Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΠΑΤΡΩΝ

 
 Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πατρών ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.
Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στη θεραπεία του δαιμονισμένου στην χώρα των Γαδαρηνών τονίζοντας ότι η αμαρτία είναι ένα δράμα, είναι δηλητήριο, τυραννία, αρρώστια διότι εκεί υπάρχει ο διάβολος .



Ο άνθρωπος λυτρώνεται με την μετάνοια και την επιστροφή του στον Κύριο που από δούλος γίνεται ελεύθερος, από επαναστάτης πράος και φιλήσυχος, από γυμνός συνετός και ιματισμένος, από λύκος ήμερο πρόβατο.
Επίσης ο θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην συμπεριφορά των Γαδαρηνών που παρεκάλεσαν τον Χριστό να φύγει από κοντά τους από την χώρα του και εμείς τα ίδια κάνουμε διώχνουμε  τον Χριστό από την ζωή μας, τα σπίτια μας, τα σχολεία μας, την χώρα μας, με τον τρόπο ζωής μας, τον εγωισμό μας, την ολιγοπιστία μας και την απιστία μας, με τον σαρκικό και υλιστικό τρόπο ζωή μας.
Αδελφοί μου να ευχηθούμε να μας φωτίσει ο Θεός να βρούμε τον δρόμο που οδηγεί στον αγιασμό και στην σωτηρία.
Κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τι θερμές εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα, Θεοσκέπαστα και Θεοφρούρητα.







2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ενορία με έντονη λειτουργική ζωή, κάθε μέρα Θ. λειτουργία, αγρυπνίες και ιερές παρακλήσεις.

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεοφιλέστατος μιλάει απλά, πνευματικά και κατανοητά.