

Αναστάσιος είπε...

Εκφράζω την θλίψη μου για την ασθένεια του Σεβασμιωτάτου. Εύχομαι ταχύτατη ανάρρωση χωρίς επιπλοκές.
Τον συγχαίρω για την συμβουλή του: "Νά προσέχετε τούς ἑαυτούς σας, νά φορᾶμε μάσκα ἐντός καί ἐκτός τῶν Ἱερῶν Ναῶν ἅπαντες". Μακάρι κληρικοί όλων των βαθμίδων να προσέξουν την προτροπή αυτή του Σεβασμιωτάτου Ιερισσού.

Φορτουνάτος είπε...

Η Εκκλησία απώλεσε τον παιδευτικό της λόγο με το να προτρέπει τους πιστούς να προφυλάσσονται από την πανδημία. Έχει ενστερνιστεί τον αναρχικό λόγο, με το να φωνάζουν οι κληρικοί όχι στις επιβολή μέτρων της εξουσίας. Ζει στον κόσμο της χωρίς να κατανοούν ότι μετά όλοι αυτοί θα αντισταθούν στον Λόγο της Εκκλησίας στα διάφορα «ου». Τότε θα είναι αργά να τους συμμαζέψει. Στους ναούς σήμερα είναι λίγοι οι σύννομοι πολλοί οι παράνομοι.
Φορτουνάτος

Ανώνυμος είπε...

Περαστικά του. Να που ο ιός κτύπησε και Έλληνα ιεράρχη μετά από την Ρωσία που τόσο εγχώριοι συνωμοσιολόγοι αμφισβητούσαν. Τι έχουνε να μας πουν ο Εδέσσης και οι υπόλοιποι κληρικολαϊκοί ψεκασμένοι που μας εγράψαν σε περιοδικά και μας είπαν από τον σολέα τα μύρια όσα!!!!

Ανώνυμος είπε...

Καιρός οι πιστοί να ομονοησουν και να τηρούν τα μέτρα.

Ανώνυμος είπε...

Όταν γεμίσουν τα κοιμητήρια (νεκροταφεία) θα ομονοήσουν βγάζοντας πυρίκαυστους λόγους που θα προκαλούν δυσφορία στους ελάχιστους θα παρίστανται. Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα. Αν ήμουνα πρωθυπουργός δεν θα έπαιρνα μέτρα. Θα άφηνα στον λαό να επιβάλει τα μέτρα. Για να γίνει ζούγκλα η ελλαδα.
Με πολλά φιλιά από Αγγλία που γευόμαστε την ανευθυνότητα του ηγέτη που τώρα πήρε μέτρα αλλά άργησε.

Ανώνυμος είπε...

Ας πάρουμε μέτρα κατά του κορωνοϊού για να μην μας πάρουν μέτρα σε γραφείο τελετών.

Ανώνυμος είπε...

Βεβαίως μέτρα παντού,και στην Θεία Κοινωνία όπως στην Ρωσία και αλλού ή δεν συμφωνείτε;

Ανώνυμος είπε...

Ας πάρουμε μέτρα κατά του κορωνοιού, αλλά να γνωρίζουμε ότι στο γραφείο τελετών μπορούν να μάς στείλουν επίσης ο καρκίνος, τα εμφράγματα, τα εγκεφαλικά επεισόδια, τα τροχαία δυστυχήματα και τα λοιπά νοσήματα, τα οποία κάθε χρόνο θανατώνουν 120.000 ανθρώπους στην Ελλάδα, έναντι μόλις 500 που έχει θανατώσει ο κορωνοιός.

Ανώνυμος είπε...

Ο Κυριος υπήρξε σαφής απέναντι στον διάβολο "Ουκ εκπειράσεις Κύριον τον Θεόν σου" .Η άρνηση της προστατευτικής μάσκας από ορισμένους "υπερχριστιανούς" ,μέσα στους ναούς ,το μόνο που θα καταφέρει είναι να δώσει το δικαίωμα στους αρνητές να κατηγορήσουν την εκκλησία,να οδηγήσουν σε νέο κλείσιμο των να'ων και γιατί όχι ,να εκθρέψουν νέους Νέρωνες.Α΅κρατήσουμε δυνάμεις για την υπεράσπιση και την ομολογια της Θείας Κοινωνίας που σε λίγο θα δεχθεί νεεςενορχηστρωμένες επιθέσεις,π΄'υ πιο εντονες απ'ότι μέχρι σήμερα. Ο Θεός να μας λυπηθεί να μην ξαναβιώσουμε Πασχα σαν αυτό του 2020.
Όσο για την Υπουργό Παιδείας ,ούε η μάσκα μέσα στην Εκκλησία .ούτε η αποχή από τη Θεία Κοινωνία την προστάτεψαν. Μήπως πρέπει να πάει γονυπετής στον πρ.Καλαβρύτων;